Sinds 1986

Binnenschilderwerk

Het interieur zoals de wanden, plafonds, deuren of kozijnen van uw bestaande of nieuwbouwwoning is natuurlijk niet af zonder mooi en betaalbaar binnenschilderwerk.

Het is de bedoeling dat het binnenschilderwerk er strak en netjes uitziet en een mooie afgewerkte uitstraling aan uw huis geeft.

Wat zijn de gemiddelde kosten om de binnenkant van je huis te laten schilderen? En hoe lang is een schilder hiermee bezig?

Binnenschilderwerk

Is het al weer jaren geleden dat u voor het laatst de binnenkant van uw woning geschilderd heeft?

Dan is het waarschijnlijk nodig om het binnenschilderwerk binnenkort opnieuw over te laten schilderen. Na het schilderen van de plafonds, wanden, deuren en kozijnen ziet je huis er weer als nieuw uit.

Welke opties zijn er bijvoorbeeld bij ons?

Kosten

Omdat wij veel binnenschilderwerken uitvoeren als erkend schildersbedrijf uit Amsterdam krijgen wij veel vragen over de gemiddelde kosten van schilderwerk. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost het complete binnenschilderwerk van mijn woning?
 • Hoe duur is een binnenschilder?
 • Wat zijn normale prijzen van een schilder?
 • Kost binnenschilderwerk veel?

Natuurlijk is een compleet huis laten schilderen aan de binnenkant niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft nieuw schilderwerk ook niet duur te wezen.

De gemiddelde binnenschilderwerk prijzen variëren per schildersbedrijf of per schilder. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van tevoren moet weten voordat u een binnenschilder inhuurt.

Op deze pagina vindt u alle informatie over de mogelijkheden, de kosten en de juiste manier om het binnenschilderwerk zo goedkoop mogelijk uit te laten voeren.

U zult merken dat onze prijzen aantrekkelijk zijn, wij hanteren namelijk altijd een vaste lage prijs per m2.

Kan het ook goedkoop?

Goedkoop binnenschilderwerk is bijna een utopie. Maar de Schilder-Gigant maakt dit gelukkig wel waar. Wanneer u een schilder offerte aanvraagt ontdekt u vrijblijvend onze lage prijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerk.

Veel schildersbedrijven vragen in onze ogen een te hoge prijs voor het schilderen van uw woning. Daarom adviseren wij u de prijzen van ons te vergelijken met andere schilders om zo goedkoop mogelijk uit te wezen.

binnenschilder

Kosten binnenschilder

Voordat de binnenschilder gaat beginnen met zijn nieuwe schilderwerk wilt u natuurlijk een prijs weten voor de uitvoerende werkzaamheden. Gelukkig zijn de schilderskosten duidelijk uit te drukken in prijzen per vierkante meter.

Niemand wil voor vervelende verrassingen komen te staan dus de kosten van een binnenschilder moeten eerst in kaart worden gebracht. Dit doen we door langs te komen op locatie.

We kunnen dan een goede prijsindicatie maken, we spreken dus vooraf een vaste prijs af.

Wij geven u de gemiddelde kosten van een binnenschilder hieronder:

BinnenschilderPrijs inclusief materiaal
Per m² ( vierkante meter )€ 15 – € 25
Per uur ( uurtarief )€ 30 – € 40
Spuitwerk per m² ( muren en plafonds )€ 7 – € 10
Sauswerk per m² ( wanden en plafonds )€ 7 – € 15

De bovengenoemde schilder prijzen zijn exclusief btw maar inclusief latex verf.

Een binnenschilder kan zoals u ziet een prijs per uur maar ook per m2 berekenen. Als de klus uit grote oppervlakte bestaat zal een schilder per m2 een berekening voor u maken.

Mocht het zo zijn dat de klus niet in te schatten valt omdat het allemaal kleine schilderklusjes zijn dan zal de schilder een uurtarief aanhouden. Hieronder nog even een prijstabel voor de wat kleinere schilderwerken.

