Sinds 1986

Schilderwerk onderhouden

Door uw binnen en buiten schilderwerk te onderhouden verlengt u de levensduur van het schilderwerk.

De kwaliteit van de ondergrond bepaalt de levensduur.

Met alleen het aanbrengen van een nieuwe verflaag zonder de reeds aanwezige verflagen te behandelen, sluit u problemen zoals houtrot of roest niet uit.

buitenschilderwerk

Schilderwerk onderhouden

Zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk is het ten zeerste te adviseren dat u uw schilderwerk op de juiste manier onderhoudt.

Maar hoe onderhoudt u op de juiste wijze uw schilderwerk?

Als u de volgende onderhoud en schilder- of verftips voor uw schilderwerk uitvoert wordt de levensduur aanzienlijk verlengd.

 • Schoonmaken van uw schilderwerk. Signaleer ieder voor- en najaar de kritieke punten van uw schilderwerk om met name houtrot te voorkomen.

  Met name de onderhoudsgevoelige plekken verdienen meer aandacht. Welke plekken zijn dat? De zogenaamde overgangen tussen liggen en staand houtwerk (hoeken).

  Maar ook de onderkant van hout en multiplex, de zogenaamde houtverbindingen en uiteraard het schilderwerk van uw glaslatten. Met het regelmatig schoonmaken, voorkomt u vuil, zand ophopingen waardoor de verflaag beschadigd wordt.

  Gebruik lauwwarm water en een vochtige doek. Eigenlijk ook heel logisch, waar water blijft staan wordt het schilderwerk aangetast. Neem met het schoonmaken de boven- en onderkant van ramen e deuren mee, het zal u verbazen hoeveel vuil zich hier aan hecht.
 • Controle schilderwerk. Als u aan het schoonmaken bent kunt u het houtwerk goed inspecteren en controleren op beschadigingen. U moet er vooral op letten of de verf aan het poederen is, kijk goed of er een waas op uw “vaatdoek” achterblijft.

  Dit betekent dat de verf namelijk aan het loslaten is en niet meer goed hecht waardoor het de beschermende functie verliest. Verder is de verkleuring van de verf een aanwijzing, scheurtjes en of blaasjes.

  Een groene aanslag op het schilderwerk aan de buitenzijde betekent dat u last heeft van vocht. Deze groene waas wordt namelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van mos of alg. Verwijder dit dan ook onmiddellijk als u dit ziet.
 • Naadjes en putjes die u in het schilderwerk ziet kunt u uitkrabben. Vul deze vervolgens met een twee componenten reparatiemiddel op epoxy basis. Als er alleen naadjes waarneembaar zijn kunt u ook gewoon acrylaat kit gebruiken.

  Gebruik buiten nooit gewone plamuur. Als u de beschadigingen gevuld heeft moet u de ondergrond eerst van een nieuwe verflaag voorzien. Eerst moet u de beschadigde plekken licht opschuren (korrelgrootte 120) en ook het ontvetten is weer van belang om voor een optimale hechtlaag te zorgen.

  Als u regelmatig uw schilderwerk bijwerkt kunt u langer wachten met een geheel nieuwe schilderbeurt van uw hele woning.
 • Regelmatig bijwerken van schilderwerk. Met een beetje TLC (tender, love and care) zoals ze in Amerika zeggen, blijft alles waar u regelmatig aandacht aan besteedt in goede conditie.

  Dit geldt ook voor uw schilderwerk. Als u beschadigingen waarneemt, werk ze dan meteen (als het weer het toelaat) bij. Let vooral op de zogenaamde kitnaden.

  Goed dampdicht aangebracht schilderwerk aan de binnenkant van uw woning zorgt ervoor dat vocht niet door het hout wordt opgenomen. Dit heeft uiteraard weer consequenties voor de levensduur van uw kozijnen of plaatmateriaal.
 • Het belang van ventilatie. U heeft het misschien wel eens ergens gezien, langs muren of in het plafond ziet u donkere vlekken/aanslag.

  De oorzaak hiervan is dat er te weinig wordt geventileerd. Als vocht continu in uw woning circuleert en niet de kans krijgt afgevoerd te worden dan ontstaat er schimmel.

  Dit komt omdat de verf na verloop van tijd los gaat laten. Door te ventileren zorgt u dat er verse lucht wordt aangevoerd en vochtige en vervuilde lucht wordt afgevoerd.

  In alle woningen zijn ventilatieroosters geplaatst. Maak hiervan dan ook gebruik en zet ze open. Hoe kunt u zelf waarnemen of u wel of niet voldoende ventileert?

  Kijk eens of uw ramen aan de binnenzijde na verloop van tijd beslagen zijn. Als dit gebeurt weet u dat u niet voldoende ventileert.
 • Schilderwerk laten onderhouden met onderhoudsabonnement. U heeft net alle handelingen kunnen lezen die nodig zijn om uw schildwerk in topconditie te houden.

  Waarom zou u daar zelf zoveel tijd en materiaal in steken? Door een abonnement af te sluiten met een professioneel schildersbedrijf bent u van alle zorgen af. Zo’n abonnement/contract sluit u af gedurende een aantal jaren.

In deze overeenkomst wordt aangegeven hoe frequent de schilder uw huis inspecteert.

Bij geconstateerde schade zal hij de schilder dit verhelpen door dit te repareren en te bij te werken.

Met een schilderwerk onderhoudsabonnement bespaart u zichzelf zorgen en tijd en u weet zeker dat uw huis in topconditie verkeert.

Dit laatste is uiteraard van belang voor de waarde van uw huis.

Schilder offerte vrijblijvend aanvragen

Zoals u weet is het onderhoud van uw schilderwerk van belang voor de staat van uw huis.

Het is niet alleen een fraai gezicht als uw huis strak in de verf staat maar het voorkomt ook vervolgschade.

Door het uitstellen van het schilderwerk krijgt hout, op een gegeven moment, de gelegenheid te gaan rotten. Lekkage, vocht en schimmel kunnen hiervan het vervolg zijn.

Investeer daarom uw tijd en geld verstandig en vraag een offerte bij ons schildersbedrijf aan.

De Schilder-Gigant uit Amsterdam staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Onze mensen zijn vak gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring.

Uiteraard zijn wij in het bezit van het schilder keurmerk en geven wij garantie over de door ons uitgevoerde werkzaamheden.

Twijfel niet en vraag bij ons een offerte aan. U omschrijft uw schilderwerk en binnen maximaal 2 dagen heeft u een offerte in huis.

Bij ons geldt, geen woorden maar daden. Wij zien uw offerte met plezier tegemoet.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!