Sinds 1986

Goedkope behanger nodig?

Behang is niet meer weg te denken in het interieur, elk seizoen komen er weer mooie ontwerpen en materialen bij. Fleur uw kamer op, maak uw eigen kunstwerken; met behang kunt u alle kanten op!

Heeft uw woonkamer, kinderkamer of werkkamer nieuw behang nodig? Dan zit u bij ons helemaal goed.

Wij geven u tips hoe u het beste een professionele behanger kan vinden voor een voordelige prijs per m².

Zo kunt u binnen een mum van tijd genieten van het nieuwe frisse behang in uw woning.

Een goedkope behanger kunt u makkelijk en snel inhuren bij professionele schilders- en behangbedrijven.

Zo kunt u al een behanger inhuren voor minder dan 30 euro per uur. Een professionele behanger neemt al uw zorgen uit handen en zorgt dat alles er mooi en strak uit gaat zien.

behanger

Wij geven u op deze pagina meer informatie over de prijzen voor het laten behangen van uw muren. Maar zullen het ook gaan hebben over het schilderen van behang.

Wij laten zowel de prijzen zien voor het behangen in een nieuwbouwwoning als de prijzen voor een bestaande en/of renovatiewoning.

Regelmatig krijgen wij vragen binnen over het behangen van muren. Dit zijn vragen als:

  • Wat kost behangen per m²?
  • Hoe plak ik glasvezelbehang op de muur?
  • Welk behang is het meest geschikt voor mijn muren?
  • Wat kost een behanger per uur?
  • Hoe behang ik een gipsplaat?

De Schilder-Gigant uit Amsterdam werkt met professionele behangers die iedere klus tot een succes kunnen maken.

Dus zoekt u een behanger in de regio Amsterdam? Vraag dan vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Muren laten behangen

De muren in een woning zijn belangrijk voor het woongenot. Muren met afgebladerd of verkleurd behang zorgen voor een verloederende en verpauperde uitstraling. Natuurlijk willen we dat ten alle tijden voorkomen.

Is uw kamer of gehele huis toe aan een nieuwe look? Dan kan het opnieuw laten behangen van uw woning uitkomst bieden. De muren opnieuw laten behangen hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn.

Wilt u uw muren behangen met vliesbehang, glasvezelbehang of papierbehang? Wat uw wensen ook mogen zijn; de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Het behang wordt strak en recht op uw muren aangebracht, zodat het nog jarenlang mooi blijft zitten. Schildersbedrijf de Schilder-Gigant biedt naast binnenschilderwerk ook behangklussen aan.

muren-behangen

Doordat wij alleen werken met professionele behangers, kunt erop vertrouwen dat het werk in een keer goed wordt uitgevoerd. Behang kan een woning maken of breken.

Slonzig behang met vale kleuren zorgt ervoor dat het woonplezier flink wordt aangetast. Gelukkig staat daar tegenover dat mooi en strak behang ervoor zorgt dat uw huis weer als nieuw aanvoelt.

U kunt eindeloos variëren om uw woning de juiste nieuwe look te geven. Behang kan letterlijk het verschil maken.

Wanneer u uw slaapkamer of woonkamer laat afwerken met renovlies, glasvezel of papierbehang zult u zien dat uw kamer een compleet nieuw aanzicht krijgt.

Op deze pagina kijken wij naar de kosten voor het vervangen van het behang, de kosten per vierkante meter en wat er qua werkzaamheden vooraf moet worden uitgevoerd.

De prijzen zijn namelijk geheel afhankelijk van uw muren.

Wat kost het laten behangen van de muren?

De prijzen voor het laten uitbesteden van het behangen van de muren in uw woning zijn afhankelijk van meerdere facetten.

Zo is het geheel afhankelijk van het behang dat u kiest. Gaat u voor glasvezelbehang, renovlies, papierbehang of een effen behangsoort? Heeft het behang een motief?

Verder is de ondergrond belangrijk voor de prijs per m² voor het laten behangen. De ondergrond is de fundering.

Een ondergrond met veel oneffenheden met een hoge vochtgraad is bijvoorbeeld niet geschikt om te gaan behangen.

Wanneer de wanden glad zijn – ook wel behangklaar genoemd – kan de behanger direct aan de slag gaan met de klus.

