Sinds 1986

Glaszetten

Combineer uw klussen en profiteer van extra lage prijzen bij Schilder-Gigant!

Wilt u uw huis opknappen in één keer? Bij Schilder-Gigant bieden we niet alleen hoogwaardige schilderdiensten aan, maar u kunt ons ook inschakelen voor glaszetten. Dit betekent dat u niet alleen schilderwerk kunt uit besteden aan onze professionals, maar ook uw ramen kunt laten vervangen door energiezuinig HR-glas voor een scherpe prijs.

Glaszetten uitbesteden aan een professional is essentieel om verzekerd te zijn van een goed eindresultaat als u uw oude ramen laat vervangen door HR-glas. HR-glas biedt vele voordelen, waaronder betere isolatie en energiebesparing. Door het gebruik van HR glas kunt u de warmte in uw huis beter vasthouden en op die manier uw wooncomfort verbeteren en uw energierekening verlagen.

Bij Schilder-Gigant streven we ernaar om onze klanten een alles-in-één oplossing te bieden. Daarom kan ons schildersbedrijf niet alleen uw schilderwerk verzorgen, maar ook stucwerk en glaszetten zoals het plaatsen van HR-glas, en zelfs het vervangen en opnieuw schilderen van kozijnen.

Glaszetten en schilderen combineren voor extra voordeel

Het combineren van glaszetten en schilderen heeft meerdere voordelen. Allereerst bespaart u tijd en geld door beide klussen tegelijkertijd uit te laten voeren. Daarnaast zorgt het voor een mooi geheel voor de uitstraling van uw huis, omdat zowel de kozijnen als het schilderwerk perfect op elkaar afgestemd zijn. Bovendien draagt het glaszetten en schilderen bij aan de waarde en het comfort van uw woning door de verbeterde isolatie en uitstraling.

Met Schilder-Gigant kunt u rekenen op een volledige en professionele aanpak voor het opknappen van uw huis!

Glaszetten dubbel glas

Waarom het combineren van kozijnen en HR+++ glas plaatsen?

Snelle samenwerking

Door het gelijktijdig uitvoeren van deze taken, kan er een makkelijke en snelle samenwerking ontstaan tussen de glaszetters en de schilders. Terwijl de glaszetters bezig zijn met het installeren van het nieuwe HR+++ glas en de kozijnen, kunnen de schilders beginnen met de voorbereiding van de kozijnen voor het schilderwerk. Nadat de kozijnen zijn geplaatst, kan het schilderwerk ook direct worden voltooid. Waardoor u straks geniet van een mooi nieuw geheel!

Uitstekende totaaloplossing

Bovendien zorgt het gelijktijdig uitvoeren van deze taken ervoor dat het hele raamsysteem wordt geoptimaliseerd voor maximale energie-efficiëntie en een fraai uiterlijk. De combinatie van hoogwaardig HR+++ glas en fraai geschilderde kozijnen draagt bij aan een comfortabelere en aantrekkelijkere leefomgeving, terwijl tegelijkertijd de energierekening wordt verlaagd en de waarde van het huis wordt verhoogd. Dit maakt het een perfecte totaaloplossing!

Het proces van ramen en kozijnen vervangen

Wanneer een raam wordt geplaatst inclusief nieuwe houten kozijnen met schilderwerk, wordt het schilderwerk op een efficiënte manier gecombineerd met het glaszetten. Hieronder leggen we dit kort voor u uit:

Raam plaatsen inclusief schilderwerk

 1. Voorbereiding van het raamkozijn

  De glaszetter begint met het verwijderen van het oude raam en het voorbereiden van het raamkozijn voor installatie van het nieuwe raam. Denk aan het schoonmaken, schuren en eventueel repareren van het kozijn.

 2. Plaatsen van het nieuwe raam

  Zodra het raamkozijn gereed is, plaatst de glaszetter het nieuwe raam. Bij het glaszetten is het nauweurig passen en positioneren van het glas in het kozijn belangrijk. Ook is het essentieel om te zorgen voor een goede afdichting om tocht en vochtproblemen te voorkomen.

 3. Voorbereiding van het oppervlak

  Terwijl de glaszetter bezig is met het plaatsen van het raam, kan de schilder beginnen met de voorbereiding van het oppervlak rondom het raamkozijn. Dit gaat om het schuren, plamuren en reinigen van het oppervlak om ervoor te zorgen dat de verf goed hecht.

 4. Grondverf aanbrengen

  Zodra het glaszetten is afgerond,(het raam is geplaatst en het oppervlak is voorbereid), brengt de schilder een grondverf aan op het raamkozijn en het omliggende oppervlak. Dit zorgt voor een goede hechting van de verf en beschermt het hout tegen vocht en beschadigingen.

