Sinds 1986

Stukadoor

Al sinds 1986 is ons stukadoorsbedrijf een begrip in Nederland. Met meer dan 35 jaar ervaring hebben we talloze projecten succesvol afgerond, van kleine woningen tot grote bedrijfspanden en hotels. We geloven dat vakmanschap en oog voor detail de basis vormen voor een perfect resultaat.

Stukwerk is meer dan alleen een afwerking. Het is een manier om uw woning of bedrijfspand een unieke uitstraling te geven. Of u nu kiest voor een strakke, moderne look of een klassieke, sfeervolle afwerking, onze stukadoors weten uw visie tot leven te brengen. Zelfs alleen renovlies behang aanbrengen is voor ons geen probleem.

Schildersbedrijf Schilder-Gigant
Uw stukadoor & schilder onder 1 dak

Onze specialiteiten

Diensten
Schuurwerk

Schuurwerk

Voor een gladde, egale basis voor uw wanden en plafonds.

Raapwerk

Raapwerk

Voor het egaliseren van oneffenheden en het voorbereiden van wanden voor stucwerk.

Pleisterwerk

Pleisterwerk

Voor een sterke, duurzame afwerking van uw wanden en plafonds.

Sierpleister

Sierpleister

Voor een unieke, decoratieve afwerking van uw wanden.

Beton cire

Beton cire

Voor een moderne, strakke afwerking van wanden en vloeren.

Tadelakt

Tadelakt

Voor een natuurlijke, waterbestendige afwerking van wanden en vloeren.

Latex spuiten

Latex spuiten

Voor een snelle, efficiënte en perfecte afwerking van uw wanden en plafonds.

Wanden en plafonds stucen

Wanden en plafonds stucen

Voor nieuwbouw en renovatie.

Schuurwerk door stukadoor

Schuurwerk is een van de meest geliefde afwerkingen voor plafonds, en met recht! Het geeft uw woning een unieke uitstraling die u met geen andere afwerking kunt bereiken. De speciale techniek die onze vakmensen gebruiken zorgt voor een subtiel, korrelig patroon dat door lichtinval steeds wisselt. Dit creëert een levendig effect dat uw plafond een ware eyecatcher maakt.

Waarom kiezen voor schuurwerk?
Uniek patroon: Schuurwerk is een ambachtelijke afwerking die elke keer weer een uniek resultaat oplevert. Het patroon is subtiel, maar door de wisselende lichtinval lijkt het telkens anders.
Sfeervol: Schuurwerk geeft uw woning een warme en sfeervolle uitstraling. Het past perfect bij verschillende interieurstijlen, van modern tot landelijk.
Duurzaam: Schuurwerk is een zeer sterke afwerking die jarenlang meegaat. U hoeft dus niet bang te zijn voor beschadigingen of krassen.
Onderhoudsarm: Schuurwerk is na het aanbrengen direct klaar en hoeft niet meer geschilderd of behangen te worden. U bespaart dus tijd en geld op onderhoud.

De kosten van schuurwerk

De prijs van schuurwerk hangt af van verschillende factoren. De drie belangrijkste zijn materiaal, arbeid en btw.

Materialen

De soort gipsmortel, de kleur en de hoeveelheid materiaal bepalen de materiaalkosten. Er bestaan verschillende types gipsmortel met elk hun eigen voor- en nadelen, en prijskaartje. Witte gipsmortel is de goedkoopste, terwijl gekleurde mortels duurder zijn. De hoeveelheid materiaal hangt af van de oppervlakte van uw plafond en de dikte van de laag die u wenst.

Arbeid

Het uurtarief van de stukadoor, de complexiteit van de klus en de benodigde tijd bepalen de arbeidskosten. Stukadoors in de randstad zijn doorgaans duurder dan stukadoors in andere delen van Nederland. En de tijd van het jaar speelt ook een rol. Een eenvoudig plafond is sneller gestuct dan een plafond met veel hoeken en nissen. De benodigde tijd hangt af van de oppervlakte, de complexiteit en het aantal stukadoors dat aan de slag gaat.

Btw

De btw voor stukadoorswerk in Nederland bedraagt momenteel 9% en komt bovenop de materiaal- en arbeidskosten.

Gemiddelde kosten van schuurwerk

De gemiddelde kosten van schuurwerk liggen tussen de 14 en 29 euro per vierkante meter. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals bijvoorbeeld fijn schuurwerk of grof schuurwerk. Voor een exacte indicatie voor een stukadoor voor schuurwerk kunt u een geheel vrijblijvende aanvraag doen bij ons.

