Sinds 1986

Renovlies behang aanbrengen voor een scherpe prijs door een vakkundige schilder?

Vind erkende, betaalbare schilders in uw buurt voor deze klus via Schilder-Gigant!

Renovlies behang is een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en strakke afwerking van hun muren. Dit type wandbekleding zorgt niet alleen een gladde en egale look, maar verbergt ook kleine oneffenheden in de muur. Wat een professionele en nette uitstraling geeft aan de ruimte.

Zoekt u een betaalbare schilder die op vakkundige wijze renovlies aanbrengt voor een betaalbare prijs? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een schilder offerte op bij schildersbedrijf de Schilder-Gigant! Onze schilders bieden professionele schilder- en behangdiensten aan tegen scherpe prijzen. De schilders uit ons netwerk zijn ervaren in het aanbrengen van renovlies met precisie en vakmanschap waardoor uw muren er weer als nieuw uitzien!

Of het nu gaat om een frisse update van uw interieur of om het opknappen van uw woning voor verkoop, wij staan klaar om uw renovlies project op succesvolle wijze te realiseren.
Met onze toewijding aan kwaliteit kunt u rekenen op een vakkundige afwerking en een resultaat waar u jarenlang plezier van heeft!

Wat is renovlies behang precies?

Renovlies behang is een vezelversterkt behang dat wordt aangebracht op muren om kleine oneffenheden te verbergen en een gladde, egale afwerking te creëren. Het wordt vooral toegepast in nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande woningen waar een strakke afwerking gewenst is. Huiseigenaren kiezen vaak voor renovlies vanwege de duurzaamheid van het materiaal. Maar ook de mogelijkheid om kleine scheurtjes en barsten aan hun muur te camoufleren. Daarnaast biedt renovlies een goede basis voor verdere afwerking, zoals schilderen.

Renovlies in uw nieuwbouwwoning

Renovlies behang is bij uitstek geschikt voor nieuwbouwwoningen vanwege de strakke moderne afwerking en duurzaamheid. Nieuwbouwmuren hebben vaak kleine oneffenheden die met renovlies gemakkelijk kunnen worden weggewerkt. Waardoor een perfect glad resultaat wordt bereikt als er gekozen wordt voor renovlies nieuwbouw.

Wat is het verschil tussen renovlies en stucwerk of glasvliesbehang?

Zowel renovlies als stucwerk en glasvliesbehang zijn alle drie populaire wandafwerkingen.
De verschillen tussen renovlies en stucwerk, en het verschil tussen renovlies en glasvliesbehang, liggen voornamelijk in het materiaal, de toepassing en de afwerking.

Renovlies vergeleken met stucwerk

Materiaal
Renovlies is een behangproduct gemaakt van vliesmateriaal, meestal versterkt met glasvezel. Stucwerk daarentegen is een traditionele afwerkingstechniek waarbij een dikke laag pleistermateriaal rechtstreeks op de muur wordt aangebracht.

Toepassing
Renovlies wordt aangebracht als een rollende afwerking op de muur, vergelijkbaar met conventioneel behang. Stucwerk daarentegen vereist een arbeidsintensiever proces waarbij de pleisterlaag met de hand op de muur wordt aangebracht en vervolgens gladgestreken wordt.

Afwerking
Renovlies behang aanbrengen resulteert in een gladde en egale afwerking van de muur, terwijl stucwerk een meer textuurrijke en robuuste uitstraling heeft. Afhankelijk van de gekozen stucmethode en -afwerking.

Renovlies vergeleken met glasvliesbehang

Materiaal
Renovlies en glasvliesbehang zijn beide behangproducten versterkt met glasvezels, maar er zijn enkele subtiele verschillen in de samenstelling en structuur van het materiaal.

Toepassing
Renovlies wordt over het algemeen gebruikt voor het verbergen van kleine oneffenheden in de muur en het creëren van een gladde afwerking. Glasvliesbehang kan een iets grovere textuur hebben en wordt vaak gebruikt voor zijn extra stevigheid en duurzaamheid, vooral in ruimtes die meer vatbaar zijn voor beschadigingen.

Afwerking
Renovlies behang resulteert in een strakke en egale afwerking van de muur, terwijl glasvliesbehang iets meer structuur laat zien, afhankelijk van het specifieke ontwerp en de textuur van het behang.

