Sinds 1986

Badkamertegels verven

Heeft u zin om uw badkamer, wc, keuken of washok een nieuwe en frisse uitstraling te geven? Maar u wilt niet de oude tegels vervangen? Omdat dit te duur wordt?

Dan is verven het goedkoopste alternatief! Maar kan je badkamertegels verven?

Goedkoop je badkamer opknappen!!

Wilt u uw badkamer graag opfrissen en de oude geglazuurde tegels een nieuwe look geven?

Denk dan eens aan de oude badkamertegels verven in plaats van de badkamer stucen. Dat is meestal sneller en stukken goedkoper dan het vervangen van de oude wand of vloertegels van je douche of badkamer.

Er is zeer veel mogelijk wanneer u ervoor kies om de badkamertegels te verven. U kunt de kleur of kleurcombinaties kiezen die u graag wilt.

U kunt echt uw creativiteit kwijt en de badkamer precies de uitstraling geven die u graag wilt.

De prijs van badkamertegels schilderen ligt vaak echt stukken lager dan het vervangen van tegels. Lees hier alles over de kosten schilder en de prijzen van binnenschilderwerk.

Lees meer informatie over de prijs van een badkamer verven, het aanbrengen van de verflaag, de nadelen en voordelen, en welke primer u moet gaan gebruiken over de wand- of vloertegels te schilderen.

badkamer-laten-schilderen

Prijs tegels verven

Als u uw wand of vloertegels wilt laten verven dan is dit een goedkope of ook wel low budget oplossing om uw badkamer of wc-ruimte snel weer een nieuw uiterlijk te geven. Er zijn wel een paar belangrijke aspecten waar u rekening mee dient te houden.

 • Vochtige ruimtes zoals de badkamer: Dient u eerst de wandtegels te behandelen met grondverf (1 laag aanbrengen) en daarna pas met de tegelverf (in 2 lagen).
 • Aantal m2 per liter verf: U kunt per liter verf ongeveer 12 m2 aanhouden om tegels te schilderen.

We hebben voor u een prijzentabel gemaakt met daarin de bovengenoemde aspecten.

Verf soortprijs per liter (12 m2)niet vochtige ruimtevochtige ruimte met tegels
Grondverf€ 20,-€ 20,-
(voor 1 laag)
Tegelverf€ 35,-€ 70,-
(voor 2 lagen)
Tegelverf en grond- verf in 1€ 40,-€ 80,-
(voor 2 lagen)
totaal€ 80,-€ 90,-
Soorten badkamerverf inclusief de prijzen

Deze prijsvergelijking is dus voor een niet vochtige ruimte maar ook voor een vochtige ruimte zoals uw badkamer te behandelen.

Mogelijkheden schilderen

Allerlei kleuren en tinten verf zijn mogelijk bij het verven van uw badkamer. Dit geeft u dus de mogelijkheid om uw badkamer de uitstraling en kleur te geven die u graag wilt.

U kunt zo op snelle wijze de badkamer een flinke opknapbeurt geven door een betonverf of normale verf te gebruiken die uiteraard wel waterafstotend is.

Om badkamertegels te verven is wel een speciale verf nodig. Deze verf moet goed hechten, nat mogen worden én tegen warmte kunnen.

Er wordt dan meestal ook een twee componenten verf gebruikt, al dan niet schimmelwerend.

Ontvetten van de tegels

Wanneer u de tegels gaat verven is het van beland dat de tegels geheel ontvet worden.

Op een vette ondergrond is het niet mogelijk om goed te schilderen. Wanneer u dit toch doet zult u zien dat de verf na verloop van tijd los zal laten.

Zeker omdat de tegels glad zijn hecht de verf namelijk moeilijk. Wanneer u de badkamertegels gaat ontvetten kunt u het best wat zuurdere schoonmaakmiddelen gebruiken, dan wordt het oppervlak ruwer en hecht de verf straks beter.

Voor nog een betere hechting is het ook mogelijk om de badkamertegels een beetje te schuren.

Oude tegels verven laag multiprimer

De kwaliteit van het uiteindelijke resultaat van oude badkamertegels verven is afhankelijk van de voorbehandeling van de tegels.

Voor het oude badkamertegels verven is de hechting van groot belang.

Dit is omdat het mogelijk is dat oude tegels te glad zijn waardoor de nieuwe verf niet goed hecht.

Ook is het van groot belang bij het oude badkamertegels verven laag multiprimer gebruiken.

