Sinds 1986

Uurtarief schilder

In de schilderswereld is het gebruikelijk om een uurtarief te betalen maar wat kost een schilder pressies?

Het uurtarief schilder of de schilderwerk prijzen per m2 of per uur is van ieder bedrijf is afhankelijk van een aantal factoren.

Zo spelen ervaring en leeftijd hierbij natuurlijk een grote rol in de gemiddelde kosten van een schilder.

deuren-schilderen

Kosten schilder

Wat een grote invloed heeft op de schilderwerk prijs is het soort schilder die u wilt inhuren.

Denk hierbij aan een buitenschilder, binnenschilder of het inschakelen van een winterschilder.

We zullen een overzicht geven van de schilders kosten van diverse elementen in uw woning.

Een binnenschilder kan gemiddeld genomen tussen de € 25 en de € 30 per m2 rekenen of een uurtarief tussen de € 30 en € 40.

Waarom verschillende prijzen? Omdat gedetailleerd schilderwerk veel meer tijd in beslag neemt dan het schilderen van grote operavlaktes zal de schilder een prijs per uur berekenen.

Bij het schilderen van grotere gedeeltes van uw huis zoals de muren of de plafonds berekent hij een prijs per m2.

Lees hier ons voorbeeld van de gemiddelde prijzen per oppervlakte in uw huis zoals de trappen, kozijnen en de deuren.

Schilderen vanGem prijsWerkzaamheden
Kozijnen verven€ 90,- tot € 150,- Schuren en 2 x schilderen
Trap schilderen€ 200,- tot € 750,- Schuren en 2 x lakken
Woonkamer schilderen€ 700,- tot € 1.500,- Sauswerk ,kozijnen ,deuren schilderen
Deuren schilderen€ 150,- tot € 1.700,- Van 1 deur tot 30 deuren
Muren sauzenVanaf € 8,- per m2 Sauzen van muren en plafonds

Bij het schilderen van grotere operavlaktes zoals de plafonds of alle muren in uw woning kunt u de keuze maken om deze te laten spuiten of te laten sauzen.

Sauzen van de wanden en de plafonds kost gemiddeld genomen rond de € 12 per m2 terwijl het spuiten al begint vanaf € 5 per m2. In de prijs per m2 zitten het arbeidsloon en de materiaalkosten inbegrepen.

De beste schilderkosten

Benodigde tijd: 1 dag.

De schilder kosten zijn een belangrijke bepalende factor voor het uitzoeken van uw schilder. Om de juiste schilder voor de juiste prijs te vinden kunt u het stappenplan gebruiken.

 1. Bepaal wat het schilderwerk precies inhoudt.

  Om de exacte prijs helder te krijgen is het belangrijk hoeveel meter schilderwerk er uitgevoerd moet worden. Ook is het belangrijk om te weten welke kleur en verf er gebruikt moet worden.
  Als het schilderwerk schilderklaar opgeleverd is hoeft er geen voorwerk gedaan te worden. Mochten er nog gaten gevuld moeten worden dan komen er nog kosten bij.
  Het aantal m2 berekent u door elke individuele wand op te meten. De lengte x de hoogte van de muur is het oppervlak. Alle oppervlaktes van de muren telt u bij elkaar op.
  De prijzen van deuren, kozijnen en trappen schilderen kunt u in de tabel hierboven vinden.

 2. Vraag verschillende offertes op

  Om een beeld te krijgen van welke prijs een goede prijs is kunnen verschillende prijzen met elkaar vergeleken worden. Vraag offertes aan bij 3 tot 5 aanbieders. Zo krijgt u een goed idee van wat er voor uw klus gangbaar is.

 3. Onderzoek naar de aanbieders

  De beste aanbieders op basis van de prijs moeten nog iets beter onderzocht worden. Naast de prijs is de kwaliteit van het werk erg belangrijk. De kwaliteit vooraf bepalen kan door te kijken naar reviews. Google het bedrijf om naar de reviews te kijken.

 4. Neem contact op

  Als de reviews van het bedrijf goed zijn is het tijd om met een of twee bedrijven contact op te nemen. Let goed op hoe de klantenservice is, nemen ze de telefoon snel op, zijn ze behulpzaam en denken ze mee? Dat zijn allemaal pluspunten.

