Schilders prijzen

Laatste update: 30 september 2016

Wilt u een professionele schilder in huren en het schilderen van uw woning uitbesteden? Wat zijn dan de gemiddelde prijzen van een schilder?

Op deze pagina geven wij u uitleg over de kosten van schilders en de berekening voor het binnen en buiten laten schilderen van uw huis.

Binnenwerk

De prijzen van binnen schilderen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het schilderwerk dat gedaan moet worden zoals een plafond sauzen of meubels laten verven.

U kunt zich voorstellen dat buitenwerk schilderen iets duurder is dan binnen schilderen.schilders prijzen

Vaak moet er een hele steiger opgebouwd  worden en is de verf die buiten gebruikt word van een wat duurder segment.

Ook de voorbereiding voor buitenschilderwerk vergt veel meer aandacht dan het binnenwerk.

Als u uw woning wilt laten schilderen door een binnenschilder zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de prijs.

We zullen voor u de belangrijkste onderdelen van uw huis is op een rijtje zetten die regelmatig geschilderd moeten worden:

Een dakkapel schilderen, trap, of het schilderwerk van uw kozijnen worden vaak per uur berekend. Omdat deze klussen voor een schilder tijdrovend zijn kiest hij ervoor om zijn uurloon te berekenen.

Bij het schilderen van de wanden of de plafonds in een woonkamer of slaapkamer met latex zal de huisschilder een prijs per m2 rekenen.

Omdat de muren en de plafonds vaak uit veel grotere oppervlaktes bestaan kan de schilder veel meer vaart achter zijn werk zetten zodat hij ruim aan zijn geld per dag komt.

Buitenwerk

Buitenschilderwerk is een geheel ander verhaal dan binnenschilderwerk. Zo zit een schilder met de verschillende weersomstandigheden en is er een speciale winterschilder die u kan inhuren voor het schilderen van uw woning in de winter.

Ook het verf materiaal is van een hele andere kwaliteit dan het binnen materiaal.

Buitenverf is een stuk duurder en kan beter tegen temperatuur schommelingen, vocht en is beter schoon te maken.

Wat zijn de meest voorkomende onderdelen die buiten om de 4 jaar geschilderd moeten worden:

  • Dakkapel
  • Voordeurschilder
  • Boeilijsten
  • Kozijn en ramen
  • Buitenmuren

De prijzen van schilderen buiten liggen dus een stuk hoger dan die van binnen schilderen.

Het schilderen van een voordeur, kozijnen en ramen zijn klussen die veel aandacht nodig hebben.

De bedoeling is dat deze weer jarenlang hun bescherming bieden en uw hout in een top conditie houden.

Gemiddelde kosten

Zoals we hierboven al verteld hadden is buiten schilderen een stukje duurder in prijs dan het schilderen aan de binnenkant van uw woning.

Maar hoeveel verschil zit er in binnen en buiten schilderen?

We zullen het prijsverschil even duidelijk in kaart brengen:

Schilder klus Prijs incl. verf en btw
Binnen schilderen
Per m² € 25  –  € 30
Per uur € 30 –  € 35
Spuitwerk per m² € 5   –   € 9
Sauswerk per m² € 8   –   € 13
Buiten schilderen
Per m² € 30 – € 35
Per uur € 35 – € 45

De kosten van het schilderen buitenshuis liggen altijd iets hoger zoals u ziet dan het binnenschilderwerk. Omdat een schilder veel meer risico loopt met het slechte weer kan het zo maar eens wezen dat hij een paar dagen zijn schilderwerk niet kan uitvoeren.

Door dit soort aspecten zullen de prijzen altijd iets hoger liggen. Als u de kosten zo laag mogelijk wilt houden voor het schilderen van uw muren of plafonds kies dan voor spuitwerk.

Door middel van een spuitmachine kan het materiaal veel sneller worden aangebracht en is de klus sneller geklaard en houd u de kosten per m2 laag!

Totaal prijs schilderen woning

Wilt u uw binnenkant en buitenkant van uw huis laten schilderen?

Maar wat kost schilderwerkschilderen in de winter

Een schilder kan twee verschillende tarieven berekenen namelijk een uurtarief of hij kan het werk aannemen wat vaak per m1 berekend wordt.

Een totale prijs voor een huis schilderen is afhankelijk van de staat van het oude schilderwerk.

