Sinds 1986

Schilder offerte

Wilt u uw schilderwerk laten uitbesteden aan een ervaren vakman? Zorg er dan voor dat u niet de hoofdprijs betaalt en bespaar op de kosten van een schilder.

Leest u op deze pagina alles over schilderwerk en de juiste kostenberekening en de prijsinformatie die een schilder in zijn offerte hoort te benoemen.

schilder offerte aanvragen

Prijzen van schilderwerk

Wat kost een schilder nu eigenlijk? En hoe duur is schilderwerk? Wij zijn een erkend schildersbedrijf en hebben dan ook goed opgeleide en enthousiaste schilders in dienst.

Dankzij hen zijn wij uitgegroeid tot een succesvol en onderscheidend bedrijf. De Schilder-Gigant vindt klant tevredenheid heel belangrijk.

Onze schilders leveren u dan ook een zeer goede service voor de zo laag mogelijk uurtarief. Zo kunt u met al uw vragen bij ons terecht.

Wat betreft de mogelijkheden over het schilderwerk kunnen wij u altijd adviseren. Wilt u uw huis laten schilderen en wilt u weten wat een schilder in uw regio gaat kosten?

Prijsopbouw

Als u een offerte voor schilderwerk ontvangt wat is dan het eerste waar u naar kijkt? Inderdaad de prijs….

Maar hoe kan een schilder nu duidelijk de kosten van het schilderwerk duidelijk in kaart brengen? Dit kan op 3 manieren:

  • Richtprijs: Een richtprijs wilt zeggen dat het gaat om een open schilder werk offerte. Dit wil zeggen dat het gaat om een prijsindicatie van de kosten van het schilderwerk wat u heeft aangevraagd. De exacte eindprijs zal worden bepaald als het complete schilderwerk is afgerond.
  • Uurprijs: In de meeste schilderwerk offertes staat het uurtarief en de materiaalkosten vermeld. Dit word dan ook wel een gesloten offerte genoemd.
  • Vaste aangenomen prijs: Als er in de offerte een vaste prijs staat vermeld dan weet u exact wat de totale kosten zullen wezen. Dit heet dan ook een gesloten offerte.

U moet er wel op letten dat er eventuele bijkomende kosten bij kunnen komen.

Denk hierbij aan de kosten voor het huren van een steiger en de voorrijkosten.

Als u de kosten in de schilder offerte niet ziet staan dan is het handig even contact op te nemen met het schildersbedrijf om hierna te vragen. Ook een belangrijk aspect is of de prijs inclusief of exclusief btw is.

Schilder offerte begrijpen

Mocht u meerdere offertes willen aanvragen dan kunt u de kosten van een schilder goed vergelijken.

Bij het vergelijken van een offerte is het belangrijk dat u weet wat de schilder exact gaat uitvoeren en welke onderdelen hij van de woning gaat aanpakken.

Hieronder geven wij een goed voorbeeld van een schilder offerte en wat hier allemaal vermeld in hoort te staan.

Wat kost een schilder?

De prijs kan op drie verschillende manieren worden berekend.

Omdat de kosten van een schilder nog wel eens uiteen willen lopen is het belangrijk om van te voren te weten te komen wat u moet betalen voor het overschilderen of het opnieuw schilderen van uw nieuwbouw of bestaande woning.

Leest u hier ons prijsvoorbeeld van de gemiddelde kosten per oppervlakte in uw bestaande of nieuwbouw huis zoals de trappen, kozijnen en de deuren.

SCHILDEREN VANGEM PRIJSWERKZAAMHEDEN
Kozijnen verven€ 90 tot € 150 Schuren en 2 x schilderen
Trap schilderen€ 200 tot € 750 Schuren en 2 x lakken
Woonkamer schilderen€ 700 tot € 1.500 Sauswerk ,kozijnen ,deuren schilderen
Deuren schilderen€ 150 tot € 1.700 Van 1 deur tot 30 deuren
Muren sauzenVanaf € 8 per m2 Sauzen van muren en plafonds

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw ( 6% bij woningen ouder dan 2 jaar en 21% bij woningen jonger dan 3 jaar ) en de arbeidskosten.

Offerte meerdere onderdelen

Buiten een goede uitleg over de prijs is het ook belangrijk dat de onderstaande punten vermeld worden in de offerte;

  • Planning: In de offerte van het aankomende schilderwerk moet worden vermeld wanneer de schilder begint en het schilderwerk gaat opleveren inclusief zijn einddatum.
  • Werkzaamheden: In een schilderwerk offerte moet ook komen te staan welke werkzaamheden de schilder exact voor u gaat uitvoeren. Het is handig als de schilder deze werkzaamheden duidelijk beschrijft in zijn offerte.
  • Garantie voorwaarden: Garantie op het nieuwe schilderwerk zal moeten gegeven worden met een minimum van 5 jaar voor binnenschilderwerk. Op buitenschilderwerk kan echter maar 2 jaar garantie gegeven worden.
  • Soorten verf: Welke verfsoort en merken gaat de schilder gebruiken? Kijk in de offerte of de kleurcodes juist zijn die u afgesproken heeft!

Extra kosten schilderwerk

Het schilderwerk zou eventueel extra kosten met zich mee kunnen brengen. Het zou kunnen dat de schilder onvoorziene dingen tegen komt zoals houtrot of dergelijke.

De kosten van schilderwerk zitten niet altijd in het uurtarief van de schilder en zijn ook niet altijd opgenomen.