Kortom, hoewel renovlies, stucwerk en glasvliesbehang allemaal worden gebruikt voor muurafwerking, verschillen ze in materiaal, toepassing en uiteindelijke uitstraling, waardoor huiseigenaren verschillende opties hebben om de uitstraling van hun interieur aan te passen aan hun voorkeuren.

Welke muurafwerking is het meest geschikt voor mijn huis?

Of u liever voor renovlies of voor stucwerk kiest, is natuurlijk geheel afhankelijk van uw wensen. Schilder-Gigant kan u helpen bij het kiezen van de juiste muurafwerking die is afgestemd op uw specifieke behoeften en voorkeuren.
Onze ervaren schilders zijn op de hoogte van de verschillende eigenschappen en toepassingen van verschillende muurafwerkingsmaterialen, zoals renovlies, stucwerk en glasvliesbehang. Ze kunnen advies geven op basis van uw specifieke situatie en wensen.

Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een strakke en egale afwerking die kleine oneffenheden in de muur verbergt, zou renovlies behang een goede keuze kunnen zijn. Als u daarentegen een meer robuuste grove uitstraling verkiest, zou stucwerk meer geschikt kunnen zijn. En als u extra stevigheid en duurzaamheid nodig hebt, zou glasvliesbehang een goede optie kunnen zijn.

Onze schilders kunnen u helpen bij het afwegen van de voor- en nadelen van elke optie. Evenals bij het kiezen van de juiste afwerking op basis van uw smaak, budget en de functie van de ruimte. Met hun expertise en professionele advies kun je erop vertrouwen dat u de juiste beslissing neemt en straks geniet van een prachtig resultaat!

De voordelen van renovlies

Renovlies biedt vele voordelen:

Bestand tegen beschadigingen
Renovlies behang biedt niet alleen een strakke en egale afwerking voor uw muren, maar het is ook zeer veerkrachtig en bestand tegen beschadigingen en scheuren. Dit maakt het ideaal voor ruimtes die veel worden gebruikt, zoals gangen, kinderkamers en woonkamers. Door de stevige structuur van het behang kunnen kleine krassen, vlekken en andere beschadigingen gemakkelijk worden gereinigd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het behang. Zo blijven uw muren er jarenlang fris en als nieuw uitzien, zelfs in een druk huishouden.

Geschikt als basisondergrond
Een ander voordeel van renovlies behang is dat het een uitstekende basis vormt voor verdere afwerking, zoals een schilderlaag. Omdat het behang een gladde en egale textuur heeft, kunnen verfkleuren gelijkmatig worden aangebracht zonder dat er onregelmatigheden zichtbaar zijn. Dit zorgt voor een professioneel ogende afwerking die uitstekend aansluit bij uw interieurontwerp. Bovendien biedt het behang een goede hechting voor verf, waardoor de kleuren langer helder en levendig blijven zonder af te bladderen of te vervagen.

Vele kleuropties

Tot slot is renovlies behang verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, structuren en patronen, waardoor u eindeloos kunt variëren en uw eigen unieke look kunt creëren. Of u nu kiest voor een klassieke gladde afwerking of een trendy textuur, er is altijd een renovlies behang dat perfect past bij uw smaak en interieurstijl.

Met de professionele installatieservices van Schilder-Gigant kunt u erop vertrouwen dat uw renovlies behang perfect wordt aangebracht voor een prachtig resultaat dat lang meegaat!

Enkele mogelijke nadelen van renovlies behang

Investeringskosten
De kosten voor het aanbrengen van renovlies behang kunnen in eerste instantie wat hoger zijn dan bij traditioneel behang of verf. Hoewel renovlies behang duurzaam is en op lange termijn kostenbesparend kan zijn vanwege de lange levensduur, kan de investering voor sommige huiseigenaren een struikelblok zijn.

Vergt zorgvuldige voorbereiding van de oppervlakken
Voor een optimaal resultaat vereist het aanbrengen van renovlies behang een zorgvuldige voorbereiding van de oppervlakken. Eventuele bestaande scheurtjes of gaten worden gerepareerd voordat het behang wordt aangebracht. Dit kan extra tijd en kosten met zich meebrengen, vooral als er veel voorbereidend werk nodig is.