Lakwerk ( schilderwerk aflakken )Kostenindicatie
Deuren schilderen€80 tot  €130
Kozijnen schilderen€30 tot  €65
Trap schilderen€250 tot €500

Ook weegt natuurlijk mee wat u graag wilt voor het soort schilderwerk. Als u van tevoren wilt weten hoeveel binnenschilderwerk precies kost is het in de meeste gevallen mogelijk om een vaste prijs af te spreken met de binnenschilder die de klus uitvoert.

Als u liever simpelweg per uur betaalt, is dat natuurlijk ook geen probleem.

BTW binnenschilderwerk

De btw op binnenschilderwerk is sinds 2009 onderhevig aan een laag btw-tarief. Daarom betaalt u maar 9% in plaats van 21% btw. Dit tarief is van toepassing op:

 • Voorbereiding van schilderwerk zoals schoonmaken en vetvrij maken van de ondergrond
 • Het gronden en voorstrijken (primer) van de te schilderen oppervlakken
 • Het schilderen zelf
 • De materialen en de arbeidskosten

Goedkoop binnenschilderwerk is mogelijk!

Er zijn verschillende manieren om zo min mogelijk te betalen voor het over schilderen van uw binnenschilderwerk, dat u graag wilt laten uitvoeren.

Zeker wanneer u een huurwoning heeft begrijpen we dat u niet de hoofdprijs wilt betalen voor het schilderonderhoud aan uw woning.

Ten eerste is het raadzaam om bij verschillende schildersbedrijven een offerte aan te vragen voor dezelfde binnenschilderwerk klus.

Op deze manier kunt u de prijzen van de verschillende schilders met elkaar vergelijken en dus gemakkelijk zien wat de goedkoopste oplossing is.

Ook is het mogelijk om zoveel mogelijk voorbereidingswerk zelf uit te voeren.

Zo kunt u bijvoorbeeld zelf de ondergrond ontvetten en voorstrijk aanbrengen. Als u wilt weten wat de prijzen van ons binnenschilderwerk is voor uw wensen dan kunt u altijd contact met ons opnemen of een schilder offerte aanvragen.

Op deze manier heeft u vooraf duidelijkheid over de kosten en dat is voor iedereen prettig.

deuren-overschilderen

Waarom binnenschilderwerk belangrijk is

Er zijn verschillende voordelen die binnenschilderwerk of het overschilderen van het oude met zich meebrengt. De belangrijkste redenen om de binnenkant van een woning te laten verven zijn:

 • Uiterlijk en uitstraling
 • Bescherming van de woning

Het uiterlijk en de uitstraling

Mooi en goed schilderwerk geeft uw woning een mooie uitstraling en geeft een fijne en luxe sfeer.

Zo kunt u deuren verven om deze ook een geheel nieuw uiterlijk te geven. Loszittende verf, afgebladderde verf en vochtplekken zijn echt een smet op de mooie binnenkant van uw woning.

Een verse verflaag op de wanden en de kozijnen geeft een frisse indruk en de woning ziet er weer fraai uit.

Bescherming

Naast het feit dat mooi binnenschilderwerk er fraai uitziet heeft het ook nog een praktisch voordeel.

Met goed binnenschilderwerk geeft de verflaag die wordt aangebracht een bepaalde bescherming voor de geschilderde delen.

En we geven bovendien zeven jaar garantie op het schilderwerk dat wij uitvoeren. Zo weet u zeker dat het schilderwerk er goed opzit de komende jaren.

kosten-binnenschilderwerk

Verf geeft bescherming en heeft de volgende voordelen:

 • Minder last van slijtage. Bij kozijnen en trappen die veel gebruikt worden is dit een groot voordeel.
 • Bescherming tegen vocht. Normaal gesproken kan vocht gemakkelijk in de wanden en houten oppervlakte in uw woning trekken. Met een verflaag trekt vocht nagenoeg niet in de materialen. Dit houdt in dat deze langer mee kunnen gaan.
 • Schimmelwerende werking. Schimmels kunnen slecht of niet hechten aan verf. Vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer is het belangrijk dat schimmel geen kans krijgt.

