Sinds 1986

Badkamer verven

Je badkamer schilderen zoals de muren en de plafonds wordt steeds populairder dan een badkamer laten betegelen.

Als je je badkamer goedkoop wilt opknappen zonder dat je teveel geld geeft is het tijd om de kosten om een badkamer te verven snel te berekenen….

Wilt u uw badkamer of douche in uw nieuwbouwwoning of bestaande huis een opknapbeurt geven en laten schilderen? Vergeet de badkamer dan niet, het is makkelijker dan u denkt.

Een badkamer verven geeft u de ruimte weer een frisse uitstraling en u voorkomt bovendien ook nog onderhoudsproblemen aan bijvoorbeeld uw kozijn(en), plafond en muren.

Snel een prijsindicatie?

Vochtige ruimte schilderen

Omdat badkamers vochtige ruimtes zijn, zal het verven cq schilderen van de badkamer een speciale aanpak nodig hebben. Zo is er een vochtbestendige en waterafstotende verf nodig.

Wij krijgen als schildersbedrijf veel vragen over de prijs van het laten schilderen van een badkamer of douche. Denkt u hierbij aan kosten vragen zoals:

Uiteraard is het inhuren van een schilder niet heel goedkoop, Maar in onze ogen hoeft een schilder voor het schilderen van de badkamer ook niet duur te wezen.

De gemiddelde kost prijzen voor het schilderen van badkamers variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie en de kosten schilder voor het laten schilderen van je badkamer die u van te voren moet weten voordat u een schilder of schildersbedrijf inhuurt.

Op deze pagina geven wij u alle informatie omtrent de kosten van het schilderen van de badkamer en geven wij u leuke ideeën weer.

Ook kunt u gemakkelijk een offerte aan te vragen en zo vrijblijvend duidelijkheid over de kosten te krijgen.

Ook ziet u dat er andere materialen nodig zijn dan bij normaal schilderwerk, zo is een schimmelwerende verf bijvoorbeeld erg gewenst.

badkamer-schilderen

Badkamer schilderen kosten

laat jij je badkamer schilderen? Dan is het belangrijk de kosten te achterhalen.

De kosten van je badkamer schilderen zijn grotendeels afhankelijk van m2 ( vierkante meters ) van de muren of het plafond.

Gaat u naast de muren ook het plafond laten schilderen dan zal de uiteindelijke vierkante meter prijs lager worden dan dat u een klein oppervlakte laat sausen.

Buiten dit is de prijs ook nog eens afhankelijk van het soort verf wat er gebruikt word en het uurtarief van de binnenschilder.

Lees het onderstaande prijzenoverzicht om een goed idee te kunnen krijgen van de gemiddelde kosten voor het laten schilderen van je badkamer.

Hoe de badkamer schilderen?Gemiddelde prijs (inclusief materiaalkosten)
Spuitwerk ( latexverf ) per m2€ 5 – € 8 ( voor grotere oppervlaktes )
Sauswerk per m2 ( latexverf )€ 19 – € 14 ( voor kleine oppervlaktes )
Prijsopbouw badkamer schilderen in verschillende werkzaamheden

Muren & plafonds schilderen badkamer

Begint de huidige verf in de badkamer af te bladderen van het kozijn of de muren en het plafond?

Dan is het tijd om het schilderwerk opnieuw uit te voeren. Als de verf afbladdert is het zaak dat de oude laag in z’n geheeld wordt weggehaald.

Afbladderen is overigens in de meeste gevallen het probleem van normale latex muurverf gebruiken in de vochtige ruimte.

De muren en plafonds van badkamer moeten uiterst serieus behandelt worden. Het is van groot belang dat het product wat gebruikt wordt schimmelbestendig is.

Daarnaast heb je natuurlijk te maken met wandtegels die geschilderd moeten worden. Hier is een speciaal soort verf voor nodig: namelijk epoxyverf.

De tegels worden behandeld met een twee componenten verf. De laatste laag is een soort van lak die de bescherming en glans van een tegel geeft zoals u verwacht.

Voor de plafonds geldt dat het eigenlijk hetzelfde werkt als in de andere ruimtes van uw woning.

