Sinds 1986

Schilderwerk

Schilderwerk is een zeer belangrijk aspect bij het onderhouden van uw nieuwbouw of jaren 30 woning. 

Natuurlijk is opnieuw laten schilderen van je tussenwoning, hoekwoning of appartement prachtig voor je interieur maar het belangrijkste is dat de nieuwe laag verf een beschermde functie biedt.

Maar wat kost schilderwerk eigenlijk?

Leest u op deze pagina alles over de calculatie van schilders werkzaamheden, het opnieuw laten doen van schilderwerk en de gemiddelde kosten per uur of per vierkante meter en de juiste voorbereiding.

Ook kunt u voorbeelden vinden van schilderwerken die wij uitgevoerd hebben.

Op deze manier weet u zeker dat u het schilderwerk dat u in uw hoofd heeft perfect door ons kan laten uitvoeren.

deuren-overschilderen

Schilderwerk: het prijskaartje

Zo ongeveer om de 5 tot 7 jaar is het weer zo ver dat u uw schilderwerk aan de buitenkant van uw woning moet gaan vervangen.

Schilderen is een dankbare klus omdat het zichtwerk is en blijft. Wilt u een goede kwaliteit? 

Dan is het verstandig een professioneel schildersbedrijf in te huren voor uw schilderwerk zodat u een schitterend eindresultaat kunt verwachten.

Omdat een schildersbedrijf veel ervaring heeft in de materialen die gebruikt moeten worden is uw woning snel voorzien van de perfecte verflaag.

Maar wat kost schilderwerk eigenlijk? Bent u nieuwsgierig naar het prijskaartje voor het uitbesteden van het schilderwerk?

Lees hieronder in de tabel de prijzen die gemiddeld kunnen worden berekend, dit zijn tarieven voor vierkante meters en uren:

SchildersklusPrijs incl materiaal
Binnenschilder 
Per m²€ 25 – € 30
Per uur€ 30 – € 35
Spuitwerk per m²€ 5 – € 10
Sauswerk per m²€ 10 – € 14
Buitenschilder 
Per m²€ 30 – € 35
Per uur€ 30 – € 40

Voor de kleinere klussen zoals het schilderen van uw trap of het schilderen van uw buitenmuur kan een schilder een prijs per uur met u afspreken.

Als de oppervlaktes groot zijn zoals uw wanden en plafonds dan zal er een prijs per m2 (vierkante meter) berekend worden zoals hierboven is aangegeven.

Hoeveel gaat uw schildersklus kosten?

U heeft nu een redelijke indicatie gekregen wat het u gaat kosten de schilderwerken uit te besteden.

Wilt u de exacte prijzen weten? Dan is het een verstandig idee om offertes van schildersbedrijven met elkaar te gaan vergelijken.

Op deze manier kunt u de verschillende prijzen achterhalen en zult u nooit te veel betalen voor uw schilderwerk.

Wij bieden u dan ook de gelegenheid een schilder offerte geheel vrijblijvend te kunnen aanvragen zodat u nog een beter inzicht krijgt van de exacte kosten voor uw schilder klus.

De schilderwerk kosten zijn van vele factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de oppervlakte van de muren of de plafonds maar ook de huidige staat van het oude schilderwerk.

De prijs van schilderwerken is ook nog eens afhankelijk van het uurtarief wat een schilder berekend en de kosten voor het aanschaffen van de verf.

Omdat de prijs van laten schilderen dus afhankelijk is van meerdere factoren kunnen wij u wel een gemiddelde prijs geven:

SchildersklusBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk per m2€ 30 tot aan € 35€ 30 tot aan € 40
Sauswerk per m2€ 8 tot aan € 12n.v.t
Spuitwerk verf per m2€ 6 tot aan € 9n.v.t
Uurloon schilders€ 30 tot aan € 35€ 35 tot aan € 45
buitenschilderwerk

Binnen- en buitenschilderwerk

Schilderen is niet iets wat je even doet. Het is een veelvoudige klus waar veel ervaring voor nodig is.

Elke ondergrond heeft een verschillende aanpak nodig maar ook het schilderen binnen of buiten uw huis zit veel verschil in.

Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk van uw woning is eens in de 6 jaar toe aan een nieuwe laag verf.

Oppervlaktes die kwetsbaarder zijn zoals de trap vragen vaker om onderhoud dan de binnenmuren.

Binnenschilderwerk geeft uw interieur van uw woning weer een frisse blik.