 5. Afwerking met verf

  Nadat de grondverf is opgedroogd, brengt de schilder de uiteindelijke verflagen aan op het raamkozijn en het omliggende oppervlak. Dit gaat meestal om meerdere lagen verf voor een langdurig en net resultaat.

 6. Controle

  Zowel het glaszetten als het schilderen gebeurt nauwkeurig om ervoor te zorgen dat de afwerking van het raam en het schilderwerk perfect op elkaar aansluiten. Eventuele oneffenheden tot slot worden gecorrigeerd en details worden zorgvuldig afgewerkt zodat het geheel er professioneel en strak uitziet.

Glaszetten, kozijnen schilderen

Waarom uw klussen uitbesteden aan Schilder-Gigant?

Schilder-Gigant is een uitstekende keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar hoogwaardige vakmensen voor schilderwerk, stucwerk en glaszetten om verschillende redenen. Met ruim 36 jaar ervaring in de branche heeft Schilder-Gigant een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare en deskundige dienstverlener voor schilderklussen, glaszetten en meer.

Deze jarenlange ervaring hebben ons geholpen om een team van ervaren vakmensen op te bouwen die beschikken over de veel kennis en ervaring om diverse klussen zoals schilderen en glaszetten professioneel uit te voeren.

Het feit dat Schilder-Gigant landelijk actief is, betekent dat we u overal in het land hulp kunnen bieden. Of u nu in een grote stad woont of daarbuiten, u kunt rekenen op de diensten van Schilder-Gigant ongeacht uw locatie.

Een ander voordeel van Schilder-Gigant is onze focus op het besparen van kosten voor het inhuren van een vakman. Door gebruik te maken van onze vergelijkingsdiensten en offertes kunt u tot wel 40 procent besparen op vakmanschap.

Dit maakt het voor u als huiseigenaar mogelijk om uw huis op te knappen tegen betaalbare tarieven. Zo kunnen wij goedkoop glaszetten en schilderen terwijl u toch kunt genieten van goede service en kwaliteit!

Bovendien werkt Schilder-Gigant al vele jaren samen met uitsluitend met professionals die wij hebben geselecteerd op basis van hun ervaring, vaardigheden en betrouwbaarheid.
Dit maakt dat u als klant erop kunt vertrouwen dat projecten worden uitgevoerd door gekwalificeerde vakmensen.

Kortom, Schilder-Gigant biedt vele hoogkwalitatieve diensten. Onze vakmensen zijn ondersteund door jarenlange ervaring, landelijke dekking, kostenbesparingen en professionele vakmensen.

Waardoor wij de perfecte partner zijn voor huiseigenaren die op zoek zijn naar betaalbaar vakmanschap voor schilderwerk, stucwerk, glaszetten en glas polijsten!

Diensten van de vakmensen van Schilder-Gigant

Bij Schilder-Gigant bieden onze ervaren glaszetters een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van glaszetten en diverse schilderklussen. Hier is een uitgebreide lijst van de diensten die onze glaszetters kunnen uitvoeren:

Categorie Diensten
Glaszetten
 • Plaatsen van enkel glas, dubbel glas en HR-glas.
 • Vervangen van gebroken of beschadigd glas.
 • Installeren van veiligheidsglas, zoals gehard glas of gelaagd glas.
 • Monteren van geluidsisolerend glas.
 • Advies en maatwerkoplossingen.
 • Glas polijsten.
 • Snijden van glas op maat.
 • Plaatsen van glas in diverse frames.
Kozijnen plaatsen
 • Reparatie en onderhoud van houten, aluminium en kunststof kozijnen.
 • Schilderen van kozijnen en raamwerk.
 • Houten kozijnen schilderen:
  • Essentieel onderhoud om ze te beschermen tegen weersinvloeden en houtrot.
  • Breed scala aan verfkleuren en afwerkingen.
 • Kunststof kozijnen schilderen:
  • Geschikte verf voor kunststof.
  • Creëren van nieuwe uitstraling.
 • Aluminium kozijnen schilderen:
  • Nieuw leven inblazen en corrosie voorkomen.
 • Vervangen van verouderde kozijnen.
 • Binnen- en buitenschilderwerk van muren, kozijnen, deuren, etc.
 • Voorbereidend werk zoals schuren, plamuren en grondlagen aanbrengen.
 • Afwerking met hoogwaardige verfproducten.
 • Lakken van kozijnen en ander houtwerk.
Combinatieklussen glaszetten en schilderwerk
 • Gelijktijdig uitvoeren van glaszetten en schilderwerk.
 • Efficiënte planning van verschillende taken.
 • Soepele projectuitvoering en combi-korting.

Seizoensgebonden klussen

Glaszetten en schilderklussen kunnen worden afgestemd op het seizoen. Door rekening te houden met de weersomstandigheden, kunnen we nog effectiever en efficiënter werken, waardoor u optimaal profiteert van onze diensten.

