Sinds 1986

Buitenmuur stucen uitbesteden aan professionele stukadoors

Uw buitenmuur stucen zorgt niet alleen voor een stijlvolle nieuwe uitstraling van uw woning. Het brengt ook verschillende praktische voordelen met zich mee. Als u het stucwerk laat uitvoeren door een ervaren vakman dan zorgt het buitengevel stucwerk jarenlang voor een waterdichte bescherming van uw buitenmuren.  

Met professioneel stucwerk verlengt u de levensduur van uw gevel en verbetert u zelfs de isolatiewaarde van uw woning. Dit maakt een buitenmuur laten stucen ook een slimme kostenbesparende investering voor de toekomst omdat u uw energierekening kunt verlagen! 

Bij schildersbedrijf Schilder-Gigant kunnen we uw buitenmuren voorzien van hoogwaardig stucwerk voor een scherpe prijs. Door offertes te vergelijken via onze website kunt u tot wel 40 procent besparen op het stucen van uw buitenmuur. Wij hanteren betaalbare prijzen zonder in te leveren op kwaliteit en vakmanschap!


Wat doet de stukadoor precies bij een buitenmuur stucen?

Bij een buitenmuur stucen voert de stukadoor verschillende taken uit om een gladde en beschermende afwerklaag aan te brengen aan uw buitenmuren.
Dit begint met het voorbereiden van het oppervlak door eventuele oneffenheden te repareren en de muur alvast grondig schoon te maken.

Vervolgens brengt de stukadoor een speciale stucmortel aan op de muur op basis van cement en werkt hij deze glad en gelijkmatig af. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kan de stukadoor ook texturen of patronen aanbrengen.

Ten slotte zorgt de stukadoor voor de juiste afwerking en eventuele verdere behandelingen, zoals het aanbrengen van een waterdichte coating om de muur extra goed te beschermen tegen weersinvloeden. Uw buitenmuur wordt immers dagelijks blootgesteld aan verschillende weerstypes waardoor het stucmengsel hier goed tegen bestand moet blijven.

Op welke ondergrond kan buitenmuur stucwerk worden aangebracht?

Buitenmuur stucwerk kan op verschillende ondergronden worden aangebracht, maar het is van groot belang dat de ondergrond stabiel, schoon en geschikt is voor een goede hechting. De meest geschikte ondergronden voor buitenmuur stucwerk zijn:

1. Baksteen:
Traditionele bakstenen muren kunnen een goede ondergrond zijn voor stucwerk, mits ze stabiel zijn en geen grote scheuren of losse delen hebben.

2. Beton:
Betonnen muren bieden een stevige ondergrond voor stucwerk, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het beton volledig uitgehard en vrij is van vuil en losse deeltjes.

3. Gepleisterde muren:
Als de bestaande pleisterlaag op de buitenmuur nog stevig en intact is, kan er stucwerk direct overheen worden aangebracht.

4. Geëgaliseerd metselwerk:
Als het metselwerk van de buitenmuur al is geëgaliseerd of gladgestreken, kan dit ook een erg geschikte ondergrond zijn voor stucwerk.

Het verschil tussen een buitenmuur stucen en een binnenmuur stucen

Het stucen van een buitenmuur en een binnenmuur verschilt in diverse opzichten. Ten eerste vereisen buitenmuren stucwerk dat goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en zonlicht. Daarom wordt er voor een buitenmuur stucen een speciaal mengsel gebruikt dat goed bestand is tegen vocht en temperatuurveranderingen.
De stukadoor maakt voor het stucen van een buitenmuur meestal gebruik van cementgebonden stuc(cementmortel). Zo bent u zeker dat het stucwerk in goede conditie blijft ongeacht het weer.

Voor een binnenmuur stucen kan de stukadoor gebruikmaken van verschillende soorten gipspleister. Binnenmuren worden zoals u begrijpt natuurlijk niet rechtstreeks blootgesteld aan de elementen.

Een ander verschil is de toepassing van isolatie. Bij buitenmuren kan isolatie vaak worden gebruikt voor het stucwerk om de isolatiewaarde van het huis te verbeteren. Dit is minder gebruikelijk bij binnenmuren, waar isolatiemateriaal meestal apart wordt aangebracht.

