Sinds 1986

Gevelrenovatie voor een scherpe prijs uitbesteden aan ervaren schilders?

Ontdek de mogelijkheden voor uw nieuwe gevel bij Schilder-Gigant!

Bij een gevelrenovatie zal de schilder diverse taken uitvoeren om de buitenkant van uw woning of pand te beschermen en de uitstraling te verbeteren. Denk aan het herstellen van beschadigingen zoals scheuren of afbladderende verf, en het aanbrengen van nieuwe verflagen en beschermende coatings.
Een gevelrenovatie is een investering die uw woning een compleet nieuwe uitstraling geeft én de verkoopwaarde van uw huis aanzienlijk kan verhogen.

Bij Schilder-Gigant nemen we graag de tijd om u te adviseren over de beschikbare opties voor uw gevelrenovatie. Bovendien kunnen we u in contact brengen met ervaren schilders die kwalitatief schilderwerk leveren tegen betaalbare tarieven.
We zorgen ervoor dat de renovatie van uw gevel binnen uw budget blijft terwijl u wel kunt rekenen op een hoogkwalitatief eindresultaat dat helemaal voldoet aan uw wensen!

Waarom uw gevel renoveren?

De gevel wordt niet voor niets gezien als het visitekaartje van uw woning. Na verloop van tijd kunnen de buitenmuren en buitendeuren door weersinvloeden of ouderdom dof worden, scheuren vertonen of vervuild raken. De verflaag bladdert af of verkleurt na verloop van tijd. Dit kan niet alleen de uitstraling van uw woning negatief beïnvloeden, maar het kan op den duur ook leiden tot minder goede isolatie en tocht en vochtproblemen. Met een gevelrenovatie pakt u deze problemen direct bij de bron aan en ziet uw woning er weer fris en verzorgd uit!

Onze ervaren schilders renoveren uw gevel met oog voor detail en zij maken gebruik van de beste materialen, waardoor uw woning er weer jarenlang als nieuw uitziet. En dat voor een betaalbare prijs! Vraag direct een schilder offerte op en bespaar tot wel 40% op een schilder!

Wanneer is het slim om te investeren in een gevelrenovatie?

Hieronder ziet u een aantal veelvoorkomende redenen waarom huiseigenaren investeren in een gevelrenovatie:

 • De gevel is niet meer in optimale conditie. Er zijn verkleuringen, scheuren of loszittende stukken en afgebladderde verf zichtbaar.
 • Wellicht is uw huidige gevel op dit moment niet in een heel slechte conditie, maar ook al lang niet meer vernieuwd. Zelfs als uw huidige gevel niet in slechte staat verkeert, kan een frisse verflaag wonderen verrichten voor het verkooppotentieel van uw woning.
 • Er zijn tekenen van serieuze schade, zoals scheuren die dieper lijken te gaan dan alleen de oppervlakte of losse stenen.
 • Als u steeds vaker merkt dat er vocht binnenkomt, of wanneer er nu al kleine vochtplekken aan uw binnenmuren te zien zijn. Maar ook bijvoorbeeld wanneer de voegen nat lijken te zijn aan de buitenkant. Water kan flinke problemen veroorzaken, van schimmelproblemen tot houtrot.
 • Het tocht in uw hal in de winter en het lijkt wel een sauna in de zomer.
  Dat kan een teken zijn dat uw gevel slecht isoleert. Een gevelrenovatie kan helpen om tocht- en vocht in huis te verminderen en om warmteverlies tegen te gaan.

Let dus goed op de conditie van uw huidige gevel. Investeer wanneer u bovenstaande zaken herkent in een gevelrenovatie om de bescherming, isolatie en uitstraling van uw woning te verbeteren.

Het schilderwerk van uw buitenmuren laten vernieuwen

Het vernieuwen van schilderwerk van buitenmuren behoort tot de expertise van onze schilders. Daarom bent u als u het schilderwerk van uw gevel wilt vernieuwen bij onze ervaren schilders aan het juiste adres. Hieronder ziet u alle taken die horen bij een gevelrenovatie.

Wat zijn de taken van onze ervaren schilder bij gevelrenovatie?

Reiniging van uw buitenmuren en voorbereiding

Ons team zorgt voor een grondige reiniging van uw gevel om vuil, stof en oude verfresten te verwijderen. We voeren ook reparaties uit, zoals het dichten van scheuren en het herstellen van beschadigde plekken, om een gladde en egale ondergrond te creëren voor de nieuwe lagen verf.

Gevelrenovatie te Amsterdam
Gevelrenovatie

Keuzehulp over kleur- en afwerkingsopties

Bij Schilder Gigant helpen we u graag bij het kiezen van de perfecte kleur en afwerking voor uw gevel. Of u nu de huidige kleur wilt behouden of een compleet nieuwe uitstraling wilt creëren, wij bieden diverse verschillende kleuren en afwerkingen om uit te kiezen. Zo vindt u altijd een oplossing voor uw gevel die helemaal aansluit op uw persoonlijke voorkeuren.

Oplossingen voor bescherming en duurzaamheid

Bij schildersbedrijf de Schilder-Gigant doen we er alles aan om uw gevel niet alleen een betere uitstraling te geven, maar ook om de buitenkant van uw woning te beschermen tegen het weer en andere invloeden van buitenaf.
Wij gebruiken hoogwaardige verf en coatings die uw buitenmuren beschermen tegen weersinvloeden zoals regen, zonlicht en vorst. Door te investeren in duurzame materialen streven we ernaar om de levensduur van uw gevel te verlengen en de onderhoudskosten op lange termijn te verminderen.

