Sinds 1986

Huis verven

Wilt u uw huis laten schilderen of uw nieuwbouwwoning voorzien van een nieuwe laag schilderwerk?

Lees dan op deze pagina alles over het opnieuw schilderen van de binnenkant of buitenkant van uw huis, de bijbehorende kosten van schilderwerk en de juiste en goedkoopste werkwijze om het oude schilderwerk over te laten schilderen.

Met de tips en informatie die u op deze pagina vindt weet u zeker dat het verven van uw woning, woonkamer of slaapkamers op de juiste manier gedaan wordt.

Leest u snel meer over de gemiddelde kosten van het laten schilderen van uw woning en het inschakelen van een binnen- of buitenschilder.

Omdat wij voor zeer scherpe prijzen uw huis aan de binnenzijde of buitenzijde kunnen overschilderen krijgen wij regelmatig vragen over de kosten van schilderwerk. U moet denken aan vragen zoals:

 • Wat kost een huis laten verven aan de buitenkant?
 • Kost een compleet huis laten overschilderen duur?
 • Wat zijn normale prijzen voor schilderwerk?
prijs-binnenschilderwerk

Een huis laten schilderen door een erkend schildersbedrijf is natuurlijk niet goedkoper dan dat u zelf uw woonhuis gaat schilderen.

Echter hoeft het inhuren van een schilder zeker niet duur te wezen. De gemiddelde prijzen van schildersbedrijven variëren enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteitsverhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van tevoren moet weten voordat u een professionele schilder inhuurt.

Gemiddeld genomen kost het laten schilderen van je huis tussen de € 2.000,- en € 3.000,- inclusief de btw en het materiaal.

Ook zitten hier de kosten bij van het schuren, gaten vullen in muren en steigerhuur.

Natuurlijk is een grote woning laten schilderen duurder dan het laten schilderen van een kleine woning. We zullen u de gemiddelde prijzen voor het schilderen van je huis laten inzien met verschillende oppervlaktes:

Woning soortPrijsindicatieMet of zonder
Buitenkant huis schilderen ( tussenwoning )€ 1.000 – € 2.500 Zonder dakkapel schilderen
Buitenkant huis schilderen  ( tussenwoning )€ 1.400 – € 3.400 Met dakkapel schilderen
Buitenkant huis schilderen ( hoekwoning )€ 1.200 – € 2.500 Zonder dakkapel schilderen
Buitenkant huis schilderen  (hoekwoning )€ 1.700 – € 3.700 Met dakkapel schilderen
Buitenmuur schilderen:  ( ongeveer 50 m² )€ 1.900 – € 2.200 Vierkante meter prijs
Kozijnen huis schilderen prijs€ 350 – € 1.400 6 m² tot alle buiten kozijnen
Deuren huis schilderen prijs€ 250 – € 900 Van 1 deur tot 15 deuren
Kleine schilderklusjes€ 30,-  per uur

Waarom je huis laten verven?

Is uw plafond vergeeld in uw woonkamer of slaapkamers, zijn uw muren beschadigd of bladdert de verf van uw kozijnen dan is het echt tijd om uw huis te laten verven.

De buitenkant van een huis wordt blootgesteld aan verschillende invloeden die voornamelijk door het klimaat komen.

Maar ook invloeden van de mens zoals roetdeeltjes zorgen ervoor dat de buitenkant van een woning minder wordt.

Daarom is het belangrijk om ongeveer om de ongeveer 5 jaar uw huis te laten verven. De verf is naast verfraaiing namelijk ook verantwoordelijk voor een stukje bescherming van de buitenkant van een huis.

Zo heeft u minder snel last van houtrot en zal er minder snel mos aan de buitenkant van de woning gaan groeien.

Buiten verven kan natuurlijk alleen gedaan worden als het weer meezit. Wanneer het vriest, erg vochtig is of regent is het eigenlijk onverstandig om een huis te verven.

De binnenkant van een huis verven is natuurlijk ook een klus die we regelmatig uitvoeren.

De binnenkant verven heeft meestal louter esthetische redenen. Mensen willen er gewoon graag mooi bijzitten en door de woning binnen mooi te schilderen bereikt men dat.

huis-verven

Kosten huis over laten verven

Bij het over laten verven van een bestaande of nieuwbouwwoning zijn er net zoals bij alle andere soort schildersklussen grote verschillen in prijs.

Voordat u dan ook geld betaalt voor het laten schilderen van uw huis wilt u wel weten hoeveel het kost en waar u precies voor betaalt.

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van de klus. Ook zijn het soort ondergrond en de keuze van het soort verf verantwoordelijk voor de bepaling van de prijs van de klus.

