Sinds 1986

Schilderen

Schilderen is een van de belangrijkste onderhoud aspecten van uw woning. Is uw huis toe aan een nieuwe laag verf?

Leest u dan op deze pagina alles over de prijzen van schilderwerk en de werkwijze van het opnieuw laten verven van uw woning.

Ook ontdekt u hoe u het schilderen het best kun aanpakken als u dit zelf wilt uitvoeren.

buitenschilderwerk

Past schilderen wel in mijn budget?

Het laten schilderen van uw woning is een beste investering. Het is belangrijk dat het schilderwerk regelmatig onderhoud krijgt om zo hogere kosten te kunnen voorkomen.

Schilderen kost dus geld maar dit geld is goed besteed aan uw woonhuis. Nieuw schilderwerk is niet alleen maar belangrijk voor een goede uitstraling van uw woning ook geeft het de juiste bescherming.

U kunt natuurlijk zelf het huis, of delen daarvan, schilderen. De praktijk leert echter dat inhuren vaak veel efficiënter en vaak ook nog goedkoper is.

Bij het inhuren van een professionele schilder kunt u er van uit gaan dat uw huis perfect zal worden afgewerkt met een nieuw laag verf.

U kunt daarom met de volgende gemiddelde kosten rekening houden:

SchildersklussenPrijs inclusief verf
Binnenschilder inhuren 
Per m² ( per vierkante meter )€ 25,- tot aan € 35,-
Per uur€ 25,- tot aan € 40,-
Spuitwerk per m²€ 6,- tot aan € 9,-
Sauswerk per m²€ 10,- tot aan € 15,-
Buitenschilder inhuren 
Per m² ( per vierkante meter )€ 25 – € 35
Per uur€ 30 – € 40

Laat uw woning opnieuw schilderen door een echte vakman met ervaring en vraag geheel vrijblijvend een schilders offerte aan online!

U ontvangt binnen enkele dagen de kosten voor het schilderwerk bij u thuis.

Besparen op schilderwerk

Als u een schilder gaat inschakelen profiteert u niet alleen maar van een goede kwaliteit en een scherpe totaalprijs.

Een vakman zorgt er ook voor dat de kosten voor verf, het huren van een steiger, en overige materialen geregeld worden zodat u hier geen hoofdpijn van heeft.

Kiest u voor een schildersbedrijf maar u wilt niet te veel betalen? Dan kunt u het beste de prijzen gaan vergelijken van meerdere schilders.

Door het vergelijken van schilder offerte’s krijgt u een veel beter inzicht in de prijsverschillen van verschillende schildersbedrijven.

Vraag geheel vrijblijvend een binnen 2 minuten een offerte aan voor uw schilderwerk.

En wij zorgen dat u versteld zult staan van de prijs die wij u zullen toe mailen.

De ervaring leert namelijk dat wij vergeleken met andere schilders echt stukken goedkoper zijn in schilderen.

Moet u wel opnieuw schilderen?

Als u een woningeigenaar bent krijgt ook u te maken met het afbladeren van verf of blaasjes en scheurtjes in uw schilderwerk.

Als u dit gaat tegenkomen dan is het hoog tijd dat uw schilderwerk aan vervanging toe is.

Een nieuwe laag die niet alleen zorgt dat het huis er weer perfect uitziet, maar ook dat er weer een goede bescherming aanwezig is tegen de weersinvloeden.

Het schilderen van uw huis moet u niet te lang gaan uitstellen. Als het schilderwerk aan vervanging toe is zal dit ten kosten gaan van het uiterlijk van uw woning en zal deze veel kwetsbaarder wezen.

Vooral het buitenschilderwerk heeft een grote beschermde functie en zorgt ervoor dat de buiten onderdelen van uw woning in een goede staat zullen blijven tijdens de slechte weersomstandigheden in Nederland.

Door het op tijd laten schilderen van uw woning zorgt u ervoor dat u meerdere schade aan u woning beperkt.

deuren-overschilderen

Stapsgewijs gaan schilderen

Of het nu gaat om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk er zijn een aantal stappen die verstandig zijn om als eerste te nemen.