Als het binnenschilderwerk niet in orden is en u zit de verf van de kozijnen en muren afbladeren of u heeft vieze gele vochtplekken op uw plafonds dan zal dit een slechte uitstraling geven aan uw gehele woning.

Houd met enige regelmaat uw schilderwerken goed bij zodat u in de toekomst zult besparen. Denk hier bij aan:

Buitenschilderwerk

Omdat uw huis met verschillende weersomstandigheden te maken krijgt is buitenschilderwerk vaker aan onderhoud toe dan het schilderen binnen.

Het schilderen aan de buitenkant van uw woning is gemiddeld om de 4 of 5 jaar toe aan nieuw schilderwerk.

Buitenschilderwerk is eigenlijk veel belangrijker dan binnenschilderwerk. Uw woning ziet er uiteraard prachtig uit na een nieuwe verflaag maar het belangrijkste aspect is dat het een zeer beschermde functie heeft.

Als u uw schilderwerk goed onderhoud dan zal uw woning vele malen beter beschermt wezen tegen vochtige weersomstandigheden.

Zo zullen de kozijnen en deuren van uw woning een langere levensduur krijgen.

Als u het buitenschilderwerk wilt laten uitvoeren door een schildersbedrijf dan zullen de gemiddelde prijzen hoger liggen dan die van binnenschilderwerk.

Het prijsverschil komt door verschillende factoren zoals de weersinvloeden de soorten verf en materialen zoals een steiger.

De onderdelen die bij buitenschilderwerk onderhanden worden genomen door een schilder zijn;

 • Dakgoten
 • Kozijnen en deuren
 • Dakgoten
 • Schuttingen
 • Schuur

Overnieuw schilderen

Het opnieuw laten schilderen dus het overschilderen van bestaand schilderwerk is altijd goedkoper dan dat het onderdeel zoals kozijnen of deuren nog geen laag verf bevatten.

Omdat kaal hout meer verf opneemt dan geschilderd hout zal een schilder meer materiaal verbruiken.

Het overschilderen van kozijnen is een stuk makkelijk als de kozijnen dus al een oude laag verf hebben.

Tenzij de oude verflaag los bladdert dan zal de oude verf afgebrand moeten worden tot op het kale hout.

Uitbesteden van het schilderwerk

Waarom is het laten uitbesteden van schilderwerk voor u uiteindelijk toch een stuk voordeliger dan u denkt?

Als u u zelf wilt verzekeren van een goed eindresultaat dan is het verstandig uw schilderwerk door een professioneel schildersbedrijf te laten uitvoeren. Profiteer van de volgende voordelen:

 • Tijdbesparing: Al de vrije tijd die u heeft hoeft u niet te besteden aan schuren, plamuren en opruimen van de rotzooi. Een professionele schilder regelt het schilderwerk van het begin tot het eind.
 • Kwaliteit verzekerd: Omdat u een professionele schilder heeft ingehuurd bent u ook verzekerd van een goede kwaliteit van uw schilderwerk. Hij zorgt ervoor dat u de perfecte schilderslaag krijgt en doet dit met de juiste verfsoorten. Dat is ook de reden dat we een uitgebreide garantie kunnen geven volgens onze strenge normen.
 • Veilig werken: Ook bij schilderen komen er gevaren om de hoek kijken. Hoog op een ladder werken om bij de bovenste verdieping te kunnen komen is natuurlijk niet uw dagelijkse bezigheid. Een schilder weet precies wat hij doet en zorgt ervoor dat alles veilig wordt afgerond.
buiten-schilderwerk-stucwerk

Schilderwerk onderhouden

Uiteraard wilt u dat uw schilderwerk nadat uw huis geschilderd is zo lang mogelijk mooi blijft.

Het herstellen van schilderwerk is namelijk een prijzige aangelegenheid. U wilt natuurlijk niet dat uw schilderwerk te snel veroudert.

Onderhoud aan uw schilderwerk plegen zorgt ervoor dat u uw levensduur van het nieuwe werk aardig verlengt. Hoe u dat doet? Lees hieronder de volgende opties:

 • Regelmatig schoonmaken: Zorgt u ervoor dat u minimaal 2 keer per jaar uw schilderwerk goed schoonmaakt. Hoe? Met een vochtige doek en wat ontvetting- middel.
 • Controle: Als u toch uw schilderwerk aan het schoonmaken bent controleer dan ook meteen op scheurtjes, blaasjes of groene aanslag.
 • Bijwerken: Als u beschadigingen heeft ontdekt werk deze dan metten bij! Hierdoor voorkomt u dat de schade groter gaat worden.