Hieronder vindt u dan ook dan de gemiddelde prijzen per vierkante meter afhankelijk van het soort werk dat er uitgevoerd moet worden. Deze prijzen zijn inclusief materiaal zoals de verf en inclusief de btw.

 • Binnenschilderwerk: €28 per m2
 • Buitenschilderwerk: €33 per m2
 • Spuitwerk: €8 per m2
 • Sauswerk: €11 per m2

Deze kosten zijn wel indicatief. Wanneer een ondergrond bijvoorbeeld nog totaal ongeschikt is om te verven zal de prijs iets hoger uitvallen.

Wanneer de ondergrond al helemaal schilder klaar is zullen de kosten lager zijn.

Om achter de kosten te komen om uw huis te laten verven kunt u het best, een vrijblijvende schilder offerte aanvragen.

huis-verven

Welke kleur?

Schilderwerk uitvoeren is natuurlijk veel meer dan onderhoud alleen. Met de juiste kleurstelling kunt u met kleuren genoeg vertellen.

Door de juiste kleuren toepassen aan uw huis kan u uw woning een extraatje geven.

Daarnaast is het ook zeer goed mogelijk om een bepaalde uitstraling aan een woning te geven. Een speelse of juist een hele statige uitstraling, het is allemaal mogelijk met een bepaalde kleurstelling.

Onze erkende schilders kunnen u adviseren in de keuze voor de juiste kleurstelling voor het resultaat dat u wilt bereiken.

De kleurtradities in Nederland kennen verscheidenheid. Als voorbeeld te geven wordt er in West-Friesland erg veel groen gebruikt en in Groningen weer erg veel rood om huizen te verven.

Welke kleur wordt er bij u in de regio veel gebruikt? En wilt u uw woning ook met deze kleur laten verven?

Of wilt u juist inspiratie opdoen van een andere provincie in Nederland. Doe inspiratie op van de kleuren van uw omgeving en maak iets moois van het nieuwe schilderwerk.

Prijsbepaling

Als de binnenkant van uw woning zoals de muren en plafonds opnieuw gewit zijn dan voelt het of u in een complete nieuw woning zit.

Dit heerlijke “nieuw huis” gevoel zal u nooit krijgen als er scheurtjes in het schilderwerk zitten of wanneer uw oudere verf aan het loslaten is.

Om al deze narigheid te voorkomen is het belangrijk dat u het binnenschilderwerk om de 7 jaar opnieuw laat uitvoeren.

Een goede binnenschilder zorgt ervoor dat uw kozijnen, deuren, ramen, trap en muren of plafonds geschilderd worden met de hoogste kwaliteit.

Leest u hier in de onderstaande prijstabel alle prijsindicaties van de kosten van alle soorten schilderwerken.

Soort van schilderwerkGemiddelde prijzen in de btwAfhankelijkheid
Plafonds huis laten schilderen€ 150 tot € 1.200 25 tot aan 60 m² ( vierkante meter )
Deuren huis laten schilderen€ 240 tot € 900 1 tot aan 15 deuren incl kozijnen
Dakkapel huis laten schilderen€ 400 tot € 900N.V.T
Trap huis laten schilderen / spuiten€ 250 tot € 6001x schuren, schoonmaken en 2x afschilderen
Kozijnen huis laten schilderen€ 300 tot € 1.900Van 2 kozijnen tot alle kozijnen van uw woning

Vergunning voor huis verven

Wanneer u de buitenkant van een woning wilt laten verven mag u dit in principe gewoon doen in de kleur die u mooi vindt. Dit is in ieder geval zo wanneer u niet in een monument pand woont.

Toch is het raadzaam om vooraf goedkeuring te vragen aan de gemeente. Sommige gemeentemedewerkers zullen namelijk zeggen dat u een vergunning nodig heeft.

Als ze bij dat standpunt blijven kunt u het beste een vergunning aan vragen.

Op deze manier voorkomt u een hoop gedoe na het verven.

Betaalbaar uw huis laten verven

Wilt u uw huis verven en een compleet nieuw uiterlijk geven? En heeft u daar zelf geen tijd voor, geen zin in of bent u geen fan van verven dan kunt u deze klus natuurlijk aan ons overlaten.

Wij zijn al meer dan dertig jaar dé specialist in schilderwerk.

Wij geven u dan ook graag uitgebreid advies en onze gediplomeerde schilders voeren elke opdracht met veel plezier uit.

Naast het feit dat wij perfectie leveren, zijn wij ook nog eens één van de meest voordelige schildersbedrijven. Wij zijn voordelig omdat we simpelweg efficiënt werken.

