Sinds 1986

Trap schilderen

De trap krijgt veel te verduren. Elke dag lopen er verschillende gezinsleden de trap op en af. De ene keer voorzichtig, de volgende dag in hoog tempo. De ene keer op sokken en de andere keer op schoenen. Door al deze belasting heeft de trap vaker een nieuwe verflaag nodig dan andere onderdelen in huis. Het kan ook zo zijn dat u bent uitgekeken op de kleur van uw trap of dat de traptreden, trapleuning of uw complete trappenhuis beschadigd is en opnieuw moet worden geschilderd.

Het verven van de trap is een intensieve en tijdrovende klus. Wilt u niet al uw vrije dagen opnemen om met de verfkwast in de weer te gaan voor het schilderen van de trap? Huur dan bij ons een professionele schilder in. Een trap verven hoeft namelijk niet veel te kosten.

Lees hier alles over het schilderen van trappen en de kosten die hiervoor berekend worden door onze schilder.

Door uw trap opnieuw te voorzien van een nieuwe laag verf zal deze meteen een geheel nieuwe uitstraling creëren in uw woning.

Omdat wij als goede en goedkope binnen en buiten schilders vele vragen over de prijs krijgen van het opnieuw spuiten of schilderen van trappen hebben wij de belangrijkste prijsvragen op een rijtje gezet.

Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost een complete trap laten schilderen?
 • Is een trap schilderen of spuiten duur?
 • Wat is een normale prijs voor het laten opknappen van mijn oude trap?
 • Kunnen de traptreden en de trapleuning meteen mee geschilderd worden?

Wij kunnen u vertellen dat het laten overschilderen van een trap in uw woonkamer of gang niet veel hoeft te kosten.

Zelfs als u het gehele trappengat inclusief de trap hekken, trapleuning en de onderkant of bovenkant van de traptreden opnieuw wilt laten schilderen is dit goed betaalbaar.

Leest u op deze pagina alle informatie die u moet weten over het overschilderen van uw trap, de treden, het trap hek en de onderkant bij een open trap inclusief de bijbehorende kosten.

trap-opnieuw-laten-schilderen

Trap schilderen: de prijs

Hoe vaak loopt u niet de trap op en weer af? De trap heeft het soms zwaar te verduren.

Sommige mensen kiezen ervoor om nieuwe overzettreden te plaatsen op hun oude traptrede. Echter is het vernieuwen van je traptreden erg duur!

Omdat een trap veel wordt belast zal deze ook vaker moeten worden voorzien van een nieuwe verflaag.

Het opnieuw laten verven van een trap is een tijdrovende klus, wilt u zelf uw trap proberen te schilderen of denkt u eraan een professionele schilder in te gaan huren?

De gemiddelde kosten die een schilder berekent voor het schilderen van uw trap kunt u hieronder vinden in onze opgestelde kostentabel:

Gemiddelde kosten trap schilderen:
€ 250 tot aan  € 600

Zoals hierboven is aangegeven is een exacte trap schilderen prijs moeilijk om te geven.

De kosten voor het schilderwerk van uw trap zijn erg afhankelijk van de situatie waar de trap zich in bevind.

Mocht u een opentrap hebben met open treden en die moet worden voorzien van een nieuwe laag verf dan kunt u met een gemiddelde prijs rekening houden van 250 euro inclusief materiaal.

Als de trap gesloten treden heeft en die moet geschuurd, geplamuurd en worden voorzien van een nieuwe laag verf dan loopt het bedrag al snel naar de 600 euro inclusief materiaal.

Wilt u exact weten wat het gaat kosten om uw trap te voorzien van nieuw schilderwerk, dan geven wij u de gelegenheid geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Na het invullen van ons formulier zullen wij binnen twee werkdagen u voorzien van een zeer scherpe prijs.

schilderen van een trap

Bespaar op uw trap schilderen!

Onze schilders hebben jarenlange ervaring met het schilderen van trappen, zijn gediplomeerd, werken accuraat en zijn voor iedere opdracht opnieuw enthousiast.

Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijs om uw trap te laten verven door een professionele schilder voor een betaalbaar uurtarief?

Vraag vandaag nog vrijblijvend een schilder offerte aan voor de kosten van het schilderen van uw trap of trappenhuis.

Bij ons schildersbedrijf de Schilder-Gigant is het schilderen van uw trap niet duur.

Overtuig uzelf en vraag vandaag nog een geheel vrijblijvende offerte aan en laat uw oude trap is flink opknappen door een van onze goedkope schilders.

Voorbereiding tips trap verven

Schilderwerk moet altijd voorbereid worden. Maar de voorbereiding voor het overschilderen van uw oude trap is wat omslachtiger.

Als u het schilderwerk goed voorbereid heeft u jarenlang plezier van het nieuwe aangebrachte schilderwerk.

U kunt er voor kiezen om een schilder in te huren en zelf de voorbereidingen te treffen zodat u zonder meer op de kosten van een schilder bespaart. Wat zou u zelf kunnen doen?

 • Beschadigingen repareren: U kunt de beschadigingen op de trap repareren met plamuur voordat de gehele trap opnieuw geschilderd gaat worden.
 • Oude verflaag verwijderen: Als de oude verflaag los zit of is gaan bladderen dan kunt u deze verwijderen met afbijt of met een verfkrabber.
 • Ontvetten en schuren van de trap: Het oppervlakte wat opnieuw geschilderd moet gaan worden kunt u ontvetten en goed opschuren met een schuurmachine.
trap-schilderen

Trap schilderen of spuiten

Een trap zelf schilderen of een trap laten verven door een schilder kan uiteraard ook.