Wanneer de muren niet glad zijn moet er eerst gestuct worden. De prijs voor het aanbrengen van behang op behangklare muren ligt tussen de 5 euro en de 11 euro per vierkante meter (m²).

Dat is de prijs voor een normale behangsoort. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld glasvezelbehang kan het zo zijn dat de prijs vaak duurder uitvalt. Bij glasvezelbehang komt namelijk net wat meer bij kijken.

De prijzen beginnen vanaf ongeveer 9 euro. Dit is inclusief het latex spuiten of het sauswerk (in de witte kleur).

behang-schilderen

Behanger glasvlies

Sommige behangsoorten zijn lastiger aan te brengen. Zo is glasvliesbehang een verhaal apart.

Glasvliesbehang is een stuk steviger en vele malen dikker dan het reguliere papierbehang. Het vergt dan ook meer werk dan een simpeler papierbehang.

Het glasvezelbehang moet eerst worden aangebracht op de muren met behanglijm.

Daarna is het een kwestie van even drogen. Is het droog? Dan worden de muren overgeschilderd of overgespoten met latexverf.

Doordat het meer werkzaamheden betreft zal de prijs per vierkante meter rond de 13 euro per m² liggen. Dit is uiteraard inclusief het saus of spuitwerk.

U kunt er dan wel vanuit gaan dat u de beste kwaliteit behang in huis hebt. Glasvliesbehang is heel duurzaam en gaat nog jaren mee. Daarom zijn de prijzen van glasvliesbehang hoger dan die van normaal behang.

Wat kost een behanger?

Een behanger kan verschillende prijsmethodes hanteren. Zo is er een tarief per vierkante meter (m²), per uur of een totaalprijs. De uur prijs voor een behanger ligt tussen de 24 euro en de 30 euro per uur. Een behanger doet ongeveer 3 uur over een kamer van 40 vierkante meter. Zo kunt redelijk makkelijk uitrekenen wat de kosten zijn voor uw kamers.

Natuurlijk is geen huis hetzelfde. De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de ondergrond en het type behang dat u in huis wilt hebben.

Voor gerichte prijzen kunt u het beste een offerte aanvragen.

Wilt u besparen op de kosten van een behanger? Check dan van tevoren alvast goed de te behangen ondergrond. Werk oneffenheden bij en vul gaatjes met een vulmiddel.

Zorg ervoor dat de muren alvast behangklaar zijn. Dit kan behoorlijk schelen op de kosten, de behanger kan immers direct aan de slag gaan met het belangrijkste onderdeel van zijn klus: behangen!

renovliesbehang-behangen

Een behangklus

Voor relatief kleine klussen zal de behanger een tarief per uur berekenen. Toch komt het vaker voor dat de behanger een tarief per m² berekend. Wat is er allemaal inclusief in de prijs van een behanger?

Stel u laat renovlies plakken op de muren in uw woning dan is het volgende inclusief: btw, 2 x laag latexverf, glasvezellijm, het glasvezelbehang zelf en geen voorrijkosten.

Dit zit allemaal inclusief de prijs per vierkante meter! Dat is best wel een hoop. Zo weet u honderd procent zeker dat het werk in een keer goed gebeurt.

De behanger neemt al uw zorgen uit handen en zorgt ervoor dat het nieuwe behang binnen een mum van tijd op uw muren zit.

Of u nou een slaapkamer, trappenhuis, werkkamer of keuken laat behangen.

Besparen op de kosten behangen

We geven u een paar nuttige tips voor het besparen van de kosten op het behangen;

  • Vraag meerdere offertes aan: Het is verstandig om minimaal 4 offertes aan te vragen bij verschillende professionele behangbedrijven. Zo kunt u de offertes naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. Welk bedrijf past het beste bij uw klus? Lees daarnaast referenties en reviews en bedrijven voordat u met eentje in zee gaat. Vergelijken kan ervoor zorgen dat u tot soms wel 40 procent bespaard op de totale kosten van de klus!
  • Werk beschadigingen op de muren bij: Voordat de behanger komt kan het verstandig zijn om de ondergrond alvast goed na te lopen. Wanneer u alvast wat kleine reparaties uitvoert, zorgt u ervoor dat de behanger direct aan de slag kan gaan. Het werk is sneller klaar en u bespaart flink op de totaalprijs!

Ongeschikte muren om te behangen

Het komt gelukkig niet heel vaak voor, te slechte muren die niet te behangen zijn.