Als het oude schilderwerk afbladdert dan zal de schilderlaag verwijderd moeten worden met een brander en verfkrabber.

Dit is natuurlijk veel meer werk dan alleen maar het schuren van uw kozijnen en het 2 maal afschilderen hiervan.

We zullen de prijzen voor het schilderen van een woning zowel aan de binnenkant als de buitenkant even op een rijtje zetten zodat het voor u allemaal iets duidelijker gaat worden:

Soort woning Prijs binnenkant en buitenkant
Eengezinswoning   € 1.800
Tussenwoning   € 3.500
Hoekwoning of 2 onder 1 kap   € 5.000
Vrijstaande woning   € 8.000

Zoals u kunt zien is een eengezinswoning laten schilderen of het schilderen van een tussenwoning een stuk goedkoper dan wanneer u grotere woning heeft zoals een hoekhuis.

Als u nu graag wilt weten wat de prijzen zijn voor het laten schilderen van uw huis aan de binnen of buitenkant dan kunt u geheel vrijblijvend een schilder offerte aanvragen zodat u van te voren een juiste prijsindicatie ontvangt en weet waar u aan toe bent.

Zwart zonder btw!

Als een schilder geen btw of inkomstenbelasting afdraagt heet dit zwart werken. Sommige schilders werken al vanaf 10 euro per uur zwart zoals de gene die zich op marktplaats aanbieden. Het grote nadeel van bijvoorbeeld een Poolse schilder inhuren is dat u nergens op terug kunt vallen.

Wij zien veelal dat mensen discussies krijgen met onze buitenlandse collega’s en komen er dan ook vaak niet uit. Wat zijn de grootste nadelen van het inhuren van een schilder die het schilderwerk wel even zwart komt uitvoeren voor een te goedkope prijs?

  • U kunt nergens terecht als het schilderwerk niet deugd.
  • U heeft nergens garantie op.
  • Wat als er een ongeluk gebeurt.
  • Schade in uw woning verzekering.

Kwaliteit staat voorop!

Natuurlijk als u uw huis laat schilderen door een stel Polen of Roemenen bent u goedkoper uit dan dat u een schildersbedrijf in Nederland inhuurt.schilderwerk offerte

Niemand wilt een dure schilder inhuren en iedereen wilt altijd goedkoop uit zijn voor zijn of haar schilderwerk.

Maar is kwaliteit dan niet meer belangrijk genoeg? U wilt toch dat uw huis perfect geschilderd word en dat u garantie krijgt op uw nieuwe schilderwerk?

U betaald immers altijd geld of dit nu gaat om zwart werk of gewoon laten schilderen door een schildersbedrijf.

Woning zelf schilderen of uitbesteden?

Schilderen lijkt soms zo simpel maar er komt echter toch een hoop bij kijken en dit is meer dan u verwacht. Het  juiste schilderwerk kost veel tijd en moeite en niet iedereen heeft daar natuurlijk zin in.

Van het moment dat u moet gaan uitzoeken wat de juiste verfsoort is tot aan het opruimen van alle rotzooi die er gemaakt wordt kost het in het algemeen aardig wat tijd. Is het dan toch niet beter om een binnenschilder in te schakelen zodat u geen hoofdpijn krijgt van eventuele frustraties?

Een binnenschilder neemt al het werk voor u uit handen en zorgt dat het schilderwerk tot in de puntjes wordt afgerond.

Op deze manier kunt u ontspannen andere dingen gaan doen en de vakman zorgt ervoor dat u nog jarenlang kunt genieten van het prachtige interieur.

Bespaar nu op de schilders prijzen!

Zoals we u al eerder verteld hebben zijn de prijzen van schilders erg variabel. Kies altijd voor de beste prijs kwaliteitsverhouding en loop niet meteen naar het goedkoopste schildersbedrijf toe.

Hoe u kunt besparen op het laten schilderen van uw huis? Vraag geheel vrijblijvend verschillende offertes aan bij schilders! Zo kunt u de schilders prijzen vergelijken en zelf bepalen of u het schilderwerk duur of goedkoop vind.

Vraag gratis een prijsindicatie aan bij de Schilder-Gigant.nl en bereken of ons schilderwerk in uw budget past!

Schilders prijzen
4.91 (98.18%) 22 votes