Sinds 1986

HR glas plaatsen en prijzen

Bij Schilder-Gigant zijn we niet alleen gespecialiseerd in schilderwerk, maar we bieden ook professionele glaszettersdiensten aan. Een belangrijk onderdeel van onze glasservice is het plaatsen van isolatieglas zoals HR glas plaatsen. Door onze expertise in zowel schilderen als dubbelglas plaatsen te combineren kunnen we uw woning of bedrijfsruimte voorzien van zowel een frisse uitstraling als verbeterde energie-efficiëntie.

Het voordeel van het combineren van onze schilder- en glaszetdiensten is dat u al uw projecten in één keer kunt aanpakken, waardoor u tijd en vaak ook kosten bespaart. Of het nu gaat om het vernieuwen van uw gevel met een nieuwe verflaag of het vervangen dubbel glas voor isolerend HR glas, wij zorgen voor een vakkundige uitvoering van al uw klussen.

HR glas plaatsen is een slimme investering die niet alleen uw comfort in huis verhoogt, maar ook bijdraagt aan energiebesparing en een duurzame toekomst. Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over vervangen dubbel glas. Zo vindt u meer informatie over de verschillende soorten HR glas, de voordelen van HR glas plaatsen, en geven we u een overzicht de gemiddelde dubbel glas prijzen per glassoort.

Direct weten wat uw nieuwe HR glas en het schilderwerk van uw kozijnen gaat kosten? Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie op en ontdek onze scherpe prijzen!

Glaszetten glaszetter schildersbedrijf
Glaszetten

De voordelen van HR glas

Voordelen van HR Glas Plaatsen

Voordelen van HR glas plaatsen

Veel huiseigenaren vervangen dubbel glas voor duurzaam isolatieglas, ook wel HR glas genoemd. HR glas plaatsen biedt namelijk meerdere voordelen waar u nu en in de toekomst van kunt profiteren. We hebben hieronder de belangrijkste voordelen van isolerend dubbel glas plaatsen voor u op een rij gezet:

 • Superieure isolatie
  HR-glas biedt uitstekende thermische isolatie, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en uw huis of kantoor efficiënter wordt verwarmd. Dit resulteert in lagere energiekosten en een aangenamere leefomgeving, vooral tijdens koude wintermaanden.
 • Optimale geluidsisolatie
  Naar thermische isolatie biedt HR-glas ook verbeterde geluidsisolatie, waardoor geluidsoverlast van buitenaf wordt verminderd. Dit zorgt voor een rustigere en meer ontspannen leef- en werkomgeving, waarin u zich beter kunt concentreren en geen last heeft van lawaai.
 • Minder kans op condensvorming
  Dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen van HR-glas is de kans op condensvorming op de binnenkant van de ruiten aanzienlijk verminderd. Dit helpt schimmel- en vochtproblemen in huis te voorkomen, wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat en minder onderhoud.
 • Verbetering van uw wooncomfort
  Door de thermische en akoestische isolatie te verbeteren, draagt HR glas plaatsen bij aan een hoger comfortniveau in uw huis of op kantoor. U zult merken dat de temperatuur gelijkmatiger verdeeld is en dat storende geluiden van buitenaf worden gedempt. Dit draagt bij aan comfortabeler en prettiger wonen.
 • Vermindering van CO2-uitstoot
  HR glas plaatsen vermindert niet alleen uw energieverbruik, maar draagt ook bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Door minder warmteverlies en lagere stookkosten te realiseren, levert HR-glas een belangrijke bijdrage aan een duurzamere leefomgeving en een groenere toekomst.
 • Uw woning stijgt in waarde
  Een investering in energiezuinige maatregelen, zoals HR glas plaatsen, verhoogt de waarde van uw woning. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energiezuinige woningen vanwege de lagere energiekosten en het verbeterde comfort. Dit maakt dat het plaatsen van dubbel glas met een goede isolatiewaarde zoals HR++ of HR+++ glas ook zorgt voor een snellere verkoop!

Door te kiezen voor HR dubbel glas plaatsen investeert u niet alleen in meer comfort, maar ook in de toekomst van uw huis of bedrijfspand. Bij Schilder-Gigant staan we klaar om u te adviseren en met u mee te denken over de beste glasoplossingen die passen bij uw behoeften en budget. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en ontdek de voordelen van HR-glas!

Kiest u voor HR++ glas of voor HR+++ glas?

Rondom het glaszetten zijn er meerdere mogelijkheden. Het is begrijpelijk dat u wellicht nog niet meteen weet wat de beste optie is voor uw nieuwe beglazing. U heeft al gehoord van HR glas plaatsen, maar u weet wellicht nog niet precies het verschil en wat uw mogelijkheden zijn voor isolerend dubbelglas plaatsen.