Ons schildersbedrijf heeft alleen maar vakmensen in dienst, vaak wordt er makkelijk nagedacht over het verven van een trap, maar dat is het niet.

U moet namelijk rekening houden met verschillende omstandigheden. Afhankelijk van uw wens moeten er uiteraard voorbereidingshandelingen worden getroffen.

Stel u wilt een geheel “kale” trap en hier bedoelen wij mee dat de treden en stootborden ongestoffeerd blijven, dan zal afhankelijk van de conditie van de trap veel schuurwerk moeten plaatsvinden.

Verder is het gebruik van de de juiste soort verf voor het juiste hout van belang.

Uiteraard kunt u ervan op aan dat wij de kennis en vaardigheden in huis hebben om uw trap elk gewenst effect te geven.

Want een antieke trap heeft een ander soort verf nodig dan een nieuwe trap die u bijvoorbeeld net heeft laten plaatsen.

U moet er overigens altijd rekening mee houden dat het uitharden/drogen van de verf echt tijd nodig heeft.

Trapleuning schilderen

Een trapleuning verven kan een simpele maar ook moeilijke schilderklus worden. Zo bestaat er een rechte trapleuning maar ook ronde trapleuningen met spijlen.

Hoe pakken wij dit aan aan en welke verf kunnen wij het beste gebruiken voor het opnieuw schilderen van uw trapleuning? Wij zullen u wat tips geven:

 1. Beginnen met het afdekken van uw trap
 2. Oude verflaag ontvetten en goed reinigen
 3. Trapleuning goed schuren voor de hechting
 4. Trapleuning stofvrij maken ( met een vochtige doek )
 5. Kleine gaatjes en beschadigingen in trapleuning plamuren
 6. Gevulde en geplamuurde plekken weer opschuren
 7. Grondverf laag aanbrengen op de trapleuning en spijlen
 8. Naden en kieren kitten met acrylaatkit
 9. Goed dekkende verflaag aanbrengen op trapleuning en spijlen
 10. Plakband voorzichtig verwijderen
trap schilderen

Trap verven nieuwbouwwoning

Als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag dan worden deze meestal casco opgeleverd.

Casco wilt zeggen dat uw trap alleen maar in de grondverf is gespoten of geschilderd.

De trappen in een nieuwbouwwoning zijn vaak flink beschadigd en moeten van top tot teen worden geschilderd.

Soms kiest een nieuwbouwbewoner er zelf voor om te schilderen maar de meeste mensen huren een schilder in.

De kosten om een trap in een nieuwbouwwoning te schilderen liggen iets hoger dan een trap die al meerdere keren geschilderd is.

Leest u hier meer over het schilderen van een nieuwbouwwoning of vraag vrijblijvend een prijs aan om uw nieuwbouwtrap te laten schilderen.

Juiste verf gebruiken

U begrijpt wellicht dat de verf die wij voor een trap schilderen gebruiken aan hele ander eisen moet voldoen dan de verf die wij bijvoorbeeld gebruiken voor het schilderen van binnendeuren.

De traptreden, leuning, spijlen en de stootborden hebben, in verband met het te verwachten intensieve gebruik, speciale verf nodig.

Ondanks het gebruik van speciale verf zullen wij naar alle waarschijnlijkheid meer lagen aan moeten brengen.

Sommige mensen kiezen ervoor de trap te laten schilderen in twee kleuren. (Zoals de foto hierboven)

Het mag uiteraard niet zo zijn nadat onze schilder is geweest dat de trap volgend jaar weer opnieuw geschilderd moet worden. Als we het doen dan doen we het goed met de uiterste zorg.

Slijtage trap

Iedere dag wordt hij doorlopend gebruikt, soms met schoeisel, soms zonder en vaak komt hij ook in aanraking met scherpe objecten.

Hij is dus behoorlijk aan slijtage onderhevig en daarom is het belangrijk dat het schilderen goed gebeurt.

Niet alleen vanuit optisch oogpunt maar juist ook om goed bestand te zijn tegen intensief gebruik.

Materialen

Een trap laten schilderen moet gebeuren met de juiste, slijtvaste verfmaterialen.

Hij heeft vele vlakken en hoeken en natuurlijk moeten deze strak worden geschilderd. Het is dan ook een klus die u prima aan een professional kunt overlaten.

De Schilder-Gigant is als erkend schilderbedrijf zeer bedreven in schilderwerk voor ieder object.

Vragen & Antwoorden

Hoe lang duurt een trap schilderen?

website van het jaar

Het schilderen van een trap zou in een dag kunnen. Afhankelijk hoe uw oude trap eruitziet. Leest u hier de kosten van een trap schilderen.

Wat kost een trap laten schilderen?

De prijs om een trap te laten schilderen is afhankelijk van meerdere factoren. Lees hier welke dit zijn en vraag vrijblijvend de exacte prijs aan om uw trap is flink op te knappen.

Hoe lang moet een geschilderde trap drogen?

Als je trap net geschilderd is dan moet de verf goed uitharden. De droogtijd ligt tussen de 5 en 48 uur afhankelijk of je een water gedragen verf of olieverf gebruikt.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!