Bovendien biedt buitenmuur stucwerk vaak mogelijkheden voor een korrelige afwerking of textuur, zoals spachtelputz, om extra bescherming te bieden tegen weersinvloeden en een decoratief effect te creëren. Binnenmuur stucwerk biedt daarentegen weer andere afwerkingsmogelijkheden, zoals gladde afwerkingen, sierpleisters, verf en behang.

Over het algemeen is voor buitengevel stucwerk meer gespecialiseerde kennis en expertise nodig. Dit maakt het echt specialistenwerk vanwege de hoge eisen die worden gesteld aan weerbestendigheid en duurzaamheid.
Schakel daarom een professionele stukadoor in die ervaring heeft met het stucen van buitenmuren om zeker te zijn van kwaliteit.

Professioneel stukadoorsbedrijf inschakelen voor uw buitenmuur stucen? Wij hebben een groot netwerk van vakkundige stukadoors en schilders beschikbaar.
Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte op voor uw stukadoorsklus en ontvang binnen 2 minuten een prijsindicatie in uw mailbox!

Aspect Buitenmuur stucen Binnenmuur stucen
Weerbestendigheid Vereist stucwerk dat bestand is tegen regen, wind en zonlicht. Geen directe blootstelling aan weersomstandigheden.
Materiaal Cementgebonden stuc (cementmortel) voor vocht- en temperatuurbestendigheid. Verschillende soorten gipspleister.
Isolatie Isolatie wordt vaak toegepast om de isolatiewaarde van het huis te verbeteren. Isolatiemateriaal wordt meestal apart aangebracht.
Afwerking Mogelijkheden voor korrelige afwerking of textuur, zoals spachtelputz. Gladde afwerkingen, sierpleisters, verf en behang.
Expertise Vereist meer gespecialiseerde kennis en expertise vanwege hoge eisen aan weerbestendigheid en duurzaamheid. Minder gespecialiseerde kennis nodig dan bij buitenmuren.
Professionele hulp Aanbevolen om een professionele stukadoor met ervaring in buitenmuren in te schakelen. Professionele hulp is nuttig, maar niet altijd noodzakelijk.

Welke stucwerk mogelijkheden zijn er voor buitenmuren stucen?

Voor buitenmuren zijn er verschillende stucwerk mogelijkheden en technieken mogelijk. Hieronder ziet u de meest populaire opties voor buitengevel stucwerk:

 • Sierpleister
  Sierpleister valt onder pleisterwerk. Bij sierpleister wordt een decoratieve afwerklaag aangebracht op de buitenmuur, vaak met een korrelige structuur voor een unieke uitstraling.
 • Traditioneel pleisterwerk
  Bij traditioneel pleisterwerk wordt een gladde laag pleistermortel aangebracht op de buitenmuur. Deze methode wordt vaak toegepast bij buitenmuren en is erg geschikt voor het egaliseren en beschermen van de muur.
 • Schuurwerk
  Schuurwerk is een populaire optie voor buitenmuur stucwerk. Een stukadoor kan een gewenst patroon of reliëf creëren door middel van een schuurtechniek. Met behulp van een speciale spons wordt het opgedroogde stucwerk afgeschuurd, wat een mooi subtiel korrelig effect geeft en tegelijkertijd ook waterdicht blijft.
 • Spachtelputz
  Spachtelputz is een geliefd en veelgebruikt materiaal voor buitenmuren. Het mengsel bestaat uit bindmiddel en marmerkorrels. Uw buitenmuur stucen met spachtelputz resulteert in een duurzame, krasvrije afwerking die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Elke techniek heeft zijn eigen voordelen. Mocht u twijfelen over de beste optie, dan kan onze ervaren stukadoor u uiteraard adviseren over de meest geschikte opties voor specifieke project! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Voor welke buitenmuren is een buitenmuur stucen niet geschikt?

Het stucen van een buitenmuur kan een uitstekende keuze zijn voor veel huizen, maar er zijn ook situaties waarin het minder geschikt is om te kiezen voor uw buitenmuur stucen.
Als uw buitenmuur bijvoorbeeld echt structurele problemen vertoont, zoals ernstige scheuren of verzakkingen, is het stucen mogelijk niet de beste oplossing.
Deze problemen moeten eerst worden aangepakt voordat stucwerk kan worden aangebracht. Ook als de ondergrond van uw buitenmuur onstabiel is of als er vochtproblemen zijn, kan stucwerk niet goed hechten en kan het snel beschadigd raken.