Dit is een soort primer die gebruikt kan worden, dit zorgt ervoor dat de verf hecht aan de badkamertegels.

Dan is men er zeker van dat de nieuwe verflaag voor langere tijd goed blijft zitten.

Schilderen tegels werkwijze

Benodigde tijd: 1 dag.

Waar moet u beginnen met het schilderen? Om ervoor te zorgen dat u een goed begin maakt als u uw betegeling in de badkamer wilt gaan schilderen hebben wij voor u een stappenplan gemaakt.

 1. Ontvet eerst de badkamertegels.

  Start met water en zeep of gebruik een ontvetter. Daarna kan het oppervlak eventueel nog met alcohol nagepoetst worden. Het is belangrijk om de tegels goed te ontvetten, anders hecht de grondverf niet.

 2. Repareer met stucwerk eventueel kapotte tegels.

  Kapotte tegels moeten eerst gerepareerd worden. Dit kan gedaan worden met vuller. Twee componenten vuller zal steviger zijn. Een component vuller is echter makkelijker aan te brengen.

 3. Schuur de laklaag op de tegels.

  Het opschuren kan met staalwol of met schuurpapier. Een schuurmachine of multitool met schuurkop helpt hierbij. De tegels hoeven niet kaal geschuurd te worden. Zodra de tegels mat beginnen te worden is de tegel voldoende bewerkt. Gebruik redelijk fijn schuurpapier (240g tot 400g) om krassen in de tegels te vermijden.
  Doe een stofmasker op. Het fijne tegelschuursel is niet goed voor de longen.

 4. Zorg ervoor dat de tegels stofvrij zijn.

  Begin met de stofzuiger. Een stofzuiger met Hepa filter zal het fijne stof ook opnemen. Daarna kan met een vochtige doek de rest van het stof opgenomen worden. Spoel de doek tussendoor goed uit zodat het stof niet uitgesmeerd wordt, maar echt verwijderd wordt.

 5. Ontvet voor de zekerheid nog een keer de tegels.

  Een natte doek met wat ontvetter zorgt ervoor dat de tegels makkelijk vetvrij te krijgen.

 6. Droog de tegels goed af

  Als de tegels (en de voegen) nog nat zijn zal de verf niet goed hechten. Ook kan het vocht niet goed ontsnappen nadat de grondverf is aangebracht. Natte tegels schilderen kan dus voor schimmel op langere termijn zorgen. Wacht met schilderen tot alles helemaal droog is. Een ventilator in de ruimte plaatsen kan helpen.

 7. Plak alles af.

  De delen die niet geschilderd moeten worden (in de badkamer bijvoorbeeld het bad, de douche en de vloer) moeten goed afgeplakt worden. Zo krijgt u een net resultaat.

 8. Begin met een laag grondverf aanbrengen.

  Grote delen worden met de roller gesaust. De hoeken kunnen met de kwast gedaan worden. Het is ook mogelijk om het geheel te spuiten. Let er bij spuiten wel op dat de ruimte goed geventileerd is. Ook zal er meer afgeplakt moeten worden bij het spuiten.

 9. Bij droging van de grondverf, lichtjes opschuren.

  Om de toplaag goed te laten hechten aan de grondverf is het belangrijk om de grondlaag licht op te schuren. Dit kan met 400g tot 600g schuurpapier. Het hoeft alleen opgeruwd te worden. Hierna moet het oppervlak opnieuw stofvrij gemaakt worden.

 10. Breng nu de eerste laag tegelverf aan.

  Wederom kan met de roller het grootste gedeelte gedaan worden. De randen worden met de kwast gedaan. Het geheel kan ook gespoten worden. Let erop dat bij spuiten de verf voldoende verdund wordt. Dunnere verf zal eerder uitlopen, het kan dus niet te dik aangebracht worden. Het is bij de eerste laag niet belangrijk dat de verf 100% dekkend is. Als de voegen met de roller niet meegenomen worden kunnen de voegen eerst met de kwast gedaan worden en vervolgens met de roller overschilderd worden.

 11. Na droging van de eerste laag kunt u de 2e laag tegelverf of betonverf aanbrengen.

  Tussen de lagen schuren is optioneel. Meer lagen is alleen nodig wanneer de verf nog niet 100% dekkend is.

Droogtijd

Elke verf heeft zijn droogtijd. Lees goed op de emmers van de grondverf of tegelverf hoeveel droogtijd er tussen de eerste laag en tweede laag zit.

