Uurloon schilder

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat het uurloon van een schilder is. Het antwoord hierop is eigenlijk afhankelijk van de kwaliteit van de verf, de ervaring van de vakman en de omvang van het project. In ieder geval bent u bij ons op de juiste plek voor een goedkope schilder die kwaliteit en vakwerk levert. Wij leveren onze schilder diensten tegen goede schilder prijzen.

Bij ons kunt u dan ook altijd een vakman inhuren tegen een scherpe prijs per vierkante meter of per uur!!

deuren-schilderen

 

Snel een prijsindicatie?

Factoren uurloon schilder

Het gemiddelde uurtarief van een schilder is dus afhankelijk van meerdere factoren. Zo is er een prijsverschil tussen binnen- of buitenschilderwerk. Ook spelen de gebruikte materialen een rol in de prijsbepaling.

U kunt kiezen voor goedkope verf en kwasten en rollers, maar ook voor duurdere. De prijs gaat dan ook navenant omhoog. Verder speelt de ondergrond ook een rol. Als er geverfd moet worden op hout kost dit weer meer tijd (schuren, gronden)  dan het verven van een betonnen muur. Dit is ook weer van invloed op de prijs.

Als u uw schilderwerk wilt laten uitbesteden dan wilt u ook van te voren weten wat dit gaat kosten.Wat kost een schilder en hoe lang is hij bezig met het schilderwerk? Hieronder geven wij u een redelijk inzicht in de kosten van een schilder en zijn werk:

Wat kost een schilder?

Bent u van plan uw woning opnieuw te gaan schilderen en u wilt weten wat een schilder gaat kosten dan hanteert een schilder namelijk 2 soorten van tarieven. Hij kan een vast uurloon in rekening brengen maar ook de gehele klus aannemen zodat u exact weet wat de kosten zullen wezen nadat de schilder klaar is met zijn schilderwerk.

Bij het schilderen van grotere oppervlaktes zoals wanden of plafonds zal er een prijs per m2 berekend worden. Omdat een schilder goed kan opschieten als hij een groter oppervlakte kan behandelen zal de m2 prijs lager liggen dan bij kleinere oppervlaktes.

Bewerkelijke klusjes zoals het schilderen van uw trap of kozijnen zal de vakman een uurtarief in rekening brengen. Op deze manier kan hij zich zelf verzekeren van eerste klas vakwerk. We zullen u een kostenoverzicht laten inzien zodat de kosten van een schilder wat duidelijker in beeld worden gebracht:

SchildersklusPrijs incl materiaal
Binnenschilder 
Per m² ( vierkante meter )€ 25 – € 30
Per uur ( uurtarief )€ 30 – € 35
Spuitwerk per m²€ 6 – € 9
Sauswerk per m²€ 9 – € 14
Buitenschilder 
Per m² ( vierkante meter )€ 30 – € 35
Per uur ( uurloon )€ 35 – € 40

Schilderwerk combineren

Een goede manier om voordelig uit te wezen is het combineren van schilderwerk. Vaak is het goedkoper als een schilder meerdere woningen tegelijkertijd kan schilderen bijvoorbeeld samen met de buren. Er hoeft dan maar een keer de voorrij- en steigerkosten betaald te worden. Het combineren van schilderwerk kan wel tot 20% in de prijs gaan schelen.

over-schilderen-buitenkant-woning

Uurloon schilder erg verschillend

Daarnaast is het uurtarief schilder ook weer afhankelijk van het soort werk. Spuitwerk is sneller gedaan dan lakwerk. Dit is dus ook weer van invloed op de totale prijs. Doorgaans mag u verwachten dat wij een prijs hanteren die begint bij 20 euro per uur. Ons uurloon schilder is dus behoorlijk laag.

Snel een prijsindicatie?

Prijzen schilderwerk aanvragen

Om u te overtuigen van onze tarieven adviseren wij u meerdere offertes bij andere schildersbedrijven aan te vragen. Wij durven deze uitdaging aan te gaan. Als u overtuigd bent van onze prijs/kwaliteitsverhouding zien wij uw offerte aanvraag met meer dan belangstelling tegemoet. Wij durven duidelijkheid te geven over uw vraag over het uurloon van schilders.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!