Moeilijker te verwijderen dan andere soorten wandbekleding
Hoewel renovlies duurzaam is en bestand tegen beschadigingen, kan het moeilijker zijn om te verwijderen dan traditioneel behang. Als u in de toekomst uw muren opnieuw wilt decoreren, kan het verwijderen van renovlies behang meer tijd en moeite kosten. Vooral als het stevig aan de muren is bevestigd.

Ondanks deze mogelijke nadelen biedt renovlies behang nog steeds veel voordelen en is het een uitstekende keuze voor huiseigenaren die streven naar een duurzame, strakke en professionele afwerking van de muren. Met de juiste voorbereiding en professionele installatie door Schilder-Gigant kunnen deze mogelijke nadelen vaak worden beperkt.

Wanneer renovlies behang vervangen?

Het vervangen van renovlies behang is afhankelijk van de conditie van het bestaande behang en van uw eigen wensen. Over het algemeen heeft renovlies behang een lange levensduur en hoeft het niet vaak te worden vervangen. Er zijn echter enkele situaties waarin het vervangen van het behang een overweging kan zijn.

Als het renovlies behang beschadigd is geraakt door bijvoorbeeld scheuren, krassen of vochtproblemen, kan het nodig zijn om het te vervangen. Om de uitstraling van de ruimte te verbeteren. Veranderingen in uw interieurontwerp kunnen ook een reden zijn om renovlies te vervangen. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe look wil creëren die beter past bij uw huidige stijlvoorkeuren.

Daarnaast kan verouderd of verkleurd behang na verloop van tijd een reden zijn om het te vervangen. Blootstelling aan zonlicht, rook of andere omgevingsfactoren kan na verloop van tijd leiden tot verkleuring of vervaging van het behang. Waardoor het er minder aantrekkelijk uitziet. Het vervangen van het renovlies behang kan dan de ruimte opfrissen en een nieuwe uitstraling geven.

Soms kan het ook wenselijk zijn om renovlies behang te vervangen om de isolatie- of geluidsdempende eigenschappen van een ruimte te verbeteren. Nieuwere varianten van renovlies behang kunnen geavanceerdere isolatie- en geluidsdempende kenmerken hebben. In dit geval kan het vervangen van het bestaande behang een manier zijn om energie te besparen, en het comfort in huis te verhogen.

Kortom, hoewel renovlies behang over het algemeen duurzaam en langdurig is, zijn er verschillende situaties waarin het vervangen nodig of wenselijk kan zijn.
Het is belangrijk om de conditie van het behang regelmatig te controleren. En om indien nodig actie te ondernemen.

Geschikte en ongeschikte ruimtes voor renovlies

Renovlies behang is over het algemeen geschikt voor de meeste ruimtes in huis, maar er zijn enkele afwegingen die moeten worden gemaakt bij het kiezen van de juiste toepassingen:

Geschikte ruimtes voor renovlies

Woonkamers
Renovlies behang is ideaal voor woonkamers vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid qua kleur en ontwerp. Het biedt een strakke en egale afwerking die goed past bij diverse interieurstijlen.

Slaapkamers
In slaapkamers biedt renovlies behang een rustgevende en nette uitstraling. Het is stootvast en kan kleine oneffenheden in de muur verbergen, wat zorgt voor een gladde en kalmerende omgeving.

Kinderkamers
Vanwege zijn duurzaamheid en het feit dat u het gemakkelijk kunt reinigen is renovlies behang een goede keuze voor kinderkamers. Het kan goed tegen stoten en krassen, en eventuele vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd.

Gangen en trappenhuizen
Deze ruimtes hebben vaak te maken met veel verkeer en kunnen snel beschadigd raken. Renovlies behang biedt een stevige en slijtvaste afwerking die bestand is tegen dagelijks intensief gebruik.

Niet geschikte ruimtes voor renovlies

Badkamers
Renovlies behang is over het algemeen niet geschikt voor badkamers vanwege de hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Het behang kan loslaten of beschadigd raken door vocht, waardoor schimmelvorming sneller kan ontstaan.

Keukenruimtes
Renovlies is op zichzelf niet goed bestand tegen vocht en vet. Daarom kan het in keukens snel vuil worden door spetters en vettige dampen. In keukenruimtes is het om die reden vaak beter om te kiezen voor een afwasbaar en waterbestendig materiaal als muurbekleding.

Kortom, renovlies behang is geschikt voor ruimtes waar eenvoudige reiniging en een strakke afwerking belangrijk zijn. Het kan beter worden vermeden in ruimtes met hoge vochtigheid of ruimtes met blootstelling aan vet en vocht.

