Sinds 1986

Badkamer verven

Wilt u uw badkamer of douche in uw nieuwbouwwoning of bestaande huis een opknapbeurt geven en laten schilderen? Het laten schilderen van uw badkamer zoals de muren en plafonds is een steeds vaker geziene en populaire afwerking in plaats van een badkamer laten betegelen.

Een badkamer verven geeft de ruimte weer een frisse uitstraling en u voorkomt bovendien ook nog onderhoudsproblemen aan bijvoorbeeld uw kozijn(en), plafond en muren. Als u de badkamer goedkoop wilt laten opknappen, zonder dat u te veel geld uitgeeft. Is het tijd om de kosten van uw badkamer te laten verven snel te berekenen.

Wij geven tips voor het schilderen van uw badkamer en we bekijken ook enkele voorbeelden die het uitzicht van uw badkamer zeker kunnen inspireren.

Badkamer schilderen kosten

Uiteraard is het inhuren van een schilder niet heel goedkoop, Maar in onze ogen hoeft een schilder voor het schilderen van de badkamer ook niet duur te wezen. Laat jij je badkamer schilderen? Dan is het belangrijk de kosten te achterhalen.

De kosten van de badkamer over te laten schilderen zijn grotendeels afhankelijk van m² (vierkante meters) van de muren of het plafond.

Gaat u naast de muren ook het plafond laten schilderen dan zal de uiteindelijke vierkante meter prijs lager worden dan dat u een klein oppervlakte laat sausen.

Buiten dit, is de prijs ook nog eens afhankelijk van het soort verf wat er gebruikt wordt en het uurtarief van de binnenschilder.

Lees het onderstaande prijzenoverzicht om een goed idee te kunnen krijgen van de gemiddelde kosten voor het laten schilderen van uw badkamer.

Hoe de badkamer schilderen?Gemiddelde prijs (inclusief materiaalkosten)
Spuitwerk ( latexverf ) per m²€ 5 – € 8 ( voor grotere oppervlaktes )
Sauswerk per m² ( latexverf )€ 19 – € 14 ( voor kleine oppervlaktes )
Prijsopbouw badkamer schilderen in verschillende werkzaamheden

De gemiddelde kost prijzen voor het schilderen van badkamers variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u het recht heeft op een eerlijke prijskwaliteitsverhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie en de kosten schilder voor het laten schilderen van uw badkamer die u van tevoren moet weten voordat u een schilder of schildersbedrijf inhuurt.

Op deze pagina geven wij u alle informatie omtrent de kosten van het schilderen van de badkamer en geven wij u leuke ideeën weer zodat u genoeg inspiratie heeft.

Ook kunt u vrijblijvend en gemakkelijk een offerte aanvragen en zo duidelijkheid krijgt over de kosten.

Ook ziet u dat er andere materialen nodig zijn dan bij normaal schilderwerk, zo is een schimmelwerende verf bijvoorbeeld erg gewenst.

Vochtige ruimte schilderen

Omdat badkamers vochtige ruimtes zijn, zal het verven cq schilderen van de badkamer een speciale aanpak nodig hebben. Zo is er een vochtbestendige en waterafstotende verf nodig.

Wij krijgen als schildersbedrijf veel vragen over de prijs van het laten schilderen van een badkamer of douche. Denkt u hierbij aan kosten vragen zoals:

 • Wat zijn de kosten om mijn badkamer te laten schilderen?
 • Hoe lang kan ik niet douche?
 • Hoe duur is een badkamer schilderen door een schilder?
 • Wat zijn normale prijzen voor schilderwerk?
 • Kost een schilder veel?
badkamer-schilderen

Muren & plafonds schilderen badkamer

Begint de huidige verf in de badkamer af te bladderen van het kozijn of de muren en het plafond?

Dan is het tijd om het schilderwerk opnieuw uit te voeren. Als de verf afbladdert is het zaak dat de oude laag in z’n geheeld wordt weggehaald.

Afbladderen is overigens in de meeste gevallen het probleem van normale latex muurverf gebruiken in de vochtige ruimte.