Dit kan komen door enorme hoeveelheden oneffenheden, scheuren en gaten. Dan moet een muur eerst egaal gemaakt worden.

Soms zijn muren te vochtig om te behangen. Wanneer muren te vochtig zijn, zal behang snel loslaten.

Dat is zonde van het geld. In allebei de gevallen is belangrijk om een nieuwe stuclaag te laten aanbrengen. Zo zal het behang weer stevig kunnen plakken en hebt u geen last meer van oneffenheden.

Stucwerk of behang plakken?

Het kan zijn dat u nog aan het twijfelen bent tussen stucwerk en behang plakken.

U kunt uiteraard ook de muren in uw slaapkamer, woonkamer en keuken voorzien van een laag stucwerk. Hiervoor kunt u het beste een stukadoor inhuren.

Stucwerk is altijd naadloos en zeer goede afwerking voor zowel plafonds als wanden. Wanneer u de strakste afwerking wilt hebben, dan is stucwerk wellicht een goed idee voor u.

Stucwerk is altijd super strak en naadloos. De prijzen voor stucen liggen ongeveer gelijk aan de prijzen voor het laten behangen.

Stucwerk is een mooie afwerking voor in iedere woning – als u van strakke muren houdt.

Wanneer het stucwerk op uw muren zit kunt u ervoor kiezen om het stucwerk te laten schilderen in een kleur naar keuze.

U kunt daar eindeloos mee variëren. Dankzij nieuwe verftechnieken kunt u met latex spuiten de verf snel laten aanbrengen door een professionele schilder.

Latex spuiten is een relatief nieuwe techniek. Doordat de verf onder hoge druk wordt verneveld wordt de verf gelijkmatig over uw wanden verdeeld. U ziet al vrij snel resultaat.

Daarnaast is het resultaat altijd glad en egaal. De prijzen voor latexspuiten zijn daarnaast een stuk lager dan het traditionele sauzen.

Goedkope behangers

Helaas zijn er een aantal spelers op de markt actief die, behangplakken aanbieden voor absurde lage prijzen.

Dit soort behangers leveren vaak discutabele kwaliteit, zonder garantie te bieden. Binnen een mum van tijd kunt u weer een behanger laten komen.

Het gevolg is dat u alleen nog maar duurder uitkomt qua kosten. Zonde van het geld! Check daarom altijd vooraf of u te maken heeft met een professionele behanger.

Lees referenties en reviews en laat u goed informeren om een hoop narigheid te voorkomen.

Behangklare muren in nieuwbouwwoning

In bijna alle nieuwbouwwoningen worden de muren behang klaar opgeleverd. De muren zijn dan eigenlijk (het woord zegt het al) klaar om meteen behangen te worden.

Daarnaast is behangen een relatief snelle manier om uw muren goed af te werken en eigen te maken.

U kunt het behang helemaal personaliseren. Er zijn eindeloos veel variaties, patronen en kleuren.

Behang heeft vele voordelen zo is het afwasbaar, heeft u veel keuze, is het goedkoop en heeft u vaak geen schilderwerk nodig. Het is een goedkope wandafwerking en u ziet snel resultaat!

Goedkope behanger inhuren

Een professionele behanger heeft de juiste kennis in huis om uw klus tot een succes te maken.

Onze behangers hebben veel kennis vergaard in de loop der jaren en kunnen als het ware haarfijn inspelen op uw wensen.

De Schilder-Gigant heeft goede, professionele vakmensen in dienst. Zij staan voor u klaar! Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag dan vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Wat kost een behanger?

behanger

De gemiddelde kosten van een behanger inhuren kunnen per uur worden berekend of per aangenomen klus. Lees hier alles over de prijs van een goede behanger.

Behangen waar beginnen?

Als je geen ervaring hebt met het behangen van je muren dan weet je ook niet waar je moet beginnen. Lees hier een stappenplan om zelf te gaan behangen.

Welk behang op oneffen muur?

muren-behangen

Als uw muren er slecht uit zien is het misschien een goed idee een stukadoor in te schakelen! Lees alles over behangen over slechte muren en wat u eraan kunt doen op deze pagina.

Behangpapier of renovliesbehang?

Het verschilt tussen renovlies behang en behangpapier is dat renovlies achteraf geschilderd dient te worden. Lees hier het prijsverschil of vraag binnen 2 minuten de prijs aan.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!