Wij geloven in tevreden klanten die ook weer bij ons terugkomen als er in de toekomst iets geverfd moet worden.

Daarnaast hebben we een team van zeer ervaren schilders die precies weten hoe ze een klus in hoog tempo kunnen afronden. Omdat we snel werken zijn de arbeidskosten bij ons lager dan bij een ander bedrijf.

buitenschilderwerk

Schilder inschakelen

Wanneer u ons inschakelt om uw huis te verven, dan verlenen wij hierbij een topservice. Onze ervaren en professionele schilders hebben echt hart voor het vak en werken dan ook heel nauwkeurig en efficiënt.

Als zij de muren en plafonds van uw huis verven, dan kunnen zij hierbij gebruik van airless verfspuiten. Hierdoor komen uw wanden er strak, glad en egaal uit te zien. Ze vormen dan ook weer een prachtige basis voor uw interieur.

Vaak wordt er te simpel gedacht over schilderwerk. Maar als het echt goed moet gebeuren is het raadzaam om een erkende schilder in te schakelen.

Zo moeten de volgende zaken bijvoorbeeld goed uitgevoerd worden wanneer u een huis geschilderd wilt hebben:

 • Afplakken en afdekken van vloeren en kozijnen
 • Schuren van de oppervlakken
 • Waar nodig repareren van de oppervlakken met vulmiddel
 • Ontvetten van de te schilderen oppervlakken
 • Het in de grondverf zetten
 • Schilderen

Het is belangrijk om kennis van zaken te hebben als u een huis gaat verven. Een laag verf ergens op schilderen is meestal niet genoeg en als het al goed dekt en blijft zitten is het vaak een kwestie van tijd totdat het weer minder wordt.

Daarnaast heeft een schildersbedrijf het voordeel van een goedkopere inkoop van de materialen die nodig zijn.

Denk aan de grondverf, het afplakmateriaal, eventuele stijgers enzovoort. Met de besparing hierop scheelt het vaak niet eens zo veel in de prijs of u het zelf doet of dat u het laat doen.

Wij raden dan eigenlijk ook altijd aan om erkende schilder in te huren voor het huis verven.

Huis verven snelle werkwijze

Vanwege onze nauwkeurige en snelle werkwijze, kunnen wij u een lage prijs bieden voor het huis verven.

Wij zijn snel ter plaatse en zullen het werk snel en vakkundig uitvoeren. Met trots zeggen wij dat onze schilders echt eersteklas vakwerk uitvoeren.

Voor meer informatie over schilderwerk prijzen kunt u natuurlijk altijd online een schilder offerte aanvragen.

Wij zijn werkzaam in heel Nederland. Bij ons vindt u dan ook altijd een schilder in uw regio.

Offerte huis schilderen

Een huis schilderen zowel binnen als buiten is een schildersklus die u eventueel zelf zou kunnen doen, maar laat u dit niet liever over aan een professional?

De Schilder-Gigant uit Amsterdam levert schilders die tegen zeer scherpe tarieven en bovendien de allerhoogste kwaliteit leveren.

Wij kunnen u voorzien van advies en nemen graag de tijd om uw situatie te bespreken, uw vragen te beantwoorden en samen met u te zoeken naar de beste oplossing.

Onze vakmannen schilderen graag uw huis en de tarieven zullen u verbazen.

Vraag daarom direct een vrijblijvende, op maat gemaakte schilder offerte aan en wij tonen u zeer interessante tarieven zodat het schilderen uitbesteden aantrekkelijk wordt.

U zult zien dat een huis verven niet duur hoef te zijn. Wij voeren dit zeer goedkoop uit.

Vragen & Antwoorden huis opnieuw laten schilderen

Wat kost een huis schilderen?

Een huis compleet laten verven zowel de binnenkant als de buitenkant hoeft niet duur te zijn. Lees hier hoe duur uw huis schilderen kost!

Hoe vaak je huis schilderen?

De buitenkant van een huis heeft meer aandacht nodig dan het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning. Lees hier hoe vaak het nodig is uw woning te laten schilderen.

Wanneer je huis schilderen?

De buitenkant van je huis zal vaker overgeschilderd moeten worden dan de binnenkant. Schilderen doe je pas als het oude schilderwerk geen goede bescherming meer biedt of verkleuring vertoond. Lees hier alles over wanneer schilderen nodig is en wat de prijs van schilderwerk aan de binnenkant of buitenkant kost.

Wat kost een huis schilderen aan de buitenkant?

buitenschilder

Buiten schilderwerk is altijd iets duurder dan binnen schilderwerk. Waarom? Lees hier het prijsverschil van binnen en buiten schilderwerk op deze pagina

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!