Sinds 1986

Keuken schilderen

Een nieuwe keuken laten inbouwen kost behoorlijk veel geld. Gelukkig zijn er talloze goedkopere mogelijkheden zoals de bestaande keuken opknappen door te schilderen.

Het schilderen van de keukenkasten kunnen al een groot verschil maken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor een keuken schilderen. En dat hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn.

Een keuken schilderen kan al heel voordelig. Met een paar kleine aanpassingen ziet uw keuken er weer uit als nieuw.

Zo hoeft u geen complete keuken in te laten inbouwen om het verschil te kunnen maken.

keuken-laten-schilderen

Kosten keuken schilderen

Een keuken laten schilderen hoeft gelukkig helemaal niet prijzig te zijn. Zo kunnen de prijzen beginnen vanaf ongeveer 250 euro.

Wanneer u de klus laat uitbesteden door een professionele schilder, weet u honderd procent zeker dat het in een keer goed gebeurt. 

De schilder luistert zorgvuldig naar uw wensen voordat hij aan de slag gaat met het schilderen.

Daarnaast kan de schilder u gedegen adviezen geven over de mogelijkheden, verf, de afwerking en de schildermethode.

Hieronder hebben wij een handig prijsoverzicht gemaakt voor de prijzen van een keuken verven: 

Globale inschatting van het te schilderen oppervlakteGemiddelde prijs*
Koelkastdeur 40 x 180 cm€ 55 – € 87
Apothekerskastdeur 40 x 200 cm€ 66 – € 78
Hoekkast keuken€ 63 – € 89
Lichtlijst p/m€ 9 –  € 19
Plinten p/m€ 13 – € 24
Fronten 15 x 60 cm€ 19 – € 38
Fronten 40 x 60 cm€ 39 – € 68
Fronten 60 x 70 cm€ 48 – € 78

*Alle kosten zijn inclusief: arbeid, ontvetten, schoonmaken, schuren, btw, grondlaag en schilderwerk.

Veel gekozen schilderwerk keuken

Zoals u kunt zien kunnen de kosten redelijk uiteenlopen. Dit is een prijsindicatie, de prijs voor uw keuken kan hier wellicht iets van afwijken.

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over de mogelijkheden voor het schilderen van een keuken.

Hieronder hebben wij een handige tabel voor u opgesteld met de meest gekozen schilderprojecten:

Prijzen schilderen keuken 2024Kosten (inclusief)
keuken laten schilderen, inclusief deuren en plafond€ 1500 – 3500
de hele keuken laten schilderen € 450 – € 1400
gericht schilderklus in de keuken, alle keukenfronten schilderen € 260 – € 500

Materialen voor verven keuken

Een keuken verven gaat anders in zijn werk dan bijvoorbeeld een muurtje verven.

U kunt ervoor kiezen om de keuken standaard wit te laten spuiten. Maar misschien kan het ook heel mooi zijn om er wat kleur in aan te brengen.

Laat de keukenkastjes schilderen of bijvoorbeeld in een andere kleur spuiten! Het uiteindelijk aanzicht is geheel afhankelijk van uw wensen.

De mogelijkheden zijn eindig. Vraag hiervoor de schilder gerust om advies. U kunt het geheel in eigen stijl laten maken of kiezen voor iets unieks.

Zo zorgt u ervoor dat het een creatieve ruimte wordt, waar u naar hartenlust kunt koken en bakken. 

Keuken laten spuiten

Een keukenspuiter kunt u al inhuren vanaf 33 euro per m². Een keukenspuiter zorgt voor goed werk en wordt snel uitgevoerd.

De verf wordt onder hoge druk aangebracht met een verfspuit. De verf wordt op deze manier als het ware verneveld. Hierdoor wordt de verf gelijkmatig verdeeld. Het resultaat is verbluffend strak en egaal. 

Latex spuiten door een latexspuiter is een relatief nieuwe schildertechniek. Het werkt heel anders dan het klassieke sauzen.

Bij het sauzen komt het weleens voor dat tijdens het drogingsproces banen en strepen zichtbaar worden.