Professioneel advies en vakkundige uitvoering

Onze ervaren schilders staan klaar om u te adviseren over de beste aanpak voor uw gevelrenovatie. Met hun expertise en toewijding zorgen ze voor een hoogwaardige uitvoering van het schilderwerk vernieuwen, waarbij uw tevredenheid voorop staat.

Eventuele extra mogelijkheden voor gevelrenovatie

Er zijn naast het vernieuwen van uw schilderwerk ook nog andere verschillende mogelijkheden voor gevelrenovatie. We adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw gevel. Afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren en op uw budget.  

 • Gevelreiniging
  Is uw gevel vervuild? Met onze professionele gevelreiniging ziet uw gevel er weer fris en verzorgd uit.
 • Gevelisolatie
  Door uw gevel tijdens uw renovatie ook gelijk te laten isoleren, bespaart u energie en verbetert u het wooncomfort in uw woning.  Omdat tocht niet langer via uw buitenmuren naar binnen komt en er minder warmteverlies plaatsvindt. Dit kan door isolatiemateriaal aan te brengen maar er zijn ook opties voor het aanbrengen van speciale isolatieverf. *

Wat is isolatieverf?

Isolatieverf voor gevels is een speciaal soort verf die helpt bij het reguleren van de temperatuur in uw huis. Het bevat eigenschappen die warmte binnenhouden in de winter en buiten reflecteren in de zomer. Hoewel het niet zo effectief is als traditionele isolatiematerialen, kan het toch ook helpen om energie te besparen en de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, vooral wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere isolatiemaatregelen.

 • Voegwerk
  Is het voegwerk van uw gevel verouderd of beschadigd? Wij hebben ook partners in ons netwerk die het voegwerk vakkundig kunnen herstellen, waardoor uw buitenmuren weer waterdicht zijn.

Gevelrenovatie draagt ook bij aan betere isolatie

Wist u dat een gevelrenovatie ook op zichzelf al zorgt voor betere isolatie? Vaak staan huiseigenaren hier niet eens bij stil. Maar zelfs wanneer u geen extra isolatiemateriaal aanbrengt zal het vernieuwen van uw gevel al zorgen voor minder tocht- en warmteverlies via uw deur en buitenmuren.

Doordat er nieuwe lagen verf worden aangebracht zullen kieren beter worden afgedicht en krijgt koude lucht minder kans om via kieren uw hal binnen te glippen.
Terwijl de warmte van uw huis beter binnenblijft. Hierdoor bespaart u op uw energierekening!

Schilder-Gigant is uw betrouwbare partner in gevelrenovatie en schilderwerk

Met meer dan 36 jaar ervaring en een team van gecertificeerde schilders, bent u bij Schilder-Gigant verzekerd van vakkundig en betrouwbaar schilderwerk voor uw buiten- en binnenmuren. We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen, en leveren kwalitatief schilderwerk tegen scherpe tarieven. Zo kunt u door een offerte in te vullen tot wel 40% besparen op uw gevelrenovatie!

Wat kunt u verwachten van de kosten voor een gevelrenovatie?

De prijzen voor een gevelrenovatie worden bepaald door verschillende factoren.
Denk aan bijvoorbeeld de grootte van uw gevel, de staat van de ondergrond, het type verf en coatings die worden gebruikt. Ook eventuele extra voorbereidende werkzaamheden of reparaties die nodig zijn spelen een rol in de prijs.

Hieronder ziet u een algemeen overzicht van de kosten voor een gevelrenovatie:

Onderdeel Beschrijving Kosten per vierkante meter
Voorbereidingskosten Reinigen en voorbereiden van de gevel €5 – €15
Schilderwerk Aanbrengen van verf op de gevel €20 – €40
Coatings Aanbrengen van extra coatings voor bescherming €5 – €15

Isolatieverf voor gevels

Het laten aanbrengen van isolatieverf op gevels kan zorgen voor minder warmteverlies en tocht in huis. De kosten voor het variëren afhankelijk van de omvang van het project, de staat van de gevel. Gemiddeld genomen kunt u rekenen op een prijs tussen de €20 en €40 per vierkante meter voor het laten aanbrengen van deze speciale isolatieverf.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en bespaar op een schilder!

Wilt u weten wat een gevelrenovatie voor uw woning kost? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte. Ook kunt u hier een offerte aanvragen voor uw gevelrenovatie. U ontvangt dan binnen 2 minuten een prijs in uw mailbox!

Welke verfsoorten worden vaak gebruikt voor gevelrenovatie?

Onze schilders gebruiken voor een gevels vaak verfsoorten die specifiek zijn ontworpen voor buitenmuren en die goed bestand zijn tegen de verschillende weersinvloeden.

Voor het schilderen van buitenmuren worden verschillende soorten verf gebruikt, afhankelijk van het type ondergrond en uw wensen. Enkele van de meest gebruikte soorten verf voor gevelrenovaties zijn:

Verfsoort Beschrijving Kosten per liter *
Siliconenharsverf Waterafstotend, flexibel, bestand tegen vervuiling en weer. Duurzame afwerking voor gevels. €20 – €40
Acrylaatverf Droogt snel, goede hechting, beschermt tegen UV-straling en weersinvloeden. Duurzaam en behoudt kleur goed. €15 – €30
Silicaatverf Zeer duurzame afwerking, bestand tegen vocht en schimmelgroei. €25 – €50
Polyurethaanverf Uitstekende hechting, duurzaamheid en flexibiliteit. Bestand tegen scheuren en afbladderen, vaak gebruikt voor betonnen gevels. €20 – €40
Epoxyverf Speciale eigenschappen, duurzaamheid. €30 – €60
* Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts schattingen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van het merk van de verf, en van het tarief van het schildersbedrijf.

Veel gestelde vragen over gevelrenovatie

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!