De muren en plafonds van badkamer moeten uiterst serieus behandeld worden. Het is van groot belang dat het product wat gebruikt wordt schimmelbestendig is.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook te maken met wandtegels die eventueel geschilderd moeten worden. Hier is een speciaal soort verf voor nodig: namelijk epoxyverf.

De tegels worden behandeld met een twee componenten verf. De laatste laag is een soort van lak die de bescherming en glans van een tegel geeft zoals u verwacht.

Voor de plafonds geldt dat eigenlijk hetzelfde als in de andere ruimtes van uw woning.

Ondergronden controleren

Voordat u begint met het schilderen van de badkamer. Dan moeten de ondergronden van het plafond en wanden gecontroleerd worden. Als deze badkamer ondergronden niet klaar zijn om te verven moeten er een aantal acties gedaan worden.

Lees hieronder een aantal tips:

 • Test eerst de ondergrond op een poederige laag met een natte spons.
 • Stoffige lagen kunnen met een diepgrond (voorstrijk middel vastgezet worden).
 • Loszittende muurverf loszittende met een plamuurmes.
 • Gaten in de muren vullen met een binnen vulmiddel.
 • Muren afstoffen met de stoffer.

Zijn alle bovenstaande genoemde punten gedaan, dan pas is het mogelijk om de wanden en plafonds in de badkamer te verven.

Voorbereiding

Het allerbelangrijkste is dat het te schilderen oppervlakte goed schoon is. En met schoon bedoelen we dat deze goed ontvet moet worden doormiddel van warm water, soda of bleekwater. Als dit niet namelijk niet goed gebeurd is, dan is de kans heel groot dat de verf gaat afbladderen oftewel het loslaten van de verflaag.

Ook is het natuurlijk belangrijk dat de de oppervlakken die u niet wilt schilderen goed afplakt, denk bijvoorbeeld aan de scheiding tussen de wand en het plafond.

Maar ook de wastafel en andere vastzittende badkamermeubels zullen afgeplakt moeten worden.

Omdat de verf een 2 componenten verf is, is het noodzakelijk om een primer te gebruiken. De hechting is simpelweg beter met een primer.

Vocht en schimmel in de badkamer

In een badkamer heeft u kans op schimmel. Schimmel ontsiert de ruimte een geeft een onfris gevoel.

De badkamer opnieuw verven is een manier om schimmel tegen te gaan. Door schimmelbestendige verf te gebruiken blijft u verfwerk mooi.

In de badkamer werken wij standaard met schimmelwerende verf. In de meeste gevallen is dit niet per se nodig maar omdat het prijsverschil zo klein, is het sowieso verstandig om schimmelwerende verf te gebruiken in de badkamer.

Plafondverf laat los

Als u een slechte ventilatie heeft in uw huidige badkamer of douchruimte kan het voorkomen dat de verf op het plafond loskomt. Dit komt omdat de verf als het ware los gestoomd wordt van de ondergrond.

U kunt dit op 2 manieren oplossen:

 • U steekt het losgelaten verf (afgebladderde) verf eraf.
 • Zorg voor een betere ventilatie zodat de damp van het douchen goed afgevoerd wordt.
verven-badkamer

Welke verf in de badkamer

Door gebruik te maken van een zijdeglans verf zal de schimmel geen kans krijgen om hechting te krijgen op de schilder laag.

Zijdeglans verf is eigenlijk altijd vochtbestendig. Voor de zekerheid kunt u nog een speciale vochtbestendige en waterafstotende verf kiezen voor het verven van de badkamer.

De grondstoffen in de verf vormen een laag waarop schimmels zich niet kunnen hechten en schimmelwerend werkt. Zeker in de doucheruimte is dit van groot belang.

Betonverf

Ook betonverf is een verfsoort die makkelijk vocht afweert. De meeste mensen kiezen voor een betonverf als ze een betonlook willen creëren op de muren van de badkamer of douche.

Als u betonlook mooi vindt kijk dan eens op de pagina betonlook muren. Hier vindt u alle informatie betreft een badkamer laten stucen met betonlook.

