Sinds 1986

Glas polijsten of krassen verwijderen uit uw raam?

Ook daarvoor kunt u terecht bij Schilder-Gigant!

De Schilder-Gigant is niet alleen uw betrouwbare partner voor uw schilderklus, maar u kunt onze experts ook inschakelen voor glas polijsten en krassen verwijderen. Bij het schilderen van kozijnen is het bijna onvermijdelijk dat er contact is met het glas. Of het nu tijdens het schuren is met een schuurmachine of schuurpapier, of tijdens het plaatsen van nieuw glas. Helaas, krassen en beschadigingen kunnen nu eenmaal ontstaan.

Dit kan storend zijn (vooral met zonnig weer) en de algehele uitstraling van uw woning negatief beïnvloeden. Daarom is glas polijsten vaak een relatief eenvoudige oplossing om ervoor te zorgen dat uw ramen er weer mooi als nieuw uitzien. Zonder dat u uw raam hoeft te vervangen.

Het verschil tussen glas polijsten en krassen verwijderen

Bij glas polijsten worden krassen, vlekken en andere oppervlaktebeschadigingen van glas verwijderd om het raamoppervlak te herstellen. Zo kan er een helder, glad en glanzend oppervlak worden gecreëerd. Het verschil tussen glas laten polijsten en krassen verwijderen is subtiel maar toch goed om te weten:

“Polijsten richt zich meer op het algehele verbeteren van de glans en het gladmaken van kleine oneffenheden in het raam. Krassen verwijderen is specifiek gericht op het weghalen van diepere krassen en beschadigingen in het raam.”

Voordelen van glas polijsten of professioneel krassen verwijderen

Door uw ramen te laten polijsten en krassen te laten verwijderen, herstelt u niet alleen de uitstraling van uw huis, maar verbetert u ook de levensduur van het glas. Krassen en beschadigingen kunnen namelijk conditie van het glas aantasten en in sommige gevallen zelfs tot glasbreuk leiden. Bovendien draagt glas dat vrij is van krassen en vlekken bij aan een betere lichtinval en een helderder uitzicht naar buiten, waar u dagelijks opnieuw van kunt genieten!

Situaties waarin glas polijsten een perfecte oplossing kan zijn

Glas laten polijsten is een goede oplossing in verschillende situaties waarin het glasoppervlak beschadigd, dof of aangetast is. Hier zijn enkele situaties waarin glas polijsten een goede oplossing kan zijn:

Uw glas is beschadigd tijdens het kozijnen schilderen

Tijdens het schilderen van kozijnen kunnen onze schilders per ongeluk verfspatten op het glas achterlaten of zelfs met de kwast of roller tegen het glas stoten, wat krassen en andere oppervlaktebeschadigingen kan veroorzaken. In deze situatie biedt het polijsten van uw raam een effectieve oplossing om de beschadigingen te herstellen en het glasoppervlak weer in optimale staat terug te brengen.

Wanneer onze schilder het glas heeft beschadigd tijdens het schilderen van uw kozijnen zal hij uiteraard in overleg met u uw glas netjes polijsten zodat uw ramen weer als nieuw zijn!  

U ziet krassen en oppervlaktebeschadigingen aan uw raam

Glas polijsten kan zinvol zijn om het glas weer glad te maken wanneer het glasoppervlak krassen heeft opgelopen. Bijvoorbeeld door het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen, contact met harde voorwerpen of andere schade. Ook krassen verwijderen kan in dit geval een goede optie zijn.

Er zijn storende vlekken en aanslag op uw raam te zien

Glas kan na verloop van tijd vlekken en aanslag ontwikkelen als gevolg van blootstelling aan alles wat van buiten komt. Zoals hard regenwater, vuil, stof, of chemicaliën in de omgeving. Glas laten polijsten en krassen verwijderen kan helpen om deze vlekken te verwijderen en het glasoppervlak weer helemaal helder te maken.

Uw raam is dof en verouderd

Na verloop van tijd kan glas dof worden als gevolg van slijtage, blootstelling aan diverse weersomstandigheden en andere factoren. Glas polijsten kan helpen om de glans en helderheid van het glasoppervlak te herstellen, waardoor het raam er weer als nieuw uitziet.