Belangrijkste werkzaamheden van een binnenschilder:

 • Schuren en plamuren van de ondergronden.
 • Schilderen van kozijnen en deuren, maar natuurlijk ook het onderhoud daarvan.
 • Verven muren, spuiten van plafonds en het eventueel aanbrengen van behang.
 • Losse onderdelen verven zoals kasten.

Wanneer uw schilderwerk binnen een opknapbeurt kan gebruiken, is het verstandig om een van onze vakmannen in te schakelen die exact weet wat ze moeten doen.

 • Ons advies: Als u uw woning wilt laten schilderen door een van onze schilders oftewel vakmannen dan is het verstandig om van tevoren advies bij ons aan te vragen, wij hebben immers genoeg kennis om dit met u te delen.
 • Binnenschilderwerk: Als we het over het schilderwerk binnenshuis hebben dan is dat vaak meer dan dat wij in eerste instantie denken. Houten binnen kozijnen moeten vaak al na een paar jaar opnieuw geschilderd worden. Ook de trap kan af en toe een schilderbeurt gebruiken. Het verven van de trap in combinatie met het schilderen van het trappengat geeft jouw hal een frisse uitstraling.
 • De muren en plafonds vergelen: door invloed van de zon, door het branden van kaarsen en het roken in huis. Deze voorbeelden zorgen voor veroudering in uw huis. Door de muren en plafonds te laten schilderen door een binnenschilder zien ze er weer uit als nieuw.
 • Binnenkozijnen schilderen: Om kozijnen de juiste uitstraling en bescherming te geven is het vaak van groot belang dat ook deze geschilderd worden wanneer het binnenschilderwerk wordt uitgevoerd. Kozijnen schilderen brengt vaak meer werk met zich mee dan het enkel schilderen van de wanden; zo moet er geschuurd worden en een laag grondverf opgebracht worden voordat we de binnenkozijnen kunnen lakken.

Binnendeuren schilderen: Ook de binnendeuren kunnen een andere kleur geverfd worden. Ook dit is een typische klus voor de binnenschilder.

Behangen van de muren: Wilt u uw muren graag voorzien van behang of een andere leuke afwerking? Vraag dan advies aan de binnenschilder. Hij zal u genoeg inspiratie aanbieden om zo van uw woning een droomhuis te maken.

Herstel beschadigingen:  Heeft u te kampen met houtrot in uw kozijnen of zijn er andere beschadigingen die hersteld moeten worden? De binnenschilder herstelt en plamuurt de kozijnen en ze zien er weer uit als nieuw.

Onderhoud schilderwerk: Wat vaak over het hoofd wordt gezien is het onderhoud aan het schilderwerk. Een binnenschilder komt graag bij u langs om elk jaar onderhoud te plegen zodat het schilderwerk in een goede conditie zal blijven.

Keuken schilderen: Bent uw oude keuken zat? En wilt u uw keuken is een andere kleur laten schilderen? Lees dan alle mogelijkheden op deze pagina keuken schilderen

Een binnenschilder vervult dus vele belangrijke functies binnen in uw woning.

Om de hoeveel jaar je huis laten schilderen?

Vaak krijgen we de vraag: Hoe vaak moeten we het binnenschilderwerk laten uitvoeren of laten over doen? Het antwoord is hierop is eigenlijk simpel: wanneer het nodig is.

Wanneer de verf vies is geworden, af begint te bladderen, zijn kleur verliest is het nodig om het binnenschilderwerk opnieuw te laten uitvoeren.

In de regel gebeurt dit ongeveer na 5 jaar nadat er geschilderd is in uw bestaande of nieuwbouwwoning.

Wanneer er voorzichtig met de woning wordt omgesprongen kan dit veel langer zijn, maar dus ook veel minder wanneer er niet zo netjes wordt gedaan met de woning.

Verfsoorten voor binnenschilderwerk

Wanneer er binnenschilderwerk door ons uitgevoerd moet worden is het natuurlijk nodig om verf te kopen waar mee geschilderd gaat worden.

Het is tegenwoordig verplicht voor schilders om een watergedragen verf te gebruiken wanneer er binnenschilderwerk uitgevoerd moet worden.