Prijzen voor renovlies

De prijzen voor het aanbrengen van renovlies behang zijn afhankelijk van de woning en de oppervlakte van de te behandelen muren. Voor een gemiddelde eengezinswoning liggen de kosten tussen de €25 en €35 per vierkante meter, inclusief materiaal en arbeid.

Het gemiddelde uurtarief voor een ervaren schilder bedraagt €35 per uur. Bij Schilder-Gigant kunt u tot 40% besparen op schilderwerk in vergelijking met concurrenten.
Onze schilders bieden bovendien ook vaak bespaarmogelijkheden, zoals het bundelen van verschillende schilderklussen voor een lager tarief.

Hieronder ziet u de prijzen voor de verschillende soorten renovlies:

Soort renovlies Prijs per vierkante meter
Standaard renovlies €10 – €20, inclusief materiaal en arbeid
Extra glad renovlies €20 – €30, inclusief materiaal en arbeid
Voorgeschilderd renovlies €35 – €40, inclusief materiaal en arbeid

Deze prijzen zijn gemiddeld. De exacte prijs hangt af van factoren zoals de omvang van de klus en eventuele extra voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn.

Bij Schilder-Gigant is het onze missie om onze klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden voor hun schilderproject. Met scherpe prijzen voor hoogwaardig renovlies behang en professionele installatie door onze ervaren schilders.

Soorten renovlies

Er zijn verschillende soorten renovlies behang beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Hieronder ziet u de opties:

Standaard renovlies:
Dit type renovlies behang is geschikt voor de meeste toepassingen en biedt een uitstekende basis voor een strakke en egale afwerking van uw muren. Het heeft een stevige structuur en verbergt kleine oneffenheden in de muuroppervlakken. Standaard renovlies behang is duurzaam en gemakkelijk te installeren, waardoor het een populaire keuze is voor veel huiseigenaren.

Extra glad renovlies:
Extra glad renovlies behang biedt een nog gladdere afwerking dan standaard renovlies. Het heeft een fijnere textuur en zorgt voor een zeer strak resultaat op uw muren. Dit type renovlies is ideaal voor ruimtes waar een extra gladde afwerking gewenst is, zoals in moderne interieurs.

Voorgeschilderd renovlies:
Voorgeschilderd renovlies behang is een handige optie voor wie snel een strakke afwerking wil zonder extra schilderwerk. Dit type renovlies is vooraf voorzien van een verflaag, waardoor het direct kan worden aangebracht op de muren. Het biedt dezelfde duurzaamheid en kwaliteit als standaard renovlies behang, maar met het extra voordeel van een verflaag die al is aangebracht.

Waarom kiezen voor Schilder-Gigant voor het aanbrengen van renovlies?

Schilder-Gigant is een uitstekende keuze voor het aanbrengen van renovlies behang. Met onze goedkope, gekwalificeerde schilders, ruime ervaring en scherpe prijzen bieden we hoogwaardig schilderwerk tegen een betaalbare prijs. We leveren professioneel binnen- en buitenschilderwerk met garantie. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat uw renovlies perfect wordt aangebracht.

renovlies behang voorbereiden
renovlies behangen voorbereiden

Renovlies en schadelijke stoffen

Renovlies behang staat bekend om zijn duurzaamheid en veiligheid. Toch maken sommige mensen maken zich zorgen over de aanwezigheid van schadelijke stoffen in het behang. Gelukkig is renovlies behang over het algemeen vrij van schadelijke stoffen zoals vluchtige organische stoffen (VOS) en formaldehyde. Waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor binnenshuis. Bovendien zijn de meeste soorten renovlies behang gecertificeerd volgens strenge milieunormen, wat betekent dat ze voldoen aan de hoogste veiligheids- en gezondheidsnormen.

Bij Schilder-Gigant gebruiken we alleen hoogwaardig renovlies behang dat voldoet aan deze strenge normen. Zodat u met een gerust hart kunt genieten van een frisse en gezonde leefomgeving.

Hoe wordt renovlies behang aangebracht?

Het aanbrengen van renovlies behang vereist zorgvuldige voorbereiding en vakmanschap om zeker te zijn van een perfecte houdbare afwerking.