U heeft uw glas nog niet eerder laten onderhouden

Regelmatig uw glas laten polijsten en krassen verwijderen kan helpen om de levensduur van het glas te verlengen. Dit is vooral belangrijk voor ramen die veel worden blootgesteld aan de elementen. Of ramen die worden gebruikt in commerciële gebouwen waar een professionele uitstraling extra belangrijk is.

Verzekerd van kwaliteit en lage prijzen bij Schilder-Gigant

Bij schildersbedrijf de Schilder-Gigant weten we dat onze klanten waarde hechten aan hoogwaardig vakmanschap bij iedere klus, maar wel voor een betaalbare prijs. Zowel bij het schilderen van kozijnen als bij het onderhouden van uw ramen. Daarom bieden wij een uitgebreide service waarbij onze ervaren schilders en glaszetters uw glas polijsten voor een scherpe prijs.

Met onze expertise en ervaring in glaszetten en polijsten, zorgen we ervoor dat uw ramen er weer als nieuw uitzien!

Voor glas polijsten is vakmanschap en ervaring nodig

Het uitbesteden van glas polijsten is vaak de beste keuze in situaties waarin vakmanschap en precizie extra belangrijk zijn. Als de schilder per ongeluk de beglazing raakt tijdens het schilderen van de kozijnen, is het belangrijk om het glas aan professionals over te laten om verdere schade te voorkomen. Zelfs kleine foutjes kunnen leiden tot krassen en beschadigingen die de uitstraling van uw ramen er niet mooier op maken.

Met de kennis en ervaring van ons gespecialiseerd team vakmensen kunnen deze problemen deskundig worden opgelost.

De kosten van glas polijsten

De kosten voor glas polijsten kunnen variëren omdat deze worden bepaald door factoren zoals de omvang van de schade, het type glas en de moeilijkheidsgraad van het werk.

Over het algemeen liggen de gemiddelde kosten voor glas polijsten tussen de €50 en €150 per vierkante meter, terwijl krassen verwijderen extra kosten met zich mee kan brengen. Dit is geheel afhankelijk van de ernst van de beschadiging. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde kosten voor het polijsten van uw glas.

Optie 1:

– Kras buiten 3 cm van de rand

– Amper voelbaar

– Prijs: Vanaf 100,- per raam

Offerte aanvragen
Optie 2:

– Kras buiten 1 cm van de rand

– Klein beetje voelbaar

– Prijs: Vanaf 150,- per raam

Offerte aanvragen
Optie 3:

– Krassen over hele raam of op ramen van jachten

– Speciale methode

– Prijs: Op aanvraag, vanaf 500,-

Offerte aanvragen

Glas laten polijsten stap voor stap

Het glas polijsten is een zorgvuldig proces waarvoor nauwkeurigheid en ervaring nodig is om optimale resultaten te behalen.

Benodigde tijd: 1 uur.

Glas laten polijsten

  1. Grondig reinigen

    Onze ervaren glaszetters beginnen met het grondig reinigen van het glasoppervlak om vuil, stof en eventuele restanten van verf of andere materialen te verwijderen. Vervolgens inspecteren ze het glas nauwkeurig om alle krassen, vlekken of andere oppervlaktebeschadigingen te identificeren die moeten worden aangepakt.

  2. Glas polijsten

    Afhankelijk van de ernst en aard van de beschadigingen, gebruiken onze experts verschillende technieken en gereedschappen om het glas te polijsten. Voor lichte krassen verwijderen kan een polijstmachine met speciale polijstpads worden gebruikt om het oppervlak glad te maken en de glans te herstellen. Zoals het gebruik van schuurpapier met verschillende korrelgroottes voor diepe krassen verwijderen. En om de beschadigingen geleidelijk weg te werken. Dit heeft geen negatieve invloed op uw raam.

  3. Reinigen & inspecteren

    Na het polijsten wordt het glas opnieuw gereinigd en geïnspecteerd om te zorgen dat het gewenste resultaat is bereikt. Onze vakmensen zorgen voor een nette afwerking en u mag erop rekenen dat uw ramen er weer helemaal nieuw uitzien.

Met ons ervaren team vakkundige schilders en glaszetters kunt u er 100% op vertrouwen dat uw ramen in goede handen zijn.

Foto’s tijdens het glas polijsten

Veel gestelde vragen over glas polijsten en krassen verwijderen

Is glas polijsten geschikt voor alle soorten glas?

In de meeste gevallen is het polijsten van uw beglazing geschikt voor alle soorten glas, inclusief enkel glas, dubbel glas en HR-glas. Het is echter verstandig de opties voor uw glasoppervlak vooraf te bespreken met onze vakman.