Let dus goed op als u de offerte binnen krijgt en lees deze nauwkeurig door.

winterschilder

Binnen en buiten laten schilderen

De schilder die binnen aan het schilderen is kan eventueel ook het schilderwerk buiten uitvoeren.

Binnen schilderen is natuurlijk wel iets anders dan het schilderen van buitenwerk.

Zo heeft u buiten met slechte weersinvloeden te maken en de ondergronden van het buitenwerk zijn vaak vochtig.

Doordat buiten het vocht gehalte in de lucht veelal hoger ligt dan binnen zullen er ook andere soorten van verf en materialen moeten worden gebruikt om u een goed garantie te kunnen bieden.

Btw laag tarief

Mocht u een woning hebben die ouder is dan 2 jaar, dan heeft u mazzel. Een schildersbedrijf rekent bij een oudere woning maar 9% btw en dat scheelt natuurlijk aanzienlijk.

Bij een nieuwbouwwoning schilderen daar in tegen wordt er gewoon 21% btw berekend op de offerte en factuur.

Heeft u een huis ouder dan twee jaar? Dan kunt u profiteren van lagere kosten door het verlaagde BTW-tarief van 9% op schilderwerk. Voor bedrijven en woningen tot één jaar oud is het BTW-tarief 21%

Houd rekening met prijsverschil

Mocht u van plan zijn een schilders bedrijf in te gaan schakelen houd u dan wel rekening met de onderlinge prijs verschillen van de bedrijven waar u een offerte bij aanvraagt.

Om een goed inzicht te kunnen krijgen van de prijzen is het belangrijk 2 tot 3 offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Zo krijgt u een goed inzicht van de kosten voor u project.

deuren-overschilderen

De beste prijs boven water halen

Ook u wilt een scherpe prijs boven water halen voor uw schilderwerk. Een van de beste dingen dan om te doen is de prijzen van offertes te gaan vergelijken.

Als u bijvoorbeeld u trap wilt laten schilderen vraagt u bij verschillende schildersbedrijven daar een offerte voor aan.

Vergelijk altijd eerst de prijzen, referenties en de klantvriendelijkheid van een schildersbedrijf voor dat u met hen in zee gaat.

Het aanbod van schilders is zeer groot en ook tussen dit aanbod zitten bedrijven die toch geen verstand van zaken hebben.

Let hier goed op en betaal liever iets meer dan dat u alleen maar achteraf in de problemen komt.

TIP: Vergelijk 3 tot 4 schilderoffertes om in te zien wat het prijsverschil is in de offerte!!!

Wij bieden u de mogelijkheid geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan te vragen zodat ook u onze prijzen op tafel kunt leggen en zelf in kan zien dat wij een goed betaalbaar schildersbedrijf zijn.

Bespaar op uw offerte voor schilderwerk

Het huis opnieuw laten schilderen kost natuurlijk best veel geld dus waarom niet besparen op de kosten van het schilderwerk?

Als u een goede kwaliteit schilderwerk wilt maar toch de kosten in de hand wilt houden kunt u offertes met elkaar vergelijken om zo een fatsoenlijke prijs te betalen die in uw budget past.

De tarieven van schilderwerk lopen nog wel eens erg uiteen dus onderschat het besparen op schilderwerk niet.

De ene schilder kan als voorbeeld wel € 20 per m2 vragen en een andere professionele schilder wel € 45 per m2.

Het verschil in deze prijzen mag dan wel klein lijken maar als u er vanuit gaat dat een muur een gemiddelde oppervlakte heeft van 50 m2 dan betaalt u bij de ene schilder een bedrag van € 1000, en bij de andere voor de zelfde schildersklus € 2250,-.

Dit zou een verschil wezen van € 1250,- voor exact de zelfde klus.

Altijd 40 % voordeel op uw schilder offerteschilder offerte

Als u van plan bent een schilder in te huren voor uw schilderwerk, dan is het verstandig een offerte van meerdere schildersbedrijven aan te vragen.

De prijzen van schilderwerk kunnen aardig van elkaar verschillen en door de offertes te gaan vergelijken, kunt u de beste prijzen voor uw schilderwerk kiezen.

Wij zullen binnen een aantal werkdagen contact met u opnemen om de offerte door te nemen. Wij heten u graag welkom bij schildersbedrijf de Schilder-Gigant uit Amsterdam en omstreken.

Vragen & Antwoorden over een offerte

Kan ik vrijblijvend een offerte voor mijn schilderwerk aanvragen?

binnen en buiten schilderwerk

Ja zeker! U kunt bij ons schildersbedrijf geheel vrijblijvend de prijs opvragen voor uw nieuwe schilderwerk. Vult u hier vrijblijvend het offerte berekening formulier in en ontvang binnen 2 minuten de prijs.

Hoe werkt het aanvragen van een schilder offerte bij de Schilder-Gigant?

Een online prijsaanvraag voor uw nieuwe schilderwerk is binnen enkele minuten voldaan. Klik op deze link en vul uw wensen in. Na het versturen ontvangt u binnen enkele minuten de richtprijs voor uw schilderwerken.

Is de Schilder-Gigant goedkoper dan andere schildersbedrijven?

schilderwerk-prijzen

Wij kunnen als erkende schilders u vertellen dat de prijs van schilderwerk bij ons wel tot 40% kan schelen ten opzichten van andere schildersbedrijven. Leest u hier hoe dat kan!

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!