Winterklaar maken van uw huis

De wintermaanden kunnen een uitdaging vormen voor de energie-efficiëntie van uw woning. Vaak vindt warmtverlies plaats via oude ramen of kozijnen die niet optimaal afdichten. Door het plaatsen van HR++ of HR+++ glas voor de winter begint, zorgt u ervoor dat uw huis beter geïsoleerd is tegen de kou. Dit vermindert tocht en bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Onze glaszetters kunnen naast isolatieglas ook veiligheids- en geluidswerend glas installeren.

Schilderwerk in de zomermaanden

De zomer biedt ideale omstandigheden voor schilderwerk en kozijnrenovaties. Warme, droge dagen zorgen ervoor dat verf snel droogt en optimaal hecht aan oppervlakken. Onze schilders kunnen in deze periode uw kozijnen grondig schuren, plamuren en schilderen voor een duurzame en nette afwerking.

Hoe houdt u uw nieuwe ramen en kozijnen in topconditie?

Voor het behoud van de kwaliteit en uitstraling van uw kozijnen en ramen is regelmatig onderhoud nodig. Hier zijn een aantal  tips om er zelf voor te zorgen dat uw ramen en kozijnen in topconditie blijven en lang meegaan:

 • Regelmatig schoonmaken
  Houd uw ramen en kozijnen schoon door ze regelmatig te wassen met een mild schoonmaakmiddel en water. Vermijd agressieve chemische reinigingsmiddelen die het hout of de verf kunnen beschadigen. Gebruik een zachte doek of spons om krassen te voorkomen.
 • Inspectie en kleine reparaties indien nodig
  Controleer uw kozijnen en ramen minstens twee keer per jaar op beschadigingen zoals barsten, schilfers of vochtplekken. Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig worden gerepareerd met plamuur of een geschikte houtvuller, gevolgd door een likje verf. Dit voorkomt dat kleine problemen groter worden en uw kozijnen ernstig beschadigen.
 • Verf en lak controleren
  Goed geschilderde kozijnen beschermen het hout tegen vocht en insecten. Controleer de verf- of laklaag regelmatig op scheuren of schilfers. Als de verf begint te bladderen, is het tijd om opnieuw te schilderen. Dit kunt u uitbesteden aan Schilder-Gigant, of zelf doen. Gaat u zelf uw kozijnen overschilderen, begin dan altijd met schuren, breng een primer aan en werk af met twee lagen hoogwaardige verf.
 • Afdichtingen en kitnaden
  Inspecteer ook regelmatig de afdichtingen en kitnaden rondom uw ramen en kozijnen. Versleten of beschadigde afdichtingen kunnen leiden tot tocht en vochtproblemen. Vervang oude kitnaden en zorg ervoor dat er een goede afdichting is om uw ramen volledig energie-efficiënt en vochtvrij te houden.
 • Insmeren van de scharnieren
  Voor ramen die open en dicht kunnen, is het belangrijk om scharnieren, sloten en andere bewegende delen van het raam goed te onderhouden. Smeer deze onderdelen regelmatig met een siliconenspray of een ander geschikt smeermiddel zodat ze soepel blijven en om slijtage te voorkomen.

Wat is het verschil tussen enkel glas, dubbel glas en HR-glas?

Enkel glas bestaat uit één glasplaat, terwijl dubbel glas uit twee glasplaten met een tussenruimte bestaat. HR-glas heeft daarnaast een speciale coating en gasvulling tussen de glasplaten voor verbeterde isolatie.

Hoe lang duurt het glaszetten of glas vervangen?

Dit hangt af van factoren zoals het type glas en de omvang van het project. Over het algemeen kan het vervangen van een raam enkele uren tot een dag in beslag nemen.

Is het mogelijk om verschillende soorten glas te combineren in één huis?

Ja, het is mogelijk om verschillende soorten glas te combineren, afhankelijk van de behoeften van elke kamer. Bijvoorbeeld, HR-glas voor betere isolatie in woonruimtes en geluidswerend glaszetten voor slaapkamers.

Moeten kozijnen opnieuw geschilderd worden na het glaszetten?

Kozijnen schilderen na het glaszetten is zeker niet noodzakelijk. Maar het kan een goed moment zijn om kozijnen op te frissen met een nieuw verflaagje voor een complete renovatie van uw raamoppervlak.

Kan ik ook zelf glaszetten?

Het is mogelijk om zelf eenvoudige klussen zoals het vervangen van een kapot ruitje te doen. maar voor grotere projecten zoals het plaatsen van dubbel glas is het aan te raden om onze professionele glaszetters in te huren vanwege de precisie die hierbij komt kijken.

Hoe kan ik condensatie tussen dubbel glas voorkomen?

Condensatie tussen dubbel glas kan duiden op een lek in de afdichting van het raam. Het is belangrijk om dit te laten repareren door een professional om verdere schade aan het raam te voorkomen.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!