Met deze stappen weet u zeker dat het schilderen in goede banen zal lopen.

Wilt u zelf gaan schilderen? Bedenk dan wel dat u hiervoor vrije dagen moet opnemen! We verdelen de stappen in het volgende om het schilderen wat overzichtelijker te maken.

 • Informeer eerst goed!
 • Voorbereiding 
 • Materiaalkeuze
 • Het schilderen….

Stappenplan huis schilderen

 1. Stap 1: Informeer

  Het is van groot belang als u begint aan een schildersklus dat u zich goed van tevoren laat informeren. Wat wilt u precies gaan schilderen en welke materialen heeft u hiervoor nodig? Het meest belangrijke is dan ook wel de ondergrond waar de verflaag over aangebracht moet worden.
  Elke ondergrond heeft verschillende materialen nodig voor de hechting van het te schilderen oppervlakte. Zo zult u bij hout grondverf moeten gebruiken en bij metaal een primer. Als u van plan bent uw binnenmuren te gaan schilderen dan kunt u ook nog eens een keuze maken uit het sauzen van de muren wat gedaan wordt met een verfroller of de muren kunt u laten spuiten met een speciale spuitmachine.
  Er zijn dus genoeg keuzes te maken als u uw huis opnieuw wilt laten verven. Vraag voordat u aan een klus begint om professioneel advies van een erkende schilder. Op deze manier komt u zelden in de problemen terecht.
  schilders prijzen

 2. Stap 2: Het voorbereiden

  Als u het werk goed voorbereid zal dit aan het eind van de klus u een hoop tijd schelen. Als u het schilderwerk goed voorbereid dan zal het schilderen allemaal veel sneller gaan verlopen en het schilderwerk zal veel langer mooi blijven.
  U wilt natuurlijk niet na een jaar al last hebben van loszittend schilderwerk en blaasjes dus is de kwaliteit van het aangebrachte werk zeer belangrijk. Dat is waarom volgens de strengste kwaliteitseisen werken wanneer we schilderen.
  Hieronder geven wij u de uitleg om zelf te gaan schilderen, mocht dit dan toch niet lukken kies dan voor het inhuren van een professionele schilder.
  Na de voorbereiding is het zaak om alle noodzakelijk materialen bij elkaar krijgt voor het schilderen.binnen en buiten schilderwerk

 3. Ondergrond repareren:

  Als het oppervlakte beschadigt is wat u wilt gaan schilderen repareer dit dan met vulmiddel.wat kost een huis schilderen

 4. Verwijderen slechte verflaag of witkalk

  Soms kan er gewoon over de oude verflaag heen geschilderd worden. Zitten er barsten in uw schilder laag of bladdert de verf van uw plafond? Verwijder altijd eerst de oude verflagen voordat u de nieuwe gaat aanbrengen. Oude woningen hebben vaak last van witkalk. Als u het plafond schilderen wilt met latex verwijder dan eerst de kalk om een goede hechting te krijgen.radiator-verven

 5. Ontvetten oppervlakte:

  Voor een goede hechting moet er ontvet worden. Ontvetten van het oppervlakte is zeer belangrijk doe dit met de middelen die hier voor speciaal op de markt zijn gebracht.spuiten-van-uw-muren

 6. Schuren van het oppervlakte:

  Door het schuren van het oppervlakte ontstaat er een goede hechting voor de nieuwe verflaag. Dit geld vooral bij houten ondergronden schilderen.verven-van-de-muren

 7. Schilderen en gronden met grondverf

  Grondverf zal altijd aangebracht moeten worden als u een nieuwe laag verf wilt aanbrengen. Hiermee creëert u een goede hechting en de dekkingskracht wordt veel hoger van de laatste verflaag.Breng altijd een grondverf aan voordat u gaat schilderen. Hiermee zorgt u voor een goede hechting van de nieuwe schilder-laag. Let op: iedere ondergrond vraagt om een andere grondverf. Gaat u bijvoorbeeld metaal schilderen? Kies dan voor een primer speciaal geschikt voor metalen oppervlakken.schilderen van uw huis