Voordelen van HR++ Glas en HR+++ Glas

De keuze tussen HR++ glas en HR+++ glas

De keuze tussen HR++ glas en HR+++ glas hangt af van verschillende factoren, waaronder hoeveel isolatie u wenst, maar ook van uw budget. Hieronder ziet u de verschillen tussen HR++ glas en HR+++ glas:

HR++ glas

 • Uitstekende isolatie:
  HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met een tussenlaag van edelgas en een speciale coating die warmteverlies minimaliseert. Het biedt aanzienlijk betere isolatie dan standaard enkel glas of zelfs dubbel glas. Dit maakt HR glaszetten een populaire keuze voor huiseigenaren die energiezuiniger willen wonen.
 • Betaalbaar:
  Laat u HR++ glaszetten, dan is dit over het algemeen betaalbaarder dan HR+++ glas. Het biedt een goede balans tussen isolatieprestaties en kosten, waardoor het een geschikte optie is voor veel woningeigenaren die hun energierekening willen verlagen voor niet al te hoge investeringskosten.
 • Verbetering comfort:
  Door de uitstekende isolerende eigenschappen helpt HR++ glaszetten om de temperatuur in huis stabiel te houden, waardoor u comfortabeler woont. Dit merkt u vooral tijdens koude winterdagen waarop het binnen behaaglijk warm is, of juist tijdens warme zomerdagen waarop u het liefst de hitte buiten houdt.

HR+++ glas

 • Ultieme isolatie:
  HR+++ glas gaat nog een stap verder dan HR++ glas door meerdere glasplaten met meerdere lagen edelgas en coatings te combineren. Hierdoor biedt het HR+++ glaszetten de hoogst mogelijke isolatie en minimaliseert het warmteverlies.
 • Verbeterde geluidsisolatie:
  Vanwege de extra lagen glas en isolerend materiaal biedt HR+++ glaszetten ook echt een verbeterde geluidsisolatie. Dit maakt het een goede keuze voor woningen in lawaaierige omgevingen of voor mensen die behoefte hebben aan extra rust en stilte in huis of op kantoor.
 • Toekomstbestendigheid:
  Hoewel HR+++ glas duurder is in aanschaf dan HR++ glas, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn vanwege de perfecte isolatie, waardoor het energieverbruik wordt verminderd en de energierekening flink wordt verlaagd. Het kan dus een goede investering zijn voor wie op zoek is naar een écht duurzame oplossing voor de lange termijn.

Kort samengevat, as u nu op zoek bent naar een goede balans tussen prestaties en kosten, is HR++ glaszetten een uitstekende keuze. Maar als u de ultieme isolatie en geluidsisolatie wilt, en bereid bent om iets meer te investeren, dan kan HR++++ glaszetten de beste optie zijn. Wij denken uiteraard graag met u mee bij het maken van een keuze!

Zorgt HR glas ook voor meer veiligheid en zonwering?

HR glas op zichzelf is niet specifiek ontworpen als zonwerking of om extra veiligheid te bieden, maar er zijn zeker aanvullende glasopties beschikbaar die wij ook kunnen installeren:

 • Zonwerend glas
  Als u zonwerend glas nodig hebt, kunt u kiezen voor speciale coatings die ontworpen zijn om de hoeveelheid zonnewarmte die door het glas naar binnen komt te verminderen. Deze coatings reflecteren een deel van het zonlicht en verminderen zo de warmteoverdracht, waardoor uw huis koeler blijft tijdens warme dagen. Vaak wordt deze zonwerende coating aangebracht op HR++ glas.
 • Veiligheidsglas
  Voor extra veiligheid kunt u kiezen voor veiligheidsglas, zoals gehard glas of gelaagd glas. Gehard glas is behandeld zodat het sterker is dan normaal glas en zal bij breuk in kleine, onscherpe stukjes uiteenvallen, waardoor het risico op lichamelijk letsel wordt verminderd. Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen glas met een tussenlaag van kunststof, waardoor het glas bij breuk bij elkaar wordt gehouden, wat zorgt voor extra veiligheid.

Vaak heeft veiligheidsglas van zichzelf ook een betere isolerende werking zeker ten opzichte van regulier dubbel of enkel glas.

Waarom het glaszetten uitbesteden?

Het uitbesteden van glaszetten aan onze professionele vakmensen biedt verschillende voordelen. Ten eerste beschikken onze ervaren professionals over de nodige expertise en vaardigheden om het glaszetten professioneel en nauwkeurig uit te voeren. Ze kennen de juiste technieken en materialen om ervoor te zorgen dat uw ramen correct worden geïnstalleerd en afgewerkt.