Ook voor historische gebouwen met waardevolle gevels kan het stucen van de buitenmuur schade veroorzaken aan het oorspronkelijke materiaal. In deze gevallen kan het behoud van de originele buitenmuur de voorkeur hebben.

Het is belangrijk om de specifieke kenmerken van uw woning goed te evalueren voordat u beslist of het stucen van de buitenmuur de juiste keuze is. Onze ervaren professionals kunnen u helpen bij het maken van een goede weloverwogen beslissing.

Buitenmuur stucen prijzen per m2

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten stucwerk voor buitenmuren:

Type Stucwerk Kosten per m² Details
Traditioneel pleisterwerk €12 – €26
Schuurwerk €14 – €29 Afhankelijk van de complexiteit van het patroon.
Schuurwerk fijn €14 – €22
Schuurwerk grof €18 – €29
Spachtelputz €20 – €30 Afhankelijk van de gewenste korreldikte en kleur.
Sierpleister €15 – €30 Afhankelijk van het type sierpleister en eventuele extra afwerkingen.

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

 • Oppervlakte van uw buitenmuur
  De grootte van het te stucen oppervlak is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger ook de totale prijs.
 • Huidige staat van de muur
  Als de muur in slechte staat verkeert en reparaties of voorbereidend werk nodig heeft, kunnen de kosten voor uw buitenmuur stucen toenemen.
 • Afwerking
  Het type afwerking en de materialen die u kiest hebben invloed op de totale kosten. Luxere opties kunnen duurder zijn.
 • Extra werkzaamheden die u eventueel wilt uitbesteden
  Eventuele extra werkzaamheden, zoals het repareren van scheuren, aanbrengen van isolatie of aanpassingen aan de ondergrond, kunnen de kosten verhogen.
  Echter wij kunnen u vaak een scherpe totaalprijs aanbieden als u meerdere klussen combineert!

Nu weten wat uw stucwerk project kost? Vraag kosteloos een offerte op en ontdek hoe betaalbaar een buitenmuur stucen kan zijn!

Bespaar op buitenmuur stucen via Schilder-Gigant!

U wilt natuurlijk graag geld besparen op het stucen van uw buitenmuur en toch zeker zijn van een professioneel eindresultaat. Bij Schilder-Gigant maken we het eenvoudig voor u. Met slechts een paar klikken kunt u gratis en vrijblijvend offertes vergelijken van ervaren stukadoors in uw regio.

Ons platform biedt een handige manier om snel meerdere offertes te ontvangen, zodat u in een klik kunt kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Geen gedoe meer met het bellen van verschillende stukadoors of het zelf vergelijken van prijzen.

Bij Schilder-Gigant brengen we u in contact met de beste vakmensen zodat u tijd en geld kunt besparen op uw project zoals buitenmuur stucen!

Buitenmuur stucen en onderhoud

Het is van groot belang om regelmatig uw buitenmuur stucwerk te onderhouden. Hoewel stucwerk bekend staat om zijn robuuste eigenschappen, kan het toch gevoelig zijn voor slijtage. Bijvoorbeeld door blootstelling aan de weerstypen en door andere omgevingsfactoren.
Regelmatige reiniging is noodzakelijk om vuil, stof, algen en ander vuil te verwijderen voordat het uw gevel beschadigt. Het stucwerk kan het beste gereinigd worden met een zachte borstel en mild reinigingsmiddel.

Periodieke controles van uw gevel stucwerk

Periodieke controles kunnen helpen om scheuren, beschadigingen of zwakke plekken aan uw buitenmuren op tijd op te sporen en te repareren. Controleer ook regelmatig op vochtproblemen rondom het stucwerk en zorg voor goed functionerende goten en afvoeren. Als uw stucwerk geschilderd is, is het belangrijk om de verflagen periodiek te laten overschilderen door een professionele schilder. Zo kan de kleur en de bescherming behouden blijven.