Klopt het dat glas polijsten niet altijd mogelijk is?

In sommige gevallen kan glas inderdaad niet worden gepolijst, namelijk als de krassen te diep in het glas liggen. In dit geval raadt de glaszetter vaak aan het glas te vervangen.

Hoeveel tijd neemt glas polijsten in beslag?

Hoelang dit zal duren is afhankelijk van meerdere factoren zoals de omvang van de schade en het type glas. Over het algemeen kan het polijsten van een raam enkele uren tot een dag in beslag nemen, afhankelijk van de situatie. Uw glas laten polijsten na het kozijnen schilderen is meestal in enkele uren voltooid.

Zijn de resultaten van glas laten polijsten permanent?

Het polijsten van glas kan zeker permanente of langdurige resultaten opleveren voor kleine oneffenheden aan het oppervlak en voor lichte krassen verwijderen. Diepere krassen kunnen echter een meer intensieve behandeling vereisen. De uiteindelijke resultaten van glas polijsten zijn afhankelijk van de mate van beschadiging.

Kan ik ook zelf glas polijsten?

Hoewel het mogelijk is, wordt het sterk afgeraden als u hier geen ervaring in heeft. Deze klus vergt namelijk echt expertise, ervaring en precisie.  

Wanneer weet ik de totaalprijs voor glas polijsten en kozijnen schilderen?

Heeft u besloten uw project aan ons uit te besteden? Een prijsindicatie doen we op basis van foto’s via Whatsapp. Doordat we vooraf een prijsberekening geven weet u altijd voordat de werkzaamheden beginnen al waar u aan toe bent qua kostenplaatje.

Kan mijn raam niet beschadigd raken bij het glas polijsten?

Ja, glas polijsten is een veilige en effectieve methode om krassen en oneffenheden te verwijderen, mits het wordt uitgevoerd door ervaren professionals. Onze vakmensen zorgen ervoor dat uw ramen tijdens het polijsten niet verder beschadigd raken.

Wordt glas polijsten gedekt door mijn verzekering?

In sommige gevallen kan glas polijsten worden gedekt door verzekeringen, vooral als het onderdeel is van een breder onderhouds- of reparatieprogramma. Het is echter raadzaam om dit vooraf te controleren bij je verzekeringsmaatschappij.

Kan glas polijsten ook worden gecombineerd met andere diensten, zoals glaszetten?

Ja, onze vakmensen bij Schilder-Gigant zijn niet alleen gespecialiseerd in glas polijsten en krassen verwijderen, maar ook in glaszetten en diverse schilderdiensten.

Waarom zou ik voor Schilder-Gigant kiezen voor glas polijsten?

Bij Schilder-Gigant combineren we expertise op het gebied van schilderwerk en glasonderhoud, waardoor we een uitgebreide oplossing bieden voor het verfraaien en onderhouden van uw huis. Onze ervaren vakmensen zorgen voor hoogwaardige resultaten en uitstekende klantenservice.

Wat onderscheidt Schilder-Gigant van andere bedrijven die glas polijsten aanbieden?

Bij Schilder-Gigant hebben we een team van schilders die ook gecertificeerde glaszetters zijn. Hierdoor kunnen we niet alleen uw kozijnen schilderen, maar ook eventuele beschadigingen aan uw ramen herstellen door middel van glas polijsten. Wel zo makkelijk want dan kunt u klussen combineren en profiteert u vaak van een scherpe combikorting!

Kan ik een offerte aanvragen voor glas polijsten bij Schilder-Gigant?

Jazeker, u kunt eenvoudig een gratis offerte aanvragen voor glas polijsten via onze website of door contact met ons op te nemen. Onze vakmensen komen graag bij u langs voor een inspectie om een nauwkeurige offerte op maat op te stellen.

Zijn er referenties of beoordelingen beschikbaar van klanten die eerder gebruik hebben gemaakt van de glas polijstservice van Schilder-Gigant?

Ja, op onze website en op onafhankelijke beoordelingsplatforms kunt u referenties en beoordelingen vinden van tevreden klanten die gebruik hebben gemaakt van onze glas polijstservice. We streven ernaar om hoogwaardige resultaten te leveren en positieve ervaringen te bieden aan al onze klanten.


Schilder-Gigant
Schilder-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!