Het is echter wel verstandig om een schimmelwerende verf te gebruiken op het badkamerplafond. Door het vocht is er namelijk altijd kans op schimmel in een badkamer.

Ondergronden controleren

Voor dat u begint bent het schilderen van de badkamer zullen de ondergronden waar geen wandtegels op geplaatst zijn, zowel van het plafond als van de wanden, gecontroleerd moeten worden.

Op die manier komt men erachter of de ondergrond als klaar is om te verven.

Als deze badkamer ondergronden niet klaar zijn om te verven moeten er een aantal acties gedaan worden.

Lees hieronder een aantal tips:

 • Test eerst de ondergrond op een poederige laag met een natte spons.
 • Stoffige lagen kunnen met een diepgrond (voorstrijk middel vast gezet worden)
 • Loszittende muurverf loszittende met een plamuurmes
 • Gaten in de muren vullen met een binnen vulmiddel.
 • Muren afstoffen met de stoffer

Als dit bovenstaande allemaal gedaan is, is het mogelijk alles van de badkamer te verven.

Voorbereiding

Er moet sowieso zorg gedragen worden dat het te schilderen oppervlak goed schoon is. En met schoon bedoelen we dat deze goed ontvet moet zijn. Als dit niet goed gebeurd is er een grote kans dat de verf te snel gaat af gaat bladderen.

Ook is het natuurlijk belangrijk dat de de oppervlakken die u niet wilt schilderen goed afplakt, denk bijvoorbeeld aan de scheiding tussen de wand en het plafond.

Maar ook de wastafel en andere vastzittende badkamermeubels zullen afgeplakt moeten worden.

Omdat de verf een 2 componenten verf is, is het in de meeste gevallen niet noodzakelijk om een primer te gebruiken.

Toch raden we mensen altijd aan om wel een primer te gebruiken. De hechting is simpelweg beter wanneer dit wel gedaan wordt.

Snel een prijsindicatie?

Vocht en schimmel in de badkamer

In een badkamer heeft u kans op schimmel. Schimmel ontsiert de ruimte een geeft een onfris gevoel.

De badkamer opnieuw verven is een manier om schimmel tegen te gaan. Door schimmelbestendige verf te gebruiken blijft u verfwerk mooi.

In de badkamer werken wij standaard met schimmelwerende verf. In de meeste gevallen is dit niet perse nodig maar omdat het prijsverschil zo klein, is het sowieso slim om zulke verf te gebruiken in de badkamer.

Plafond verf laat los

Als u een slechte ventilatie heeft in uw huidige badkamer of douchruimte kan het voorkomen dat de verf op het plafond los komt. Dit komt omdat de verf als het ware los gestoomd wordt van de ondergrond.

Je kan dit op 2 manieren oplossen:

 • Je steekt de losse verf ( afgebladderde verf ) eraf primert het badkamerplafond en overschilderen.
 • Zorg voor een betere ventilatie zodat de damp van het douchen goed afgevoerd wordt.
verven-badkamer

Welke verf in de badkamer

Door een gebruik te maken van een zijdeglans verf zal de schimmel geen kans krijgen om hechting te krijgen op de schilder laag.

Zijdeglans verf is eigenlijk altijd vochtbestendig. Voor extra zekerheid kan er nog een speciale vochtbestendige en waterafstotende verf gekozen worden voor het verven van de badkamer.

De grondstoffen in de verf vormen een laag waarop schimmels zich niet kunnen hechten en schimmelwerend werkt. Zeker in de doucheruimte is dit van groot belang.

U kunt het beste verf met een hoge zijdeglans gebruiken, omdat deze verf geen vocht doorlaat. Zorg ook voor een goede ventilatie in de badkamer. Dit vermindert de kans op condens en schimmelvorming.

Betonverf

Ook betonverf is een verfsoort die makkelijk vocht afweert. De meeste mensen kiezen voor een betonverf als ze een betonlook willen creëren op de muren van de badkamer of douche.

Als u betonlook mooi vind kijk dan eens op deze website betonlook muren. Hier vind u alle informatie betreft een badkamer laten stucen met betonlook.