Daarnaast kunnen professionele glaszetters advies op maat bieden over welk type glas het meest geschikt is voor uw specifieke behoeften. Of u nu op zoek bent naar betere isolatie, geluidsisolatie of veiligheid. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste glasoptie die past bij uw budget en wensen.

Het uitbesteden van glaszetten bespaart u ook kostbare tijd en moeite. Het installeren van glas is een precies werk dat veel expertise vereist. Door het over te laten aan professionals, kunt u erop vertrouwen dat het werk snel en op de juiste manier wordt uitgevoerd, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over fouten.

HR glas prijzen

Het vervangen van glas in uw woning is een investering die niet alleen zorgt voor een frisse nieuwe uitstraling, maar ook een investering die de energie-efficiëntie en het comfortniveau in huis flink verhoogt. De dubbel glas prijzen, worden beïnvloed door meerdere factoren, waaronder het type isolatieglas dat u kiest, de afmetingen van de ramen en het type woning waarin u woont.

Prijsvergelijking HR Glas
Soort woning Type glas Gemiddelde prijs per m²
Standaard woning Dubbel glas (HR+) Gemiddeld € 80 – € 120
HR++ glas Gemiddeld € 90 – € 140
HR+++ glas Gemiddeld € 100 – € 160
Appartement Dubbel glas (HR+) Gemiddeld € 70 – € 110
Vrijstaande woning Dubbel glas (HR+) Gemiddeld € 90 – € 140
HR++ glas Gemiddeld € 100 – € 150
HR+++ glas Gemiddeld € 110 – € 170
Deze prijzen voor glaszetten zijn slechts een indicatie en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de regio en eventuele bijkomende kosten zoals voorrijkosten of speciale afwerkingen.

HR glas prijzen zijn afhankelijk van het type HR glas

De prijzen voor glaszetten worden vaak bepaald op basis van het type glas dat wordt geïnstalleerd. HR-glas, bekend om zijn hoog rendement in energiebesparing, kan variëren in prijs, afhankelijk van het specifieke type: HR++, HR+++, enzovoort. Daarnaast spelen factoren zoals de grootte van de ramen en het type materiaal van uw huidige kozijnen een rol bij het bepalen van de kosten. Wilt u uw prijs dubbel glas berekenen, dan is het goed om alvast op de hoogte te zijn van onderstaande factoren die de totaalprijs bepalen:

De kosten voor HR-glas variëren, waarbij HR++ over het algemeen een betaalbare optie is in vergelijking met HR+++. HR+++ biedt echter superieure prestaties op het gebied van isolatie en geluidswering, wat kan resulteren in langdurige kostenbesparingen op uw energierekening.

Kunt u dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen?

Het plaatsen van dubbel glas in bestaande houten ramen biedt een uitstekende mogelijkheid om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren zonder de noodzaak van het vervangen van het hele raamkozijn. In tegenstelling tot het plaatsen van nieuwe kozijnen, waarbij de kosten raam vervangen kunnen oplopen, maakt het behoud van bestaande kozijnen het mogelijk om te profiteren van de voordelen van HR-glas terwijl u bespaart op nieuwe kozijnen.

Door te kiezen voor HR-glas in bestaande kozijnen, kunt u geld besparen dat u anders moest besteden aan het vervangen van het volledige raam. U bespaart hierdoor niet alleen kosten maar het biedt ook een snellere terugverdientijd op uw investering.

Prijs dubbel glas plaatsen in bestaande houten ramen

Het plaatsen van dubbel glas in bestaande ramen kost meestal tussen de 100 en 160 euro per m2. Dit zijn zowel de glaskosten als de installatiekosten voor de ramen.

Het is belangrijk om te weten dat bij triple glas (HR+++) de dikte van het glas meestal niet past in bestaande kozijnen, waardoor het noodzakelijk kan zijn om zowel het glas als het kozijn te vervangen. In dit geval kunnen de kosten hoger uitvallen, maar de verbeterde isolatie en energiebesparingen kunnen nog steeds de moeite waard zijn voor de lange termijn.

Glaszetter kosten per uur

Naast de kosten voor het glas zelf, moeten ook de kosten voor het vervangen van het raam in overweging worden genomen. Denk aan de arbeidskosten en eventuele aanpassingen aan het raamkozijn zodat het nieuwe glas goed aansluit. Het uurtarief van een glaszetter ligt gemiddeld tussen de  €35,- tot €45,- per uur.