De voordelen van watergedragen verf zijn dat ze minder slecht voor de gezondheid en milieu zijn.

Daarnaast droogt het snel en is het erg kleurvast. Nog een voordeel is dat het ook nog eens geur arm is.

Er zijn verschillende verfsoorten die watergedragen zijn en dus geschikt zijn om binnen mee te verven. De bekendste soorten zijn acrylverf en latex verf.

Daarnaast heeft u natuurlijk nog de keus om een bepaalde glans te kiezen van de verf waar u mee gaat schilderen. Dan kunt u bijvoorbeeld denken aan hoogglans of zijdeglans.

Schildersmethodes

Om de binnenkant van een woning te schilderen kunnen er verschillende technieken gebruikt worden. Meestal is er de keuze tussen rollen of spuiten.

Het grote voordeel van spuiten is dat de verf erg snel en streeploos wordt aangebracht op de ondergrond.

Dit gebeurt eigenlijk altijd met latex muurverf. Een nadeel van airless spuiten is dat alles wat niet geschilderd moet worden, afgeplakt dient te worden.

De andere variant is rollen. Hierbij hoeft niet alles afgeplakt te worden en hoeven de ruimtes waar geschilder moet worden niet leeggehaald te worden.

Het lakken met een roller geeft enkel vaak wel strepen, iets dat veel mensen erg lelijk vinden.

woonkamer-verven

Binnenschilderwerk tips

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden om het binnenschilderwerk zo goed mogelijk uit te voeren. Met de onderstaande tips weet u zeker dat u een goed resultaat behaalt:

 • Zorg ervoor dat de wanden goed vlak zijn, oneffenheden vallen erg op onder een verflaag.
 • Zorg ervoor dat de ondergrond helemaal vrij van vet en ander vuil is. Dit kan door middel van schoonmaken met een ammonia, dit is een oplossing van ammoniak en water.
 • Gebruik voorstrijkmiddel, dit zorgt voor een gelijke dekking over het oppervlak en zorgt ervoor dat de verf goed “pakt”. Ook het vooraf goed schuren helpt hierbij.
 • Wanneer u een blik of emmer open maakt maakt u eerst de randen goed schoon zodat er geen vuil vanaf de rand in de verf valt.
 • Bij grote oppervlakten zoals wanden brengt u de verf horizontaal aan om deze vervolgens met verticale bewegingen te verdelen.
 • Zet de kwasten en rollers in water na het schilderen, zo kunt u ze de volgende keer nog een keer gebruiken.

Binnenschilderwerk goed laten uitvoeren

Voor betaalbaar schilderwerk binnen kunt u een beroep op ons schildersbedrijf doen. Wij kunnen goedkoop binnenschilderwerk leveren met behoud van goede kwaliteit.

Wij leveren al jaren onze schilders diensten door heel Nederland en doen dat met veel plezier voor een betaalbaar uurtarief.

We zijn aangesloten bij de grootste brancheorganisaties en keurmerken wat een teken van kwaliteit is.

Ook de referenties van oude klanten en terugkerende klanten geeft ons de bevestiging dat we ons binnenschilderwerk goed uitvoeren.

Kozijnen & deuren schilderen

Naast de wanden en plafonds zijn er in een binnenruimte meestal raamkozijnen, deurkozijnen en binnendeuren.

Ook deze hebben eens in de zoveel tijd een opfrisbeurt nodig. Wanneer u de binnenkant van uw woning laat schilderen kunt u ervoor kiezen ook direct de kozijnen en deuren te laten schilderen.

Of dit nodig is, is afhankelijk van de staat van de kozijnen en deuren of dat u deze simpelweg een nieuwe uitstraling wilt geven. Maar wat zijn de kosten van deuren schilderen? Leest u de gemiddelde prijzen snel op deze pagina.

prijs-binnenschilderwerk

Hoe vaak binnen schilderen

Het binnenschilderwerk hoeft in principe minder vaak uitgevoerd te worden dan buitenschilderwerk.