Bij de Schilder-Gigant zijn we een schilders- en stuwadoorsbedrijf in een. U kunt daarom eenvoudig professionele schilders en stukadoors vinden voor het vernieuwen van uw gevel!

Voordelen van een buitenmuur stucen


Het laten stucen van uw buitenmuur biedt verschillende voordelen:

 • Bescherming tegen weersinvloeden
  Een goed aangebrachte stuclaag beschermt uw buitenmuur tegen regen, wind, Uv-straling en andere (weers)omstandigheden. Dit verlengt de levensduur van uw gevel en vermindert de kans op schade door vocht en schimmelvorming.
 • Verzorgde uitstraling
  Door uw buitenmuur te stucen, geeft u uw woning een frisse en verzorgde uitstraling. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden om de stijl van uw huis precies af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren.
 • Verhoogde isolatiewaarde
  Sommige stucwerktechnieken, zoals gevelisolatie met sierpleister, kunnen de isolatiewaarde van uw woning verbeteren.

Hoe werkt isoleren met stucwerk?

Stucwerk zoals sierpleister op buitenmuren werkt uiteraard niet zo effectief als isolatiemateriaal. Toch kan het werken als een extra laag isolatie voor uw huis, vergelijkbaar met het dragen van een extra trui. Uw buitenmuur stucen helpt vaak om de warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer, waardoor uw energierekening daalt. Ook vult het kleine scheurtjes en gaten in de muur op, waardoor tocht wordt verminderd en uw huis comfortabeler aanvoelt.

 • Minder onderhoud nodig
  Hoewel stucwerk wel onderhoud nodig heeft, vereist een gestucte buitenmuur over het algemeen minder onderhoud dan onbewerkte muren. De stuclaag beschermt de onderliggende muur tegen vervuiling en slijtage. Hierdoor bespaart u geld op de lange termijn.
 • Verhoogde waarde van uw woning
  Een goed onderhouden en aantrekkelijke gevel kan de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers worden vaak direct aangetrokken door een goed verzorgde buitenkant. Dit kan resulteren in een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs die u kunt vragen voor uw huis.

Buitenmuur stucen vergunning nodig?

Of u een vergunning nodig heeft voor een buitenmuur stucen is afhankelijk van de lokale bouwvoorschriften en het beleid van de gemeente waarin u woont. In sommige gebieden kunnen bepaalde soorten renovaties aan de buitenkant van een huis vergunningen vereisen. Terwijl dit in andere gebieden dit niet het geval is. Vooral wanneer u drastisch het uiterlijk van uw buitenmuur en verandert met buitengevel stucwerk kan er een vergunning nodig zijn.

Neem vooraf contact met uw gemeente om de regels in uw regio voor buitenmuur stucwerk te achterhalen. Zij kunnen u adviseren over eventuele vergunningen die nodig zijn en eventuele regels waaraan u moet voldoen bij het laten stucen van uw gevel.

Wat voor soort buitenmuren kunt u zoal laten stucen?

Naast het stucen van de buitenmuren/gevel van uw huis, kunnen onze vakmensen ook andere buitenmuren stucen. Denk aan schuttingen, tuinmuren, garagemuren, en bijgebouwen.

Of u nu wilt dat uw garage een mooi geheel vormt met de rest van uw buitenmuren, uw schuur wilt beschermen tegen vocht of een stijlvolle afwerking voor uw buitenkeuken wilt creëren, onze stukadoors zorgen voor professionele en duurzame resultaten. Met de expertise van onze professionele schilders en stukadoors kunt u nog vele jaren genieten van de stijlvolle uitstraling en optimale bescherming van uw buitenmuren.

Zelf uw buitenmuur stucen of uitbesteden?

Wanneer u overweegt om zelf de buitenmuur te stucen, is het belangrijk om hier goed over na te denken en verschillende factoren in overweging te nemen. Voor deze klus is kennis en ervaring nodig. Als u dit ziet zitten en ervaring heeft met vergelijkbare projecten, kan zelf stucen een goede optie zijn.

Daarnaast is de omvang van het project een belangrijke factor. Kleine stucwerkprojecten met eenvoudige muren kunnen goed geschikt zijn voor doe-het-zelvers. Echter, bij grotere projecten met buitenmuren die lastiger te bewerken zijn of speciale afwerkingen, kan het inhuren van professionele stukadoors verstandiger zijn.