Ook de voegen verven?

U kunt er ook nog voor kiezen om de voegen te verven. Ook hiervoor is een speciale verf: voegenverf.

Hiermee kunt u de voegen dat extra accent geven dat u graag wilt hebben. Vaak kiezen ervoor om de voegen in dezelfde kleur te verven als dat de tegels worden geverfd.

De techniek

Het schilderen van een badkamer werkt anders dan het schilderen van standaard kozijnen of muren.

Omdat het tegels en voegen betreft is er een speciale verf nodig. Deze verf heeft bijvoorbeeld geen primer nodig.

En de verf voor wandtegels is alleen in hoogglans en glans beschikbaar, wanneer u een mat resultaat wilt is het verven van de tegels geen optie.

Daarnaast goede tegelverf schimmelwerende verf. Dus de verf beschermt door zijn waterafstotende, waterbestendige en schimmelwerende werking.

Verschillende effecten door de juiste verf

Het leuke van het verven van de badkamer is dat u allerlei verschillende effecten kunt creëren die standaard niet op tegels verkrijgbaar zijn.

Zo is het mogelijk een mooie betonlook te creëren op standaard tegels. Of u kunt patronen (laten) aanbrengen in de verf op de badkamerwand en/of vloer.

Het leuke is dat effecten in de loop van de tijd gemakkelijk en goedkoop aan te passen zijn.

Wanneer u dus nu een bepaalde afwerking kiest, is dit in de toekomst gemakkelijk en goedkoop aan te passen door het verven van de gehele badkamer.

badkamer-laten-schilderen

Oude en nieuwe badkamers

Het is mogelijk om te schilderen in zowel oude als nieuwe badkamers. Bij een oude badkamer is het vaak zo dat de tegels oud en faal aandoen, het ziet er vaak rommelig uit.

Door het verven van de gehele badkamer. Dan worden zowel de tegels als de voegen en waar nodig ook de kozijnen geverfd. Dit zal de oude badkamer een compleet nieuwe en frisse uitstraling geven.

Ook in een nieuwe badkamer is het mogelijk om de badkamer te verven. Dit wordt niet vaak gedaan, maar in sommige gevallen is het zo dat een nieuwe badkamer simpelweg niet naar wens is, dit is bijvoorbeeld bij standaard nieuwbouw badkamers het geval.

Met het schilderen van de badkamer kunnen de lelijke nieuwe badkamers gemakkelijk opgefrist worden. De tegels worden simpelweg gekleurd door het overschilderen van de huidige kleur.

Badkamer schilderen eerst een primer

Als u de badkamer wilt gaan verven kan in veel gevallen niet zonder een voorbehandeling.

Als uw badkamermuur net gestuct is, is het belangrijk een voorstrijkmiddel te gebruiken. Dit geld dus voor direct schilderen na het stucen.

Het verven van badkamertegels gaat weer op een andere manier.

Dit voorkomt dat de verf door condens snel los laat. Als de muur al eerder is behandeld, is voor strijken niet nodig. Bij twijfel kunt u een vochtige spons tegen de muur houden.

Als het water snel door de ondergrond wordt opgenomen, is er een sterke zuiging en is een voorbehandeling noodzakelijk.

Wordt het water niet of nauwelijks opgenomen, strijk de ondergrond dan voor met verdunde badkamer muurverf.

Badkamertegels verven

U kunt de badkamer of woonkamer verven, omdat u bestaande kleuren niet meer mooi vindt.

Het is zelfs mogelijk de verouderde badkamertegels of vloertegels van de badkamer of douche een nieuwe kleur te geven door deze op de juiste manier te laten schilderen door een goede schilder.

Als de keuze op betaalbaarder moet vallen  tussen opnieuw tegelen of verven van de huidige tegels, dan wordt er vaak gekozen voor verven. Dit is voordeliger dan de badkamer opnieuw te tegelen.

De wandtegels kunt u schilderen met verf die bestaat uit 2 componenten.

Deze speciale verf kan warm water verdragen. Voor de vloer kunt u tegelgrondverf gebruiken die zorgt voor extra bescherming tegen slijtage.