Dit geeft een niet zo mooi resultaat. Bij latex spuiten zijn banen en strepen voorgoed verleden tijd. De verf wordt gelijkmatig verdeeld, op deze manier is er altijd een egaal en strak resultaat.

Daarnaast gaat latex spuiten een heel stuk sneller dan het traditionele sauzen. En het allermooiste is nog dat latex spuiten ook nog een stuk goedkoper is dan sauzen.

Wel is het heel belangrijk om alles zorgvuldig en goed af te plakken. Zo komt de verf alleen op de daarvoor bestemde plek.

Gelukkig kan de schilder dit ook voor u regelen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat alles goed gebeurt. 

keuken-schilderen-schilder

Verf voor schilderwerk keuken

Niet alle verf is geschikt voor het schilderen van een keuken. Het is belangrijk om een goede, gedegen verfsoort te kiezen voor het schilderwerk in uw woonhuis.

De verf mag niet afstoten en moet goed kunnen hechten. Wij weten uit ervaring dat mensen meestal kiezen voor poly-urethaan lak. Een uitstekende keuze; poly-urethaan is slijtvast en in heel veel kleuren te krijgen. 

De verf kost tussen de 10 en 40 euro per liter. U kunt daarnaast kiezen tussen acrylaat-verf (water verdunbaar) of terpentine verdunbare verf.

Onze schilder kan u hiervoor meer advies geven. Wanneer u een van onze schilders inhuurt voor het schilderen van een keuken is de prijs van de verf altijd inclusief! 

Schilderwerk combineren

Wanneer er losse componenten in uw keuken worden geschilderd, zoals keukenkastjes, kan het zijn dat ze wel heel erg opvallen in verhouding met de muren.

Het is mooi om het schilderwerk op elkaar af te laten stemmen. Daarnaast kan dat al heel voordelig. 

Hoe meer vierkante meters u wilt laten schilderen, hoe meer korting u krijgt.

Wanneer u de keuken laat schilderen, kunt u er ook voor kiezen om andere onderdelen in uw huis onder handen te laten nemen.

Denk aan bijvoorbeeld deuren schilderen, de trap verven, of kozijnen schilderen. Een professionele schilder kan dit allemaal voordelig voor u uit handen nemen. 

Zo kunt u het schilderwerk perfect op elkaar af laten stemmen. Uw interieur krijgt op deze manier een geweldig upgrade waar u nog jarenlang met plezier van kan genieten!

Hieronder hebben wij een prijsindicatie samengesteld voor verschillende schilderklussen:

Lakwerk ( schilderwerk aflakken )Kostenindicatie
Deuren schilderen€ 80 tot  € 130
Kozijnen schilderen€ 30 tot  € 65
Trap schilderen€ 250 tot € 500
Muren sauzen€ 200 tot € 1400

Maak een plan voor uw keuken

Wilt u nog jarenlang genieten van het nieuwe schilderwerk van uw keuken en wilt een stapje verder?

Dan kan het geen slecht idee zijn om een plan te maken voor het schilderwerk. Hier kunt u volledig uw creativiteit in kwijt.

Breng een aantal vernieuwingen aan, kies een nieuwe ondergrond (of een compleet andere kleur), werk met licht en schaduw en mooie patronen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Een professionele schilder luistert graag naar wat uw wensen zijn. Het is in de meeste gevallen niet nodig om een nieuwe keuken aan te schaffen. Met een dosis creativiteit, goede verf en een professionele vakman, ziet uw keuken er straks weer uit als nieuw! 

Besparen op de kosten keuken schilderen

Wilt u besparen op de kosten van het schilderen van een keuken? Dan zit u bij ons helemaal goed.

Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet. Zodat u zo voordelig mogelijk uw keuken kan laten schilderen.

keukenkastjes-verven

Bespaartip 1: Voorwerk

Het kan behoorlijk wat geld schelen wanneer u alvast wat voorwerk doet in de keuken voordat de schilder langskomt. Denk hierbij aan kleine werkzaamheden.

Zo kunt u alvast alles een beetje opruimen, schoonmaken, afplakken en hier en daar wat schuren. Op deze manier kan de schilder direct aan de slag gaan met het schilderwerk.

De schilder hoeft zich dan minder bezig te houden met het voorwerk. Dit kan behoorlijk schelen op de totale kosten.