 8. Stap 3: De materialen

  Zorg dat u alle materialen heeft klaar liggen voordat u begint met schilderen.  Gaat u zelf schilderen? Lees dan de volgende lijst met verftips:
  – Mocht u een ladder nodig hebben zorg dan dat deze stabiel op de grond staat.
  – Als u grotere oppervlaktes wilt schilderen gebruik dan een verfroller voor het beter verdelen van de verf.
  – Zorg ervoor dat u uw verf goed doorroert.
  Als u de kwasten en rollers wilt behouden is het belangrijk dat u tussen de schildersbeurten plastic gebruikt om deze af te dekken.
  – Als alle materialen aanwezig zijn kan er daadwerkelijk geschilderd gaan worden.
  kosten schilderwerk

 9. Stap 4: het schilderen

  Als alles goed voorbereid is en als alle materialen klaar liggen kunt u gaan beginnen met het daadwerkelijk schilderen. Met de volgende tips bereikt u het beste eindresultaat:
  Voor de grote oppervlakken zoals muren en plafonds kunt u het best een roller gebruiken.
  Voordat u begint met schilderen zorgt u ervoor dat de pot verf echt goed geroerd is. Hiermee bent u gegarandeerd.
  Tijdens het drogen van de verschillende lagen legt u de kwasten en rollers in het water. Op deze manier kunt u deze hergebruiken.
  over-schilderen-buitenkant-woning

Rekening houden met ondergrond

Het maakt natuurlijk wel degelijk uit of u binnenschilderwerk of buitenschilderwerk moet uitvoeren.

Ook is het natuurlijk belangrijk om te beseffen op welke ondergrond u verft, misschien wel hout, misschien beton, misschien kunststof of een ander materiaal.

Voor binnenwerk wordt in de meeste gevallen latex verf gebruikt. Dit kan zowel wel op houten ondergronden als op stenen en zelfs op metalen ondergronden gebruikt worden.

Een andere optie voor binnenschilderwerk is het gebruik van acryl op waterbasis.

Binnenwerk is natuurlijk meer dan enkel de wanden. U kunt ook denken aan het gehele trapgat, de binnenkozijnen en de deuren.

Wanneer u buitenschilderwerk wilt (laten) uitvoeren zal er een andere verf gebruikt moeten worden.

Deze verf zal immers bescherming voor bijvoorbeeld het hout van de kozijnen moeten bieden tegen de weersinvloeden.

Het schilderwerk van kozijnen buiten is dan ook een delicate klus die met de nodige precisie moet worden uitgevoerd.

Er zijn ook latex verfsoorten die wel geschikt zijn om buiten te gebruiken. Deze kunt u dus wel gebruiken voor het schilderen van bijvoorbeeld de bakstenen gevel.

Voorkom te vaak schilderen

Als u het schilderen van uw woning een erg vervelende klus vindt kunt u het schilderwerk wel regelmatig onderhouden door dit goed schoon te maken.

Door schilderwerk goed te onderhouden voorkomt u dat u vaker moet schilderen dan nodig is.

Probeer zo lang mogelijk te genieten van uw mooie geschilderde plafond, trappen, of gevels. Hoe u schilderwerk goed kunt onderhouden lees u hier;

 • Maak het schilderwerk minimaal 2 keer per jaar goed schoon
 • Als u het schilderwerk aan het schoonmaken bent controleer dan op beschadigingen, blaasjes, em scheuren.
 • Als u beschadigingen tegenkomt repareer deze dan meteen
 • Ventileer uw woning goed! Op deze manier zult u minder last krijgen van vochtige plekken en schimmels.

In en om het huis valt ontzettend veel te schilderen probeer dan ook zo goedkoop mogelijk te laten schilderen!

Lees hier de gemiddelde kosten die bij het schilderen worden berekend;

prijs-binnenschilderwerk

Wat kost een huis laten schilderen?