Uw beschikbare budget en uw eigen tijdsplanning spelen uiteraard ook een rol in deze afweging. Zelf stucen kan kostenbesparend zijn, maar het vergt wel tijd om het echt goed te doen. Als u weinig ervaring heeft of weinig tijd beschikbaar heeft kan het inhuren van professionals de moeite waard zijn. Zij gaan vakkundig en zeer efficiënt te werk en leveren u gegarandeerd professionele kwaliteit.

Het is tot slot ook belangrijk om rekening te houden met mogelijke risico’s van zelf stucen, zoals slechte hechting, scheuren of ongelijkmatige afwerking, vooral als u geen ervaring heeft met stucwerk.

Als u ervoor kiest om zelf de buitenmuur te stucen en later professionals inhuurt, zoals de professionals van Schilder-Gigant, zorg er dan voor dat het stucwerk goed is voorbereid en afgewerkt voordat de schilders aan de slag gaan.
Dit zorgt voor een beter resultaat en kan kosten besparen doordat de stukadoors minder tijd nodig hebben voor voorbereidende werkzaamheden. Overleg ook altijd vooraf uw specifieke wensen met de vakman zodat het resultaat voldoet aan uw verwachtingen!

De levensduur van buitenmuur stucwerk

De levensduur van buitenmuur stucwerk hangt af van meerdere factoren. Zo spelen vooral de kwaliteit van het stucwerk, maar ook de weersomstandigheden en de blootstelling aan de zon en de mate van onderhoud hierin een belangrijke rol. Over het algemeen kan goed aangebracht stucwerk dat regelmatig wordt onderhouden vele jaren meegaan.

In ideale omstandigheden kan buitenmuur stucwerk tot wel 20 tot 30 jaar meegaan voordat het echt merkbare tekenen van slijtage begint te vertonen.
Woont u in een gebied met extreme weersomstandigheden, zoals veel regen, vorst of blootstelling aan zonlicht, dan kan de levensduur wat korter zijn.

Het is belangrijk om het stucwerk regelmatig te inspecteren en eventuele problemen zoals scheuren of beschadigingen tijdig aan te pakken. Regelmatig onderhoud, zoals reinigen, repareren van kleine beschadigingen kan de levensduur van het gevel stucwerk aanzienlijk verlengen. Ook uw gestucte buitenmuur laten schilderen indien nodig, zorgt ervoor dat de muur langer in goede staat blijft.

Het gebruik van hoogwaardige materialen en de keuze voor ervaren vakmensen kan ook bijdragen aan een langere levensduur van het stucwerk. Let daarom bij het kiezen van een stukadoor op hun ervaring, referenties en de kwaliteit van hun werk.
Kiest u voor de Schilder-Gigant dan bent u er 100% van verzekerd dat u met ervaren vakmensen in zee gaat.

Wilt u weten wat u betaalt voor een erkende stukadoor om uw buitenmuren te laten stucen? Vraag direct een prijsindicatie op!

Waarom uw buitenmuur stucen door Schilder-Gigant?

Het uitbesteden van stucwerk aan een gerenommeerd stukadoors- en schilderbedrijf zoals Schilder-Gigant biedt verschillende voordelen. Allereerst zijn er aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk, tot wel 40 procent in vergelijking met het inhuren van een individuele vakman.

Daarnaast werken bij Schilder-Gigant alleen erkende en ervaren schilders en stukadoors, waardoor u zeker bent van hoogwaardig vakmanschap en een professioneel eindresultaat.

Bovendien beschikt Schilder-Gigant over een netwerk van lokale professionals verspreid over heel ons land. Hierdoor kunt u profiteren van lokale expertise en een snelle service zonder extra voorrijkosten. Vanwege ruim 36 jaar ervaring beschikken we over een ruime kennis van diverse soorten schilder- en stucwerk. Onze professionals stellen kwaliteit en klantvriendelijkheid voorop en doen er alles aan om uitstekende resultaten te leveren die voldoen aan al uw verwachtingen!
Ook voor professioneel advies over uw stucproject kunt u uiteraard bij ons terecht.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!