Trap schilderen

Bent u uitgekeken op de kleur van uw oude trap of traptreden of is uw complete trappenhuis beschadigd en moet deze opnieuw worden geschilderd?

Door uw trap opnieuw te voorzien van een nieuwe laag verf zal deze meteen een geheel nieuwe uitstraling creëren in uw woning. Omdat wij als goede binnen en buiten schilders vele vragen over de prijs krijgen van het opnieuw spuiten of schilderen van trappen hebben wij de belangrijkste prijsvragen op een rijtje gezet. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat kost een complete trap laten schilderen?
  • Is een trap schilderen of spuiten duur?
  • Wat is een normale prijs voor het laten opknappen van mijn oude trap?

Wij kunnen u vertellen dat het laten overschilderen van een trap in uw woonkamer of gang niet duur hoeft te kosten. Zelfs als u het gehele trappengat inclusief de trap hekken opnieuw wilt laten schilderen is dit goed betaalbaar.

Leest u op deze pagina alle informatie die u moet weten over het overschilderen van uw trap, de treden, het trap hek en de onderkant bij een open trap inclusief de bijbehorende kosten.

trap-opnieuw-laten-schilderen

Trap schilderen: de prijs

Een trap krijgt in de loop van de tijd veel te voortduren. Hoe vaak loopt u niet de trap op en weer af? Omdat een trap veel wordt belast zal deze ook vaker moeten worden voorzien van een verflaag. Het opnieuw laten verven van een trap is een tijdrovende klus, wilt u zelf uw trap proberen te schilderen of denkt u eraan een professionele schilder in te gaan huren?

De gemiddelde kosten die een schilder rekent voor het schilderen van uw trap kunt u hieronder vinden in onze opgestelde tabel:

Gemiddelde kosten trap schilderen:
€ 250 tot aan  € 600

Zoals hierboven is aangegeven is een exacte prijs moeilijk om te geven. De kosten voor het schilderwerk van uw trap zijn erg afhankelijk van de situatie waar de trap zich in bevind. Mocht u een trap hebben met open treden en die moet worden voorzien van een schilderslaag dan kunt u met een bedrag rekening houden van 250 euro inclusief materiaal.

Als de trap gesloten treden heeft en die moet geschuurd, geplamuurd en worden voorzien van een nieuwe laag verf dan loopt het bedrag al snel naar de 600 euro inclusief materiaal. Wilt u exact weten wat het gaat kosten om uw trap te voorzien van nieuw schilderwerk, dan geven wij u de gelegenheid geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Na het invullen van ons formulier zullen wij binnen twee werkdagen u voorzien van een zeer scherpe prijs.

Snel een prijsindicatie?

Voorbereiding voor het verven van uw trap

Schilderwerk moet altijd voorbereid worden. Maar de voorbereiding voor het overschilderen van uw oude trap is wat omslachtiger. Als u het schilderwerk goed voorbereid heeft u jarenlang plezier van het nieuwe aangebrachte schilderwerk.

U kunt er voor kiezen om een schilder in te huren en zelf de voorbereidingen te treffen zodat u zonder meer op de kosten van een schilder bespaart. Wat zou u zelf kunnen doen?

  • Beschadigingen repareren: U kunt de beschadigingen op de trap repareren met plamuur voordat de gehele trap opnieuw geschilderd gaat worden.
  • Oude verflaag verwijderen: Als de oude verflaag los zit of is gaan bladderen dan kunt u deze verwijderen met afbijt of met een verfkrabber.
  • Ontvetten en schuren van de trap: Het oppervlakte wat op nieuw geschilderd moet gaan worden kunt u ontvetten en god opschuren met een schuurmachine.
trap-schilderen

Trap schilderen of spuiten

Een trap zelf schilderen of een trap laten verven door een schilder kan uiteraard ook. Ons schildersbedrijf heeft alleen maar vakmensen in dienst dus alhoewel er makkelijk wordt nagedacht over het verven van een trap, is dat het niet.

U moet namelijk rekening houden met verschillende omstandigheden. Afhankelijk van uw wens moeten er uiteraard voorbereidingshandelingen worden getroffen. Stel u wilt een geheel “kale” trap en hier bedoelen wij mee dat de treden en stootborden ongestoffeerd blijven, dan zal afhankelijk van de conditie van de trap veel schuurwerk moeten plaatsvinden. Verder is het gebruik van de de juiste soort verf voor het juiste hout van belang.

Uiteraard kunt u ervan op aan dat wij de kennis en vaardigheden in huis hebben om uw trap elk gewenst effect te geven. Want een antieke trap heeft een ander soort verf nodig dan een nieuwe trap die u bijvoorbeeld net heeft laten plaatsen.

U moet er overigens altijd rekening mee houden dat het uitharden/drogen van de verf echt tijd nodig heeft.

Juiste verf gebruiken

U begrijpt wellicht dat de verf die wij voor een trap gebruiken aan hele ander eisen moet voldoen dan de verf die wij bijvoorbeeld gebruiken voor het schilderen van binnendeuren. De treden en de stootborden hebben, in verband met het te verwachten intensieve gebruik, speciale verf nodig.

Ondanks het gebruik van speciale verf zullen wij naar alle waarschijnlijkheid meer lagen aan moeten brengen. Het mag uiteraard niet zo zijn dat de trap volgend jaar opnieuw geschilderd moet worden.

Slijtage trap

Iedere dag wordt hij doorlopend gebruikt, soms met schoeisel, soms zonder en vaak komt hij ook in aanraking met scherpe objecten. Hij is dus behoorlijk aan slijtage onderhevig en daarom is het belangrijk dat het schilderen goed gebeurt.

Niet alleen vanuit optisch oogpunt maar juist ook om goed bestand te zijn tegen intensief gebruik.

Snel een prijsindicatie?

Materialen

Een trap laten schilderen moet gebeuren met de juiste, slijtvaste verfmaterialen. Hij heeft vele vlakken en hoeken en natuurlijk moeten deze strak worden geschilderd. Het is dan ook een klus die u prima aan een professional kunt overlaten. De Schilder-Gigant is als erkend schilder bedrijf zeer bedreven in schilderwerk voor ieder object.

Bespaar op uw trap schilderen

Onze schilders hebben jarenlange ervaring met het schilderen van trappen, zijn gediplomeerd, werken accuraat en zijn voor iedere opdracht opnieuw enthousiast.

Bent u nieuwsgierig en bent u op zoek naar een  professionele schilder voor een betaalbaar uurtarief? Vraag vandaag nog vrijblijvend een schilder offerte aan voor de kosten van het schilderen van uw trap of trappenhuis.

Wellicht ook een idee om op onze projectpagina te kijken. Hier treft u foto’s aan van de verschillende schilder opdrachten die wij hebben uitgevoerd. U kunt dan een idee krijgen van wat u kunt verwachten. Bij ons is het schilderen van uw trap niet duur. Overtuig uzelf en vraag vandaag nog een offerte aan.

Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!