Als u te snel een nieuwe laag aanbrengt kan de verf loskomen en gaan bladeren. (Dit heet ook wel verbranden van de verf.) De gemiddelde droogtijd van zowel grondverf als betonverf of tegelverf is tussen de twee en drie uur.

Verfsoort voor tegels

Niet elke verfsoort kan worden toegepast op tegels.Er is speciale tegelverf op de markt die meer hechting biedt dan andere soorten verven. Vaak wordt er ook een 2 componenten verf gebruikt die extra hard wordt en zeker goed hecht.

Normale verf kan wel tegen water maar de 2 componenten verf is een verf soort die slijtvast is en u zekerheid geeft dat dit de eerstkomende 25 jaar blijft vastzitten.

Ook voor de vloer is er een kleurvaste verf verkrijgbaar. Uiteraard moet deze verf ook slijtvast wezen en is de 2 componenten verf hier erg voor geschikt.

Hoe lang deze verf op de vloer meegaat is afhankelijk van mate waarop de vloer gebruikt.

Hoeveel verf heeft u nodig?

Het is wel verstandig van tevoren uit te rekenen hoeveel verf er nodig is en reken een beetje extra voor onvoorziene omstandigheden.

Let er ook op dat alle kleurnummers hetzelfde zijn. Zo heeft u voldoende verf en kunt u uw badkamertegels in één egale kleur schilderen.

Verven is niet alleen voordeliger, u kunt ook snel de badkamer weer een andere trendy kleur kunt geven. U kunt het schilderwerk zelf doen of de klus laten uitvoeren door een vakbekwaam schilder.

De prijs badkamertegels schilderen hoeft dus niet zo hoog te zijn als het vervangen van de tegels door nieuwe en het geeft een prachtig resultaat.

Prijs badkamertegels schilderen

De prijs voor badkamertegels schilderen ligt veel lager dan de oude tegels laten vervangen door nieuwe.

Het kost alleen multiprimer, nieuwe verf en een paar uur aan schilderwerk.

De prijs badkamertegels schilderen is afhankelijk van de soort verf en het merk. Laat u over de te gebruiken verf en primer daarom goed informeren bij de verfspecialist of de schilder.

Als u het door een schildersbedrijf laat doen weet u in ieder geval zeker dat het goed gebeurt en dat de verf op de badkamertegels lang blijft zitten.

Vraag hier geheel vrijblijvend aan wat badkamertegels schilderen kost? En ontvang binnen 2 minuten een prijsindicatie…

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om badkamertegels te verven?

Ja, het is zeker mogelijk om badkamertegels te verven. Met de juiste voorbereiding en materialen kan het schilderen van badkamertegels een goedkope manier zijn om uw badkamer een nieuwe look te geven.

Welk type verf is het beste voor badkamertegels?

Gebruik een speciale tegelverf of een epoxyverf voor het beste resultaat. Deze soorten verf zijn duurzaam en bestand tegen vocht, wat essentieel is in een badkameromgeving.

Hoe lang gaat geverfde badkamertegel mee?

Met de juiste voorbereiding en het gebruik van kwaliteitsverf kan geverfde badkamertegel vele jaren meegaan. Het is echter belangrijk om regelmatig te controleren op tekenen van slijtage of schilfering en indien nodig opnieuw aan te brengen.

Hoe bereid ik mijn badkamertegels voor op het verven?

Begin met het grondig reinigen van de tegels om ze vrij te maken van zeepresten, schimmels of andere verontreinigingen. Schuur de tegels lichtjes voor een betere hechting en breng vervolgens een primer aan specifiek voor tegels.

Is geverfde badkamertegel bestand tegen vocht?

Ja, als u de juiste verf en primer gebruikt, zijn geverfde tegels bestand tegen vocht. Zorg ervoor dat de verf volledig is uitgehard voordat de badkamer intensief wordt gebruikt.

Kan ik over geverfde badkamertegels heen tegelen?

Ja, het is mogelijk om over geverfde tegels heen te tegelen, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat de originele geverfde tegels stevig vastzitten en het oppervlak goed is voorbereid voor de nieuwe tegellijm.

Wat als de verf begint te schilferen of te bladderen?

Als de verf begint te schilferen of te bladderen, betekent dit meestal dat de oorspronkelijke voorbereiding niet goed was of dat de verf niet geschikt was voor tegels. U zult het beschadigde gebied moeten schuren, schoonmaken en opnieuw verven.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!