Schilders prijzen

Laatste update: 29 maart 2016

Wilt u een betaalbare schilder in huren en uw schilderwerk uitbesteden? Wat zijn hier de prijzen dan van?

Op deze pagina geven wij u uitleg over de kosten van een schilder en de opbouw van een offerte voor uw schilderwerk.

De prijzen van schilders kunnen sterk variëren, afhankelijk van het schilderwerk dat gedaan moet worden zoals een plafond sauzen of meubels laten verven.

U kunt zich voorstellen dat buiten schilderen iets duurder is dan binnen schilderen.schilders prijzen

Vaak moet er een hele steiger opgebouwd  worden en is de verf die buiten gebruikt moet worden van een wat duurder segment. Ook de voorbereiding vergt veel aandacht.

Het afplakken, schuren, gronden, onregelmatigheden opvullen, sauzen of aflakken ……zo zijn er nog een aantal zaken die van invloed op de uiteindelijke prijs kunnen zijn.

Prijzen begrijpen

Hieronder staan een aantal punten die ervoor zorgen dat de prijzen nogal sterk kunnen variëren. Als u met een schilder in zee gaat vraag dan om een vastgestelde prijs per project.

De ene schilder doet over een project 40 uur terwijl de ander over een project 60 uur doet. Maar een schilder gezocht voor een scherpe prijs betekent automatisch dat u uitkomt bij de Schilder-Gigant.

Een schilder die lang over een project doet, maar een lage uurprijs garandeert, is nog steeds erg duur. Als u meerdere offertes opvraagt dan krijgt u een juist beeld wie de goedkoopste of duurste schilder is.

Wat kost een schilder?

Wilt u uw binnenkant of uw buitenkant van uw huis laten schilderen? Dan bent u natuurlijk ook nieuwsgierig wat dit gaat kosten?

Een schilder kan twee verschillende tarieven berekenen namelijk een uurtarief of hij kan het werk aannemen wat vaak per m2 berekend wordt.

Als u grotere oppervlaktes wilt laten schilderen zoals de wanden of gevel dan rekent een schilder een prijs per m2.

Klussen zoals raamkozijen, deuren schilderen, of andere kleinere klussen wordt er vaak een uurtarief gehanteerd.

Wij geven u een voorbeeld van de gemiddelde kosten die een schilder kan berekenen.

Schilder klus Prijs incl. verf en btw
Binnen schilderen
Per m² € 25  –  € 30
Per uur € 30 –  € 35
Spuitwerk per m² € 5   –   € 9
Sauswerk per m² € 8   –   € 13
Buiten schilderen
Per m² € 30 – € 35
Per uur € 35 – € 45

De kosten van het schilderen buitenshuis liggen altijd iets hoger zoals u ziet dan het binnenschilderwerk.

Omdat buiten een heel andere soort van verf wordt gebruikt en de schilder een steiger of hoogwerker nodig heeft zullen de prijzen altijd iets hoger liggen.

Als u de kosten zo laag mogelijk wilt houden voor het schilderen van uw muren of plafonds kies dan voor spuitwerk.

Door middel van een spuitmachine kan het materiaal veel sneller worden aangebracht en is de klus sneller geklaard en houd u de kosten per m2 laag!

Zelf schilderen of uitbesteden?

Schilderen lijkt soms zo simpel maar er komt echter toch een hoop bij kijken en dit is meer dan u verwacht. Het  juiste schilderwerk kost veel tijd en moeite en niet iedereen heeft daar natuurlijk zin in.

Van het moment dat u moet gaan uitzoeken wat de juiste verfsoort is tot aan het opruimen van alle rotzooi die er gemaakt wordt kost het in het algemeen aardig wat tijd. Is het dan toch niet beter om een binnenschilder in te schakelen zodat u geen hoofdpijn krijgt van eventuele frustraties?

Een binnenschilder neemt al het werk voor u uit handen en zorgt dat het schilderwerk tot in de puntjes wordt afgerond.

Op deze manier kunt u ontspannen andere dingen gaan doen en de vakman zorgt ervoor dat u nog jarenlang kunt genieten van het prachtige interieur.

Concurrentie in schilderwerk

Wij zijn niet bang voor de concurrentie en kunnen u ten alle tijde een vrijblijvende offerte aanbieden.. Vraag vooraf aan de schilder waar hij zijn materialen inkoopt en wat de prijzen hiervan zijn.

Kwaliteitsverf  is uiteraard altijd duurzamer en daar heeft u dan ook veel langer plezier van.

Ons advies is om voor goede materialen wat meer te betalen. Uw schilderwerk dient er spik en span uit te zien. Kunststof, plafonds, houtwerk, ramen, deuren, binnen of buiten wij verzorgen u schilderwerk graag!

De uiteindelijke schilders prijzenschilders prijzen

Bij de Schilder-Gigant zijn de schilders prijzen vanaf 20 EUR per uur. Uiteraard hebben wij hiervoor wel informatie van u nodig, daarom verzoeken wij u dan ook vriendelijk om het schilder offerte formulier in te vullen. Doet u dit dan ook zo uitgebreid mogelijk.

Offerte schildersbedrijven

Des te meer informatie wij op voorhand hebben, bijvoorbeeld qua vierkante meters, kunnen wij een realistische offerte voor u uitbrengen. Uit ervaring weten wij dat onze prijzen zo’n 15% onder de marktprijs liggen.

Zoals hierboven uitgelegd…u kunt online een offerte aanvragen waarna wij bij binnen maximaal twee dagen een kostenoverzicht doen toekomen. Om de kosten van ons te vergelijken raden wij u aan om bij meerdere schildersbedrijven offerte’s aan te vragen.

Schilders prijzen
4.88 (97.5%) 16 votes