Het is een zeer goede investering om uw nieuwbouw of bestaande woning te laten schilderen. 

Schilderen van uw woning is niet alleen maar mooi het bied uiteraard ook de juiste bescherming zodat het hout van uw deuren en kozijnen niet snel wegrot.

U kunt zelf de overweging maken of u de klus zelf wilt gaan uitvoeren, maar als u echt kwaliteit wilt zal u een vakman moet inschakelen.

Omdat een professionele schilder jarenlang kennis en ervaring heeft opgedaan weet hij alles van dit vak af.

Wij raden u dan ook aan uw woning te laten schilderen door een vakman en niet achteraf met een hoop problemen komt te zitten.

In de onderstaande tabel kunt u de gemiddelde kosten van schilderen inzien zodat u van tevoren goed geïnformeerd bent:

Soort woonhuisGem prijs inl btw en verf 
Buitenkant huis schilderen eengezinswoning€ 1.100 tot aan € 2.600 
Buitenkant huis schilderen eengezinswoning€ 1.500 tot aan € 3.500 
Buitenkant huis schilderen hoekhuis€ 1.400 tot aan € 2.800 
Buitenkant huis schilderen hoekhuis€ 1.800 tot aan € 3.800 
Buitengevel schilderen latexverf: 50 m2€ 1.900 tot aan€ 2.200 
Kozijnen huis schilderen prijs€ 370 tot aan€ 1.500 
Deuren huis schilderen prijs€ 240 tot aan € 9.00 

Zoals u kunt lezen zit er tussen het schilderen van de buitenkant van een woning en het schilderen binnenkant best een aardig prijsverschil.

Dit komt omdat als men buiten werkzaamheden uitvoert men rekening heeft te houden met de slechte weersomstandigheden, en de materialen die gebruikt worden duurder zijn als men deze inkoopt

Dankzij hun ervaring kunnen onze specialisten u adviseren en al uw werkzaamheden binnen de afgesproken tijd, tegen zeer scherpe uurtarieven schilder volledig tot uw tevredenheid opleveren.

Wilt u weten wat onze specialisten voor uw huis kunnen betekenen en wat een schilder kost?

Mail of bel ons en wij vertellen u er alles over. Wij werken met een eigen team aan goed opgeleide en ervaren vakmensen.

Juist omdat wij niet afhankelijk zijn van derden kunnen wij u altijd bijzonder scherpe tarieven bieden.

Bespaar op het schilderen!

U wilt uiteraard weten wat de kosten zullen zijn wanneer wij als schildersbedrijf bij u komen schilderen.

De meeste eenvoudige manier om hierachter te komen is om een prijsopgave aan te vragen.

Een offerte aanvragen bij de Schilder-Gigant is eenvoudig en deze behandelen we zeer snel, namelijk binnen 2 werkdagen.

Als we de juiste informatie ontvangen van u kunnen we daadwerkelijk een offerte opmaken die eigenlijk altijd in de buurt van de werkelijke prijs komt.

Voor een definitieve offerte voor het te schilderen werk zullen we in de meeste gevallen langs moeten komen.

Vragen & Antwoorden

Wat kost schilderen per m2?

Er zijn verschillende prijs varianten als we het over de kosten van schilderwerk hebben. Zo kan een uurtarief in rekening worden gebracht maar ook een vaste prijs. Lees hier alles wat u moet weten over de prijzen van schilders.

Wat kost een geheel huis schilderen?

Als u een compleet huis wilt laten schilderen zowel het binnenschilderwerk als het buitenschilderwerk dan kunnen wij een zeer scherpe prijs voor u maken. Vraag is vrijblijvend een offerte aan en wij zullen u verassen met een prijs waar u van achterover valt.

Wanneer kun je schilderen na het stucen?

Als u pas uw muren of plafonds heeft laten stucen dan zal u eerst het nieuwe stucwerk goed moeten laten drogen. Na het drogen kunt u gaan schilderen. Lees hier exact de droogtijd van stucwerk.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!