Het is minder onderhevig aan invloeden van buitenaf zoals weersinvloeden en bovendien heeft het schilderwerk aan de binnenzijde van een woning een minder beschermende rol dan het schilderwerk dat bijvoorbeeld op de gevel aangebracht wordt.

Met andere woorden: meestal wordt het binnenschilderwerk pas gedaan als de eigenaren van een woning denken dat het weer tijd ervoor is.

Meestal is de motivatie dat de kleur faal geworden is of dat men simpelweg een nieuwe kleurtje in de woning, of delen daarvan, wilt.

Zelf binnen schilderen

Een andere optie is om het binnenschilderwerk zelf uit te voeren. Dit kan op de kosten besparen en sommige mensen hebben er plezier in om dit zelf te doen.

Bedenk wel dat deze klus lastiger is dan dat die op het eerste oog lijkt. Een mooie gelijk dekkende laag aanbrengen is echt vakwerk en is voor veel vakmensen al lastig om te doen.

Daarnaast is het zo dat de inkoop van de verf voor een schilder een stuk lager is dan voor particulieren. Dit kan ertoe leiden dat het verschil in prijs te verwaarlozen is.

Prijzen van schilderwerk

Ook vinden wij het belangrijk dat de prijzen van schilderwerk niet te hoog zijn. 

Hoewel het bepalen van een prijs voor binnen schilderwerk complex is (uiteraard afhankelijk van afmetingen, materiaal en wensen) kunnen wij zeggen dat wij erg goedkoop zijn.

Bij grotere oppervlakken werken wij al vanaf €20 per uur. Wij kunnen dit bedrag zo laag houden omdat we geen dure reclame maken en zeer efficiënt kunnen werken.

Buiten laten schilderen

Ook is onderhoud aan de buitenkant van u woning zeer belangrijk. Buitenschilderwerk is juist een van de belangrijkste aspecten in het schilderen.

Als de buitenkant van u woning of pand niet goed onderhouden wordt zal het hout sneller wegrotten en worden de kosten steeds hoger.

Leest u deze pagina eens over schilderen van de buitenkant van een woning voor meer informatie.

Goedkope schilder voor binnenschilderwerkschilder offerte

Wilt u ook een goedkope schilder voor uw schilder opdracht zoals bijvoorbeeld:

Kunststof kozijnen laten schilderen of keukenkastjes verven , meubels verven, en tegels verven, en wilt u gebruik maken van goed opgeleid, service gericht en kwalitatief personeel?

Neem dan contact met ons op en vraag een online schilder offerte aan. Wij zullen vrijblijvend een richtprijs sturen zodat u een goed beeld krijgt van de kosten.

U komt er dan snel achter wat de kosten voor uw binnenschilderwerk zullen zijn. U zult merken dat wij erg goedkoop het binnenschilderwerk kunnen uitvoeren en toch een zeer goede en uitgebreide garantie geven.

Wat u moet weten over binnen schilderen

Wat kost binnenschilderwerk?

uurtarief schilder

Afhankelijk van de onderdelen die u geschilderd wilt hebben kan onze schilder voor u een advies en prijs opstellen. Wilt u alles weten over de kosten van binnenschilderwerk lees dan snel deze pagina.

Binnenschilderwerk hoe vaak?

Hoe vaak moet je nu eigenlijk binnen schilderen? Normaal schildert men om de 5 tot 7 jaar binnenshuis. Vooral de muren en de plafonds worden vaak opnieuw overgeschilderd. Lees hier meer informatie betreft de prijzen van binnenschilderwerk.

Binnenschilderwerk hoogglans of zijdeglans?

Zowel hoogglans als zijdeglans verven zijn zeer goed schoon te maken voor op kozijnen en deuren, in tegenoverstelling tot een matte verfsoort. Wij raden altijd aan om een zijdeglans verf te gebruiken. Dit om te besparen op de kosten per vierkante meter.

Hoe lang gaat binnenschilderwerk mee?

spuiten-van-uw-muren

Binnenschilderwerk gaat uiteraard langer mee dan buitenschilderwerk. U kunt voor het schilderen wat binnenshuis gebeurt rekening houden dat dit tussen de 5 en 8 jaar goed en mooi blijft.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!