 5. Laat de klus inmeten

  Om een definitieve offerte te kunnen ontvangen moet de klus ingemeten worden. Dit kost meestal 1 uur en is nodig om exact te bepalen hoe groot de klus is.
  Op basis van de inmeting wordt de definitieve prijs berekend. Zodra deze geaccordeerd is kan de klus beginnen.

Standaard uurtarief

Wij hanteren in ieder geval een standaard uurtarief schilder dat begint bij 20 euro per uur. Hiermee zijn wij dan ook één van de voordeligste. 

De uiteindelijk prijs van het project hangt natuurlijk af van heel veel factoren.

Zo verschilt de prijs van een binnen schilder weer met die van een buiten schilder en heeft de kwaliteit van de verf ook invloed op de prijs.

Wat wel vaststaat meestal is wat de schilder per uur kost.

schildersbedrijf

Uurtarief schilder moet betaalbaar zijn!

Hoe komt het dat de ene schilder duurder is dan de ander? Dit komt onder andere door het gebruikte gereedschap/materiaal en de duur van het project.

Verder zijn de kwaliteit en de prijzen van de verf en het werkmateriaal ook zeer bepalend voor de prijzen van het schilderwerk.

Wanneer er goedkopere verf en kwasten of rollers worden gebruikt, gaat het uurtarief schilder uiteraard omlaag.

Daarnaast spelen ook het soort ondergrond en de werkwijze een rol. Spuitwerk is goedkoper dan lakwerk, omdat dit sneller gaat.

Uurtarief schilder is belangrijk maar de kwaliteit natuurlijk ook. Je zult er niet aan moeten denken dat muren verven helemaal fout gaat omdat er goedkope verf wordt gebruikt.

Duidelijke afspraken

Als u een vakman van ons inschakelt of u zoekt een schilder, dan is het belangrijk dat u van tevoren duidelijke afspraken maakt over het materiaal en de verf.

U kunt dus zelf al wat invloed op de prijs uitoefenen.  Wij willen u hierover altijd adviseren.

Zo maakt u een juiste keuze en kan de schilder u een perfect resultaat leveren.

Overigens staat onze site vol met bruikbare informatie en tips. Dus als u besluit het schilderwerk in eigen hand te houden maar u wilt wel weten welke verf u het beste kunt gebruiken dan hebben wij dit op onze site voor u op een rij gezet.

Meer invloed op de prijs?

Om de prijzen en uurtarief schilder te kunnen onder drukken hebben wij hier een aantal tips voor u!

 • Voorbereiding van het schilderen

Stel dat uw huidige schilderwerk zeer slecht is en er moet toch een schilder reparatie plaatsvinden  zou als voorbeeld dit zelf kunnen voorbereiden.

 • Schildersklus grote:

Hoe groter de opdracht is hoe meer korting u kan vragen op de offerte van een schilder.

 • De bereikbaarheid van het schilderwerk:

Als de schilder slecht bij zijn schilderwerk kan komen zal hij hiervoor een meerprijs berekenen. Probeer daarom steigers en trappen alvast klaar te zetten.

 • Waar woont uw?

Mocht u midden in de stad Amsterdam wonen dan zal de schilder parkeergeld doorberekenen in zijn offerte aanvraag. Probeer altijd een gratis parkeer plaats voor de schilder te reserveren dit scheelt soms wel eens 40 euro per dag!

 • BTW-tarief 9%:

Tegenwoordig is het btw/tarief voor schilderwerk maar 9% bij woningen van 2 jaar en ouder. Let hierop in de offerte van een schilder of dit wel zo berekend is.

Kosten uurtarief schilder

Aan een laag uurtarief schilder heeft u niets wanneer de schilders veel langer over de klus doet dan afgesproken of verwacht.

Bij de Schilder-Gigant kunt u erop vertrouwen dat de vakman altijd werkt met een laag tarief én de klus binnen de gestelde tijd voltooid.

Daarom zegt het uurtarief schilder alleen iets wanneer de schilder zich kan houden aan de afspraken. Bij ons hebt u deze garantie. Lees meer over de kosten schilder op deze pagina.

schilder

Wat voor schilder kiest u?

U zoekt een schilder voor uw schilderwerk, maar u weet niet goed welke kosten u kunt verwachten.

Ten eerste kunt u bepalen of u een professionele schilder wilt inhuren of een klusjesman die schildert als hobby.