Bespaartip 2: Offertes aanvragen

Deze bespaartip is er eentje die nog weleens onderschat wordt. Wij adviseren u, om minimaal 4 offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven.

Zo kunt U de schilder offertes naast elkaar leggen en ze met elkaar vergelijken. Soms kan dit tot wel 45 procent schelen op de totale kosten van het schilderwerk.

Meestal krijgt u de offertes binnen twee werkdagen. Daarnaast is een offerte aanvragen altijd gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. 

Lees voordat u offertes aanvraagt, eerst referenties en reviews van het desbetreffende schildersbedrijf.

Helaas zijn er een aantal spelers op de markt die slecht schilderwerk leveren voor lage prijzen.

Daarnaast zijn er een aantal zwart betaalde schilders actief met soort gelijke kwaliteit – u heeft daarnaast geen garantiemogelijkheden waar u op terug kan vallen. 

Bespaartips 3: Winterschilder inhuren

Helaas is die mooie zomer weer voorbij. In de koude kille en donkere maanden, kunt u gebruik maken van een zogenaamde winterschilder.

Een winterschilder is goedkoper dan een reguliere schilder. Een winterschilder is in te huren voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk.

De schilder is tot soms wel 30 procent goedkoper dan een normale schilder. Dit kom doordat schilders in de winter minder klussen hebben. Dit ten voordele van u! Zo gaat u met fris schilderwerk het voorjaar in! 

Bespaartip 4: kwantumkorting

Hier geldt de gulden regel: hoe meer oppervlakte er geschilderd moet worden; hoe meer korting u krijgt!

Combineer het schilderwerk in uw woning, of vraag eens aan uw buurman of hij ook een schilder nodig heeft.

Zo kan de schilder in één keer meerdere werkzaamheden doen. U krijgt op deze manier een aantrekkelijke kwantumkorting. Fijn voor u én fijn voor uw buren.

Wanneer de keuken verven?

Eens in de zoveel jaar heeft een keuken een schilderbeurt nodig. Wanneer de kasten vergelen, blaasjes en scheurtjes zichtbaar worden is het tijd voor een nieuw likje verf.

Wanneer keukenkastjes aan de frontjes lelijker worden, kunnen reparaties én nieuw schilderwerken het simpel voor u oplossen. 

U hoeft uiteraard niet de gehele keuken te vervangen, maar met een paar simpele reparaties en wat fris schilderwerk kan de keuken er weer als nieuw uitzien en zo nog jaren meegaan. Zie het als een soort upgrade.

Wilt u dat het schilderwerk zo lang mogelijk goed blijft? Dan kunnen wij een u paar nuttige tips geven:

  • Ventileer goed. In de keuken zijn er meestal veel dampen en kan de verf uitdrogen. Voorkom scheurtjes en ventileer goed in de keuken.
  • Maak regelmatig het schilderwerk even schoon met een doekje. Zorg er tevens voor dat er geen vet op het schilderwerk komt. Check dit met enige regelmaat.
  • Controleer het schilderwerk minimaal twee keer per jaar. Tijdens deze controle checkt u de staat van het schilderwerk. Eventuele beschadigingen kunt u bijwerken waar het nodig is. Zo blijft het schilderwerk in goede conditie en verlengt u de levensduur van het schilderwerk. 

Schilder inhuren voor keuken

Bent u op zoek naar een professionele schilder voor het schilderwerk in uw keuken?

Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan! De Schilder-Gigant staat garant voor hoge kwaliteit schilderwerk voor lage prijzen.

Schildersbedrijf de Schilder-Gigant is actief in alle regio’s. Wij luisteren graag naar uw wensen en zorgen ervoor dat uw keuken straks weer als nieuw aanvoelt!

Vragen & Antwoorden keuken overschilderen

Wat kost een keuken schilderen?

Een keuken schilderen of laten spuiten is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe keuken. Lees hier een stappenplan voor het overschilderen van uw oude keuken.

Hoe schilder je een keuken?

Een keuken schilderen is een tijdrovende klus. Volgt u het stappenplan op deze pagina en uw keuken is binnen No Time weer als nieuw!

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!