Allereerst worden de muren grondig gereinigd en eventuele oneffenheden, scheurtjes of gaten gerepareerd. Vervolgens wordt een speciale primer aangebracht om de hechting van het renovlies te verbeteren en de ondergrond voor te bereiden.
Zodra de primer droog is, wordt het renovlies behang zorgvuldig door onze schilder op maat gesneden en op de muren aangebracht met behulp van een speciale lijmtechniek.
De lagen behang worden overlappend aangebracht.

Nadat het behang is aangebracht, worden eventuele luchtbellen en plooien gladgestreken en worden de randen netjes bijgesneden voor een strakke afwerking.
Ten slotte kan het behang worden geschilderd in de gewenste kleur of afwerking, indien nodig.

Met van Schilder-Gigant kunt u erop vertrouwen dat uw renovlies behang perfect wordt aangebracht!

Renovlies zelf aanbrengen of uitbesteden?

Het besluit om renovlies zelf aan te brengen of uit te besteden hangt af van verschillende factoren, waaronder uw eigen vaardigheden, beschikbare tijd en budget.

Als u ervaring heeft met behangen en vertrouwen hebt in uw vaardigheden, kunt u  overwegen om renovlies zelf aan te brengen. Dit kan kosten besparen en de flexibiliteit geven om het project op uw eigen tempo uit te voeren. Zorg er wel voor dat u de juiste materialen en gereedschappen in huis heeft.  Ook is het belangrijk dat u de tijd neemt om de muren goed voor te bereiden voordat u begint met behangen.

Aan de andere kant, als u geen of weinig ervaring heeft met behangen of als je weinig tijd hebt, kan het uitbesteden van het aanbrengen van renovlies een verstandige keuze zijn. Professionele schilders, zoals de experts van Schilder-Gigant, hebben de expertise en ervaring om renovlies snel en vakkundig aan te brengen. Waardoor u verzekerd bent van een duurzaam en hoogwaardig resultaat. Dit kan vooral voordelig zijn als u een grote oppervlakte wilt laten behangen of als de muren extra voorbereiding nodig hebben.

Het uitbesteden van renovlies behang kan in eerste instantie wel duurder zijn dan het zelf doen. Maar het kan uiteindelijk kosten besparen door de kwaliteit en duurzaamheid van het werk. En ook door mogelijke fouten of herstelwerkzaamheden te vermijden. Overweeg daarom zorgvuldig uw eigen capaciteiten, ervaring en omstandigheden voordat u een beslissing neemt.

Renovlies en isolatie

Hoewel renovlies behang in mindere mate isoleert dan traditionele isolatiematerialen zoals glaswol of isolatieplaten, heeft het toch enigszins een isolerende werking. De vezels in de structuur van renovlies behang kunnen helpen bij het vasthouden van warmte. En het dempen van geluid. Dit kan vooral merkbaar zijn in combinatie met andere isolatiemaatregelen, zoals HR beglazing en goede ventilatie.

Veelgestelde vragen over renovlies behang

Hoe lang duurt het aanbrengen van renovlies?

De duur van het aanbrengen van renovlies behang hangt af van bijvoorbeeld de oppervlakte van de te behandelen muren. Ook de staat van de muren en de complexiteit van het project spelen een rol in de tijd die het in beslag neemt. Over het algemeen kan het aanbrengen van renovlies behang enkele dagen tot een week in beslag nemen.

Kan renovlies behang worden overschilderd?

Ja, renovlies behang kan eenvoudig worden overschilderd met latexverf in de gewenste kleur. Het behang biedt een goede basis voor verf en zorgt voor een gelijkmatige en nette afwerking van uw muur. Indien gewenst kunt u ook uw renovlies laten overschilderen door onze vakkundige schilder.

Zijn er speciale onderhoudsinstructies voor renovlies behang?

Renovlies behang vereist over het algemeen weinig onderhoud. Het kan worden schoongemaakt met een zachte borstel of een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd echter agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze het behang kunnen beschadigen.

Wat is de levensduur van renovlies?

Renovlies behang heeft over het algemeen een lange levensduur van 10 tot 15 jaar bij goed onderhoud en goede kwaliteit. De levensduur is afhankelijk van de kwaliteit van het behang, de voorbereiding van de ondergrond en regelmatig onderhoud. Maar wordt ook beïnvloed door omgevingsfactoren zoals vochtigheid in de ruimte en blootstelling aan zonlicht.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!