Ook de voegen verven?

U kunt er ook nog voor kiezen om de voegen te verven. Ook hiervoor is een speciale verf: voegenverf.

Hiermee kunt u de voegen eventueel een extra accent geven die u graag wilt hebben. Vaak kiezen onze klanten ervoor om de voegen in dezelfde kleur te verven als dat van de tegels die geverfd worden.

De techniek

Het schilderen van een badkamer werkt anders dan het schilderen van standaard kozijnen of muren.

Omdat er voor de tegels en voegen een speciale verf nodig. Deze verf heeft bijvoorbeeld geen primer nodig.

En de verf voor wandtegels is alleen in hoogglans en glans beschikbaar, wanneer u een mat resultaat wilt is het verven van de tegels geen optie.

Daarnaast is een goede tegelverf een schimmelwerende verf. Dus de verf beschermt door zijn waterafstotende, waterbestendige en schimmelwerende werking.

Verschillende effecten door de juiste verf

Het leuke van het verven van de badkamer is dat u allerlei verschillende effecten kunt creëren die standaard niet op tegels verkrijgbaar zijn.

Zo is het mogelijk een mooie betonlook te creëren op standaard tegels. Of u kunt patronen (laten) aanbrengen in de verf op de badkamerwand en/of vloer.

Het leuke is dat effecten in de loop van de tijd gemakkelijk en goedkoop aan te passen zijn.

Wanneer u dus nu een bepaalde afwerking kiest, is dit in de toekomst gemakkelijk en goedkoop aan te passen door het verven van de gehele badkamer.

badkamer-laten-schilderen

Oude en nieuwe badkamers

Het is mogelijk om te schilderen in zowel oude als nieuwe badkamers. Bij een oude badkamer is het vaak zo dat de tegels oud en faal aandoen, het ziet er vaak rommelig uit.

Door het verven van de gehele badkamer. Dan worden zowel de tegels als de voegen en waar nodig ook de kozijnen geverfd. Dit zal de oude badkamer een compleet nieuwe en frisse uitstraling geven.

Ook in een nieuwe badkamer is het mogelijk om de badkamer te verven. Dit wordt niet vaak gedaan, maar in sommige gevallen is het zo dat een nieuwe badkamer simpelweg niet naar wens is, dit is bijvoorbeeld bij standaard nieuwbouw badkamers het geval.

Met het schilderen van de badkamer kunnen de lelijke nieuwe badkamers gemakkelijk opgefrist worden. De tegels worden simpelweg gekleurd door het overschilderen van de huidige kleur.

Badkamer schilderen eerst een primer

Als u de badkamer wilt gaan verven kan in veel gevallen niet zonder een voorbehandeling.

Als uw badkamermuur net gestuct is, is het belangrijk een voorstrijkmiddel te gebruiken. Dit geld dus voor direct schilderen na het stucen.

Het verven van badkamertegels gaat weer op een andere manier.

Dit voorkomt dat de verf door condens snel loslaat. Als de muur al eerder is behandeld, is voor strijken niet nodig. Bij twijfel kunt u een vochtige spons tegen de muur houden.

Als het water snel door de ondergrond wordt opgenomen, is er een sterke zuiging en is een voorbehandeling noodzakelijk.

Wordt het water niet of nauwelijks opgenomen, strijk de ondergrond dan voor met verdunde badkamer muurverf.

Badkamertegels verven

U kunt de badkamer of woonkamer verven, omdat u bestaande kleuren niet meer mooi vindt.

Het is zelfs mogelijk de verouderde badkamertegels of vloertegels van de badkamer of douche een nieuwe kleur te geven door deze op de juiste manier te laten schilderen door een goede schilder.

Als de keuze op betaalbaarder moet vallen tussen opnieuw tegelen of verven van de huidige tegels, dan wordt er vaak gekozen voor verven. Dit is voordeliger dan de badkamer opnieuw te tegelen.

De wandtegels kunt u schilderen met verf die bestaat uit 2 componenten.

Deze speciale verf kan warm water verdragen. Voor de vloer kunt u tegelgrondverf gebruiken die zorgt voor extra bescherming tegen slijtage.