Het is lastig om de badkamertegels een voor een te schilderen, omdat u dan al snel de voegen raakt. Ook kan er voor gekozen worden om de voegen in zijn geheel te vervangen wanneer de tegels geverfd zijn.

Wanneer het voegen vervangen geen optie is het efficiënter de voegen eerst mee te verven en ze later met een dunne kwast over te trekken. Met de juiste materialen en de juiste kennis is tegels verven niet heel moeilijk.

Wanneer u onze schilders inschakelt voor het verven van de badkamertegels bent u in ieder geval verzekerd van een goed resultaat.

Goedkoop opknappen van badkamer

Het schilderen ( sauzen ) van een badkamer is een betaalbare manier om de badkamer op te knappen. In plaats van de badkamer te verbouwen door een bouwbedrijf.

Het is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan het geheel opnieuw betegelen van de badkamer. De verf die gebruikt moet worden is anders dan de binnen latex die normaal in een woning gebruikt worden.

De verf is nog steeds veel goedkoper dan wanneer u de badkamer gaat opknappen met nieuwe tegels. Bovendien is het grote voordeel dat de verg werkelijk in allee kleuren verkrijgbaar is.

Tips badkamer verven

De badkamertegels laten verven of de complete badkamer is een klus die een goede voorbereiding vraagt.

Enkele tips voordat u eraan begint:

 •  Maak de oppervlakten die geverfd worden eerst goed schoon met warm water en soda of bleekwater.
 •  U kunt niet de badkamer verven als de ondergrond nog vochtig is. Zorg voor droge oppervlakten voor u begint.
 •  Zorg voor goed gereedschap. Neem voor gladde muren een kortharige roller en voor ruwere muren een langharige.
 •  Bewaar een restant van de verf, zodat u eventueel met dezelfde kleur kunt bijwerken.

Daarnaast gelden dezelfde regels als wanneer u normaal een oppervlak schildert. Plak het nodige af en zorg ervoor dat de vloer ook goed afgedekt is.

Bespaar op kosten van je badkamer verven!

Nu u weet hoe u de badkamer kan gaan verven bent u ook benieuwt naar de kosten voor het schilderen van de badkamer.

Door het inhuren van een professionele schilder kunt u er van uitgaan dat het schilderwerk tip top wordt achtergelaten.

Maar hoeveel kost het inhuren van een schilder? De gemiddelde prijs per uur voor het inhuren van een schilder ligt tussen de 25 en 35 euro per uur.

Maar een schilder kan de klus ook gewoon aannemen met een vaste prijs. Wilt u de exacte prijzen weten voor uw badkamer verven?

Vraag dan geheel gratis een offerte aan zodat u een goed inzicht heeft van de kosten. En niet achteraf voor verrassingen komt te staan!

Vragen & Antwoorden

Wanneer douchen na verven badkamer?

schilder offerte

Nadat de badkamer geschilderd is zal u enige tijd moeten wachten totdat de verf goed is door gedroogd. Dit kan enkele dagen duren. Leest u op deze pagina alles over de droogtijd van verf.

Welke verf moet je gebruiken in een badkamer?

De beste verf voor natte ruimtes zoals de badkamer of douche is damp doorlatende verf. Deze verf kan zowel water opnemen en gemakkelijk weer doorlaten. Lees hier meer info….

Wat kost een badkamer schilderen?

wanden verven

Afhankelijk van de grote van de badkamer en de soort verf die u wilt gaan gebruiken kan er een prijs worden opgesteld door een schilder. Leest u op deze pagina alles over de gemiddelde kosten van schilderwerk.

Badkamer schilderen in plaats van tegels kan dit?

Jazeker, Tegenwoordig kiest men vaker voor schilderwerk in de badkamer dan betegelen van de badkamer. Lees hier waarom?

Badkamer opnieuw verven over tegels kan dit?

badkamertegels schilderen

Door een goede primer te gebruiken en de oude tegels goed te ontvetten kan je zeker de oude badkamers tegels overschilderen. leest u hier hoe!

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!