Raapwerk door stukadoor

Raapwerk is een stukadoor techniek die wordt toegepast om oneffenheden in wanden en plafonds te corrigeren. Het is ideaal voor het wegwerken van beschadigingen, zoals scheuren, gaten en krassen, of voor het egaliseren van metselwerk. Door een dikkere laag raapwerk aan te brengen, creëert u een perfecte basis voor verdere afwerking met sauswerk, behang of wanddecoratie.

Waarom kiezen voor raapwerk:
Gladde, egale wanden en plafonds: Raapwerk zorgt voor een strakke, uniforme uitstraling.
Verbergt oneffenheden: Beschadigingen en oneffenheden worden vakkundig weggewerkt.
Beschermt de ondergrond: Raapwerk beschermt uw wanden en plafonds tegen vocht en vuil.
Verbetert de akoestiek: De dikkere laag stucwerk kan de akoestiek in een ruimte verbeteren door geluidsgolven te absorberen.
Toepassingen van raapwerk:
Binnenshuis:
Repareren van beschadigde wanden en plafonds
Egaliseren van metselwerk
Voorbereiding op schilderen, behangen of wanddecoratie
Toepassing in vochtige ruimtes zoals badkamers
Buitenshuis:
Stucwerk op gevels
Repareren van beschadigd buitenstucwerk
Creëren van een strakke, moderne uitstraling

Raapwerk versus pleisterwerk:

Raapwerk is een dikkere laag stucwerk dan pleisterwerk. Pleisterwerk wordt gebruikt om een gladde afwerking te creëren op een al redelijk egale ondergrond. Raapwerk daarentegen kan worden gebruikt om oneffenheden te corrigeren en scheve wanden en plafonds waterpas te maken.

Raapwerk is een intensieve stucmethode. Dit omdat er vaak vele lagen moeten worden aangebracht. De stukadoor zal gipsmortel aanbrengen op de plekken die opgehoogd dienen te worden en vervolgens de muur afreien en bijsmeren om een egaal en waterpas effect te krijgen. Omdat raapwerk alleen een onderlaag biedt, zal de muur daarna nog moeten worden afgewerkt. Dit kan bijvoorbeeld met sierpleister, verf of behang.

Gemiddelde kosten van raapwerk

De gemiddelde kosten van raapwerk liggen tussen de 19 en 31 euro per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal, arbeid en btw.

Pleisterwerk door stukadoor

Pleisterwerk is een afwerking laag die wordt aangebracht op wanden en plafonds om ze glad, egaal en strak te maken. Het is een belangrijk onderdeel van de binnenhuisafwerking en kan op verschillende manieren worden toegepast. In deze uitgebreide gids bespreken we alles wat u moet weten over pleisterwerk, van de verschillende soorten en materialen tot de kosten en het aanbrengen.

Waarom kiezen voor pleisterwerk?
Gladde, egale wanden en plafonds: Pleisterwerk zorgt voor een strakke, uniforme uitstraling.
Verbergt oneffenheden: Pleisterwerk kan kleine oneffenheden in de ondergrond, zoals scheuren en gaten, wegwerken.
Beschermt de ondergrond: Pleisterwerk beschermt uw wanden en plafonds tegen vocht en vuil.
Verbetert de akoestiek: Pleisterwerk kan de akoestiek in een ruimte verbeteren door geluidsgolven te absorberen.
Voorkomt schimmelvorming: Door de vochtregulerende werking van pleisterwerk wordt schimmelvorming voorkomen.
Isolerende werking: Pleisterwerk heeft een licht isolerende werking, wat kan leiden tot een lager energieverbruik.

Pleisterwerk aanbrengen

Het aanbrengen van pleisterwerk door een stukadoor is een complexe klus die veel precisie vereist. Het is dan ook aan te raden om een professionele stukadoor in te schakelen. De stukadoor zal de volgende stappen uitvoeren:

Benodigde tijd: 1 dag.

Pleisterwerk aanbrengen

 1. De ondergrond voorbereiden

  De ondergrond moet schoon, droog en vlak zijn.

 2. Het pleisterwerk aanbrengen

  De stukadoor brengt het pleisterwerk aan met een spaan.

 3. Het pleisterwerk afreien

  De stukadoor maakt het pleisterwerk glad en egaal.

 4. Het pleisterwerk laten drogen

  Het pleisterwerk moet volledig drogen voordat het kan worden afgewerkt. De droogtijd hangt af van de dikte van de laag, de temperatuur en de luchtvochtigheid. In de meeste gevallen is het pleisterwerk na 24 uur droog.

Het aanbrengen van pleisterwerk door een stukadoor heeft tijd nodig. Voor het aanbrengen van behangklaar pleisterwerk geldt een kortere tijd dan sierpleisterwerk. Bij behangklaar pleisterwerk aanbrengen kunt u rekening houden met ongeveer 12 vierkante meter per dag. Bij sausklaar pleisterwerk is dit 10 vierkante meter per dag en voor sierpleisterwerk kunt u rekenen met 8 vierkante meter per dag.