Het is lastig om de badkamertegels een voor een te schilderen, omdat u dan al snel de voegen raakt. Ook kan ervoor gekozen worden om de voegen in zijn geheel te vervangen wanneer de tegels geverfd zijn.

Wanneer het voegen vervangen geen optie is het efficiënter de voegen eerst mee te verven en ze later met een dunne kwast over te trekken. Met de juiste materialen en de juiste kennis is tegels verven niet heel moeilijk.

Wanneer u onze schilders inschakelt voor het verven van de badkamertegels bent u in ieder geval verzekerd van een goed resultaat.

Goedkoop opknappen van badkamer

Het schilderen (sauzen) van een badkamer is een betaalbare manier om de badkamer op te knappen. In plaats van de badkamer te verbouwen door een bouwbedrijf.

Het is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan het geheel opnieuw betegelen van de badkamer. De verf die gebruikt moet worden is anders dan de binnen latex die normaal in een woning gebruikt worden.

De verf is nog steeds veel goedkoper dan wanneer u de badkamer gaat opknappen met nieuwe tegels. Bovendien is het grote voordeel dat de verg werkelijk in allee kleuren verkrijgbaar is.

Tips badkamer verven

De badkamertegels laten verven of de complete badkamer is een klus die een goede voorbereiding vraagt.

Enkele tips voordat u eraan begint:

 •  Maak de oppervlakte die geverfd worden eerst goed schoon met warm water en soda of bleekwater.
 •  U kunt niet de badkamer verven als de ondergrond nog vochtig is. Zorg voor droge oppervlakten voor u begint.
 •  Zorg voor goed gereedschap. Neem voor gladde muren een kortharige roller en voor ruwere muren een langharige roller.
 •  Bewaar een restant van de verf, zodat u met dezelfde kleur eventuele beschadigingen kunt bijwerken.

Daarnaast gelden dezelfde regels als wanneer u normaal een oppervlak schildert. Plak het nodige af en zorg ervoor dat de vloer ook goed afgedekt is.

Bespaar op kosten van je badkamer verven!

Nu u weet hoe u de badkamer kan gaan verven bent u ook benieuwt naar de kosten voor het schilderen van de badkamer.

Door het inhuren van een professionele schilder kunt u ervan uitgaan dat het schilderwerk tipyop wordt achtergelaten.

Maar hoeveel kost het inhuren van een schilder? De gemiddelde prijs per uur voor het inhuren van een schilder ligt tussen de 25,- en 35,- euro per uur.

Maar een schilder kan de klus ook gewoon aannemen met een vaste prijs. Wilt u de exacte prijzen weten voor uw badkamer verven?

Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan zodat u een duidelijk inzicht krijgt over de kosten. En niet achteraf voor verrassingen komt te staan!

Vragen & Antwoorden

Wanneer douchen na verven badkamer?

schilder offerte

Nadat de badkamer geschilderd is zal u enige tijd moeten wachten totdat de verf goed is door gedroogd. Dit kan enkele dagen duren. Leest u op deze pagina alles over de droogtijd van verf.

Welke verf moet je gebruiken in een badkamer?

De beste verf voor natte ruimtes zoals de badkamer of douche is damp doorlatende verf. Deze verf kan zowel water opnemen en gemakkelijk weer doorlaten. Lees hier meer info….

Wat kost een badkamer schilderen?

wanden verven

Afhankelijk van de grote van de badkamer en de soort verf die u wilt gaan gebruiken kan er een prijs worden opgesteld door een schilder. Leest u op deze pagina alles over de gemiddelde kosten van schilderwerk.

Badkamer schilderen in plaats van tegels kan dit?

Jazeker, Tegenwoordig kiest men vaker voor schilderwerk in de badkamer dan betegelen van de badkamer. Lees hier waarom?

Badkamer opnieuw verven over tegels kan dit?

badkamertegels schilderen

Door een goede primer te gebruiken en de oude tegels goed te ontvetten kan je zeker de oude badkamers tegels overschilderen. Leest u hier hoe!

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!