Welke verfsoorten

Welke verfsoort gebruikt wordt is voornamelijk bepalend voor de levensduur van de verf.

Zo blijft goede verf wel 5 jaar zitten terwijl minder goede verf veel minder lang blijft zitten en dat er dus sneller schilderwerk uitgevoerd moet worden.

Hoe beter de verfsoort overigens is, hoe minder vaak het bijwerken hoeft te gebeuren.

Hoe vaak het bijwerken moet gebeuren is gemiddeld genomen 5 jaar bij buitenschilderwerk en bij binnenschilderwerk is dat 2 tot 3 jaar langer.

Waarom de Schilder-Gigant?

Wij zijn een NOA erkend Schildersbedrijf en hebben goed opgeleide enthousiaste mensen in dienst.

Mede dankzij onze ambachtslieden zijn wij uitgegroeid tot een groot succes.

Onze schilders zijn zo getraind dat zij uw vragen kunnen beantwoorden en met u mee kunnen denken over de mogelijkheden bij uw schilderwerk, het valt immers soms niet mee om keuzes te maken.

Wij zijn een groeiende organisatie die mede dankzij onze schilders, het vakmanschap en de kwaliteit een onderscheidend schildersbedrijf is.

Al onze schilders hebben een door de NOA en door het hoofdbedrijfschap erkende opleiding afgerond en zijn al enkele jaren werkzaam in het schildersvak.

Om het schildersvak goed onder de knie te krijgen heb je toch wel zo’n drie jaar ervaring nodig.

Daarom heeft al ons personeel minimaal vier jaar ervaring en wordt het schilder team altijd geleid door een schilder met minimaal zes jaar ervaring.

Laat ons uw schilderwerk opnieuw uitvoeren

Airless verfspuiten, sauzen, impregneren, wandafwerking, beton verven en kozijnen verven, zomaar een aantal schilders technieken waar wij allemaal meer dan bekend mee zijn.

Airless verf spuiten is een andere manier om uw plafond en wanden te laten schilderen.

Het resultaat is prachtig, ook als u uw muren gaat verven. Het gespoten oppervlak is strak en streeploos en kan in elke gewenste kleur gespoten worden.

Een voordelige en schitterende manier om uw schilderwerk te laten uitvoeren.

Bespaar op uw schilder offerte!!!

Vraag vrijblijvend een offerte aan om de prijzen van uw schilderwerk te ontvangen, of surft u nog verder over onze informatieve website.

We verzoeken u zoveel mogelijk informatie te overleggen in de offerteaanvraag.

Op deze manier kunnen berekenen wat de kosten zijn. Na het uitbrengen van onze offerte kunt u aangeven of u geïnteresseerd bent in deze offerte.

Als dit het geval is kunnen we komen inmeten en de uiteindelijke prijs calculeren. Dit is uiteraard allemaal geheel vrijblijvend.

Vraag offertes aan bij verschillende schildersbedrijven om te ontdekken hoe scherp onze prijzen zijn.

U zult ontdekken dat schilderwerk bij ons erg goedkoop is vergeleken met de kosten bij andere schildersbedrijven.

Het schilderwerk laten doen door de Schilder-Gigant Amsterdam verzekert u van een prachtig betaalbaar resultaat voor een zeer scherpe prijs!

Vragen & Antwoorden

Wat kost schilderwerk eigenlijk?

binnen en buiten schilderwerk

De kostprijs van schilderwerk varieert enorm. Wilt u binnenschilderwerk of buitenschilderwerk laten uitvoeren? Lees hier de kosten van schilderen op deze pagina.

Hoe lang gaat schilderwerk mee?

Binnenschilderwerk gaat langer mee dan buitenschilderwerk. Ook de garantie van schilderwerk is hierdoor bepalend. Lees hier alles over hoe lang schilderwerk mee gaat.

Welk btw-tarief op schilderwerk?

Op schilderwerk kan 9% of 21% btw berekend worden. Lees hier waarom en wanneer u in een laag btw-tarief valt.

Is schilderwerk duur?

Afhankelijk van wat u wilt laten schilderen kan onze schilder een goed betaalbare prijs voor u maken. Onze goedkope schilder stelt u nooit teleur!

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!