Sierpleisterwerk door stukadoor

Sierpleisterwerk is een decoratieve afwerkingslaag voor wanden en plafonds die een unieke en stijlvolle uitstraling geeft aan uw interieur. In tegenstelling tot behangklaar en sausklaar pleisterwerk, die glad en effen zijn, heeft sierpleisterwerk een structuur of patroon. Dit zorgt voor een speels effect en kan een ruimte een compleet andere sfeer geven.

Wat kost pleisterwerk per m2?

Net als bij het aanbrengen van pleisterwerk gelden er ook verschillen voor de kosten bij pleisterwerk. Gemiddeld kunt u rekening houden met tarieven per m2 tussen de €12 en €26 euro. Deze kosten zijn voornamelijk vanwege de afwerking.

Soort pleisterwerk Gemiddelde prijzen per m² (incl. btw, materiaal- en arbeidskosten)
Behangklaar € 12 – € 20
Sausklaar € 12 – € 26
Sierpleister € 15 – € 30

Beton Cire door stukadoor

Beton cire is een populaire, moderne wandafwerking die een strakke en minimalistische uitstraling geeft. Het is een naadloze, waterdichte en onderhoudsarme afwerking die perfect is voor zowel binnen- als buitenwanden. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over beton cire, van de voordelen en nadelen tot de verschillende toepassingen en het aanbrengen.

Een mineraal stucwerk, als beton ciré, dat is gemaakt van cement, kalk, marmerpoeder en pigmenten. Het wordt in dunne lagen aangebracht op de muur en vervolgens gepolijst tot een gladde, glanzende afwerking. Beton cire is verkrijgbaar in diverse kleuren en kan worden gecombineerd met verschillende materialen, zoals hout, steen en metaal.

Toepassing Kenmerken Kosten beton cire per m2
In de badkamer:
 • Volledig waterdicht
 • Hygiënisch
 • Onderhoudsarm
 • Eenvoudig schoon te maken
Vanaf €130,- per m2
Op vloeren:
 • Geschikt voor diverse ondervloeren
 • Duurzaam
 • Luxe uitstraling
€80 – €145 per m2
Op wanden:
 • Slijtvast en vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Veelzijdig
 • Esthetische contrasten
€75 – €110 per m2
Op keukenbladen en spatschermen:
 • Hygiënisch en waterdicht
 • Naadloze afwerking
 • Moderne uitstraling
Ongeveer €605 per strekkende meter

Marokkaans stucwerk, tadelakt

Tadelakt is een eeuwenoude stucwerktechniek die al sinds de Berbertijd in Marokko wordt toegepast. Het is een kalkpleister die op een speciale manier wordt aangebracht en gepolijst, waardoor een unieke, waterdichte en glanzende afwerking ontstaat. Tadelakt wordt gewaardeerd om zijn natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en praktische voordelen. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over tadelakt, van de geschiedenis en kenmerken tot de toepassingen en het aanbrengen.

De geschiedenis van tadelakt

De oorsprong van tadelakt gaat terug tot de Berberbevolking in Marokko. Zij ontwikkelden deze techniek om hun huizen te beschermen tegen het vochtige klimaat. Tadelakt werd traditioneel gebruikt in badkamers, hammams (badhuizen) en andere ruimtes waar waterdichtheid belangrijk was.

Kenmerken van tadelakt
Waterdicht: Tadelakt is van nature waterdicht, waardoor het perfect is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
Duurzaam: Tadelakt is een zeer duurzame afwerking die jarenlang meegaat.
Hygiënisch: Tadelakt is een hygiënische afwerking, doordat het naadloos is en er geen voegen zijn waar vuil zich kan ophopen.
Onderhoudsarm: Tadelakt is eenvoudig schoon te maken en vereist weinig onderhoud.
Unieke uitstraling: Tadelakt heeft een unieke, glanzende en levendige uitstraling die elke ruimte een warme en sfeervolle ambiance geeft.

Tadelakt is een unieke en prachtige afwerking die uw interieur een authentieke en sfeervolle uitstraling kan geven. Met de juiste kennis en expertise kan tadelakt toegepast in diverse ruimtes en genieten van de voordelen van deze eeuwenoude techniek.

Latex spuiten is een efficiënte methode voor het aanbrengen van latex muurverf met een gladde, egale afwerking. De voordelen van snelheid, materiaalbesparing en een betere dekking wegen op tegen de nadelen van de initiële kosten, afdekwerk en nevel. Bepaal of latex spuiten de juiste keuze is voor uw project door de voordelen en nadelen te overwegen, uw budget en ervaringsniveau te beoordelen, en de te verven oppervlakte te evalueren.