Subsidies voor HR glaszetten

De Nederlandse overheid biedt ondersteuning voor huiseigenaren die investeren in duurzame energie, waaronder glasisolatie met HR glas. Dit gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor dubbel glas (HR glas) moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Het isolatieglas moet voldoen aan specifieke U-waarden en g-waarden, die zijn vastgesteld door de ISDE-regeling. Deze waarden geven aan hoe goed het glas isoleert en bijdragen aan een efficiënter energieverbruik in huis.
 • De aanvrager van de subsidie moet de eigenaar zijn van de woning waarvoor de subsidie wordt aangevraagd. Dit zorgt ervoor dat de investering ten goede komt aan de eigenaar van de woning en stimuleert directe betrokkenheid bij het verduurzamen van het eigen huis.
 • En tot slot, het glaszetten moet worden gedaan door een erkende professional. Gelukkig hebben we bij ons gekwalificeerde vakmensen in dienst die hun vak verstaan en professioneel te werk gaan. Door te kiezen voor een professional, weet u 100% zeker dat het werk goed wordt gedaan en dat uw huis optimaal wordt geïsoleerd.

Het aanvraagproces voor subsidies voor HR glaszetten verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Huiseigenaren moeten de formulieren invullen en relevante documentatie verstrekken met betrekking tot het duurzaam glaszetten, zoals offertes en facturen.

Door te investeren in duurzaam HR glaszetten met behulp van de ISDE-subsidie, kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst door de CO2-uitstoot te verminderen. Het is belangrijk om de specifieke voorwaarden en richtlijnen van de ISDE-regeling te raadplegen voordat u duurzaam glaszetten uitbesteedt. Zodat u straks optimaal kunt profiteren van de beschikbare subsidie.

Meer weten over de subsidie voor glasisolatie? Neem eens een kijkje op deze uitgebreide subsidiepagina.

Combinatieklus van HR+++ glas en nieuwe kozijnen inclusief schilderwerk

Bij het plaatsen van HR+++ glas (tripleglas) komt vaak de noodzaak om nieuwe kozijnen te installeren. Dit heeft te maken met de dikte van deze isolerende beglazing. HR+++ glas is dikker dan standaard enkel- of zelfs dubbel glas vanwege de extra lagen isolerend materiaal waaruit het is opgebouwd. Dit betekent dat de bestaande kozijnen die u nu heeft mogelijk niet geschikt zijn om het dikkere glas van triple glas te ondersteunen.

Wanneer nieuwe kozijnen worden geplaatst voor HR+++ glas, biedt dit een uitstekende gelegenheid om het volledige raamoppervlak een frisse uitstraling te geven door het vervangen en schilderen van uw kozijnen. De schilders kunnen het schilderwerk uitvoeren als onderdeel van de combinatieklus van glaszetten en nieuwe kozijnen plaatsen.

Kan HR glas plaatsen ook een geschikte optie zijn voor mijn voordeur?

Zeker! Voor uw de voordeur kan het plaatsen van HR-glas zelfs extra voordelen bieden, vooral omdat de voordeur een belangrijke bron van tocht en warmteverlies in huis kan zijn. Door HR-glas in de voordeur te plaatsen, kunt u deze problemen op een slimme manier aanpakken en tegelijkertijd de energie-efficiëntie van uw huis verbeteren.

Een aantal voordelen van HR glas plaatsen in uw voordeur:

 • Verminderen van tocht
  Voordeuren zijn vaak vatbaar voor tocht rondom de randen en spleten van de deur. HR-glas, vooral in combinatie met hoogwaardige afdichtingen, kan helpen om tocht te verminderen en een comfortabele geïsoleerde ingang en hal te creëren.
 • Warmte-isolatie
  De voordeur is een belangrijke doorgang tussen de binnenkant van uw huis en de buitenlucht. Door HR glas plaatsen in uw voordeel wordt warmteverlies verminderd waardoor er minder koude lucht uw hal binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat uw huis beter geïsoleerd blijft en u kunt genieten van lagere energiekosten.
 • Betere veiligheid
  Afhankelijk van het type HR-glas dat wordt gebruikt, kan het ook extra veiligheidskenmerken bieden, zoals versterkte lagen die inbraakpogingen kunnen weerstaan. Zeker ten opzichte van regulier dubbel of enkel glas in een deur is HR glas sterker en veiliger.
 • Natuurlijk licht
  HR-glas laat natuurlijk licht binnenstromen, waardoor de entree van uw huis helderder en uitnodigend wordt, terwijl het HR glas plaatsen tegelijkertijd uitstekend helpt om energie te besparen.

Schildersbedrijf de Schilder-Gigant biedt ook de service om HR-glas te plaatsen in buitendeuren, waaronder voordeuren en andere deuren in uw woning. Dit onderdeel van onze glasservice helpt niet alleen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie en het comfort van uw huis, maar draagt ook bij aan een lichte uitstraling van uw woning. Met ons ervaren team kunt u vertrouwen op een professionele installatie van HR-glas in uw ramen én deuren.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!