Btw

Uiteraard zijn de kosten voor het schilderwerk voor u veel voordeliger bij het lage 9% btw tarief. Het lage tarief geld alleen bij schildersbedrijven en stukadoorsbedrijven.

In plaats van 21% btw betaalt u maar 9% btw. Het enige nadeel wat hieraan vastzit is dat uw huis wel ouder moet wezen dan 2 jaar.

Kies voor een schilderwerk van een vakman en u profiteert ten alle tijden van aantrekkelijke kosten door het extra lage btw-tarief.

De tarieven van schilders

schilder offerte

Schilders werken met uurtarieven of een vast tarief. Bij een klusjesman ligt het uurtarief vanzelfsprekend lager. 

U kunt uitgaan van een starttarief van ongeveer €15 per uur.

Wilt u liever verzekerd zijn van kwaliteit, dan kunt u een professionele schilder inhuren. Maar wat kost een schilder per uur die vakwerk levert? Meestal kunt u uitgaan van een maximaal tarief van €45 per uur.

Bij beide schilders komen extra kosten als verf en kwasten bij. Houd hier rekening mee in uw budget. Bij de meeste schildersbedrijven zult u een vast tarief moeten afspreken.

Dit werkt voor beide partijen voordelig. U hoeft geen extra kosten te betalen wanneer de klus uitloopt en het schildersbedrijf wil de klus natuurlijk zo snel mogelijk klaren.

Kosten binnenschilderwerk

Wanneer is uw binnenschilderwerk aan vervanging toe? U kunt dit snel zien door kleine blaasjes en scheurtjes die kunnen voorkomen in het uitgedroogde binnen schilderwerk.

Kijkt u niet alleen maar naar de prijzen van een schilder maar ook naar zijn ervaring en zijn kennis die hij heeft opgebouwd in de loop van de jaren.

Binnenschilderwerk heeft een enorme invloed op de gehele uitstraling van uw woning.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar een indicatie van de kosten van binnenschilderwerk dan kunt u hieronder de gemiddelde prijzen vinden:

Er wordt vaak onderscheidt gemaakt in soorten schilder klussen als het om het tarief gaat.

Wanneer u een schilder inhuurt voor binnenschilderwerk, spreekt u meestal een prijs af wat per uur of per m2 geldt.

Gemiddeld ligt het uurtarief op €35 en de prijs per m2 op €30. Ook wordt er vaak onderscheidt gemaakt in schilder taken. Zo begint spuitwerk bij €6 per m2 en sauswerk bij € 12 per m2.

huis-verven

Kosten buitenschilderwerk

Als er iets belangrijk is bij het onderhouden van uw woning is het wel het buitenschilderwerk.

Buitenschilderwerk is niet alleen maar mooi de belangrijkste functie is dat dit schilderwerk een bescherming bied aan uw hout.

Denk hierbij eens aan de volgende belangrijke onderdelen van uw huis:

 • Houten kozijnen
 • Dakkapel
 • Deuren
 • Boeidelen

Als u merkt dat uw dat het buitenschilderwerk aan vervanging toe is schakel dan meteen een schilder in en zorg ervoor dat uw woning geen schade oploopt!

Wilt u een schilder inhuren voor buitenschilderwerk, dan kunt u meestal uitgaan van een vast tarief, ofwel een totaalprijs.

De kosten van de klus worden op huistype ingeschat. Om een appartement van buiten te laten schilderen betaalt u gemiddeld €1000, voor een tussenwoning €1500, voor een hoekwoning of twee-onder-een-kap woning €3000,- en een vrijstaande woning €6000,-.

Wanneer schilderwerk vervangen moet worden en de oude verf eerst verwijderd moet worden, kunt u uitgaan van verdubbelde prijzen.

Hanteert de schilder toch een uurtarief, ga dan uit van €40 per uur of €35 per m2.

Bespaar op de prijzen van een schilder!

Wilt u uw schilderwerk van uw woning of appartement uitbesteden aan een goedkope schilder?

Dan wilt u ook profiteren van de scherpste prijzen. Maar hoe vindt u nu de laagste kosten van een schilder?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor het laten schilderen van uw woning en ontvang binnen 2 dagen de prijsindicatie.

Vergelijk onze kosten met die van andere schilders en op deze manier kunnen wij u laten zien dat u nooit te veel betaald bij de Schilder-Gigant.

Zo bespaart u dus een hoop geld op uw klus!!!

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!