Latex spuiten door stukadoor of schilder

Latex spuiten is een efficiënte methode voor het aanbrengen van latex muurverf met een gladde, egale afwerking. De voordelen van snelheid, materiaalbesparing en een betere dekking wegen op tegen de nadelen van de initiële kosten, afdekwerk en nevel. Bepaal of latex spuiten de juiste keuze is voor uw project door de voordelen en nadelen te overwegen, uw budget en ervaringsniveau te beoordelen, en de te verven oppervlakte te evalueren.

Mocht u houden van duurzaamheid dan is latex spuiten zeker een goede oplossing. De verf is namelijk erg gemakkelijk schoon te maken waardoor u heel lang kunt genieten hiervan. Daarnaast is het snel en erg gemakkelijk. Uiteraard kunt u het ook uitbesteden. Hierbij moet u rekening houden welke kleur u wilt, aparte kleuren zullen vaak ‘duurder’ zijn. Vaak kost latex spuiten tussen de €3,- en maximaal €12,- per m2. Ons advies is wel om het zelf altijd af te dekken!

Wanden en plafond stucen door stukadoor

U heeft een nieuw huis gekocht? En u wilt u wanden en plafond stucen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij van schildersbedrijf Schilder-Gigant helpen u graag om zo snel mogelijk klaar te zijn om alles gestuct te hebben. Maar wat is het verschil tussen behangklaar stucen en sausklaar stucen?

Behangklaar stucwerk is een gladde, egale afwerking die geschikt is om te behangen. Het oppervlak is vlak en vrij van oneffenheden, maar niet geschilderd. Behangklaar stucwerk biedt een optimale hechting voor behang, waardoor een naadloze en gladde afwerking mogelijk is. Het is doorgaans goedkoper dan sausklaar stucwerk, omdat er minder stappen in het afwerkingsproces zitten. En het kan sneller worden aangebracht wat de klusduur verkort.

Het is echter niet geschikt om te schilderen zonder verdere voorbereidingen. Er moet eerst een primer en sauslaag worden aangebracht. Daarnaast is het minder glad dan sausklaar stucwerk wat kleine oneffenheden onder het behang zichtbaar kan maken.

Sausklaar stucwerk is een ultra gladde, geschilderde afwerking die klaar is voor de directe toepassing van latex muurverf. Het vereist geen extra voorbereiding en direct kan het stucwerk geschilderd worden. Uiteindelijk geeft het, mits ook goed geschilderd, een hoogwaardige uitstraling aan uw wanden. Het nadeel is vaak de prijs. Vanwege de tijd die ervoor nodig is zal de prijs hoger zijn dan behangklaar stucwerk.

Soort stucwerk Gemiddelde kosten per m²
Behangklaar stucwerk €10 – €45
Sausklaar stucwerk €20- €55
Hoe lang duurt het voordat stucwerk droog is?

De droogtijd van stucwerk hangt af van verschillende factoren, zoals de dikte van de lagen, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Behangklaar stucwerk is doorgaans na 24 uur droog, terwijl sausklaar stucwerk 48 tot 72 uur kan duren om te drogen.

Kan ik sausklaar stucwerk behangen?

Het is mogelijk om sausklaar stucwerk te behangen, maar dit is niet de optimale oplossing.

Kan ik behangklaar stucwerk zelf aanbrengen?

Ja dit is mogelijk, sausklaar stucwerk is complexer en vereist doorgaans de expertise van een professionele stukadoor.

Algemene prijstabel stukadoor

Stucwerk soort Prijs per m² Bijkomende kosten?
behangklaar (dik) €20 – €30 Ja, behangen
behangklaar (normaal) €12 – €20 Ja, behangen
beton cire €80 – €130 Nee
granol €15 – €23 Nee
leemstuc €30 – €40 Nee
microbeton €120 – €130 Nee
microcement €110 – €120 Nee
sausklaar (dik) €23 – €33 Ja, schilderen
sausklaar (normaal) €15 – €23 Ja, schilderen
schuurwerk fijn €14 – €22 Nee
schuurwerk grof €18 – €29 Nee
spuitpleister €8 – €12 Nee
stucwerk plafond €17 – €25 Ja, schilderen
renovlies €8 – €45 Nee
tadelakt €100 – €140 Nee

Vrijblijvende stukadoor offerte aanvragen?

Wij begrijpen dat het lastig is om op basis van de bovenstaande tekst een inschatting te maken voor uw stukadoorklus. Daarom helpen wij u graag, vraag geheel vrijblijvend een offerte aan bij ons.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!